Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600898
   « Vissza

Születésnapos sikertörténet

 « Cikkek és hírek 
2018. július 19.
 

         Tíz éves a Szentmihályi Konrád Ferenc Uszoda

kepfile

   „A „Fejlődő Kertváros” szlogent akár a „Száguldó Kertvárosra” lehetne cserélni. Az elmúlt egy-két évben olyannyira mozgásba lendült a kerület. A jelenlegi vezetés és az itt élők azonban nem unták még meg az avatóünnepségeket, amit jól bizonyít, hogy július 10-én 18 órakor, a Rákosszentmihályi Uszoda megnyitására is rengetegen kíváncsiak voltak” – írtuk ezt tíz évvel ezelőtt, a 2008. júliusi számunkban, melyben így folytattuk: „A Baross utca – Segesvár utca sarkán álló létesítménynek már a megnyitó előtt kacifántos története volt. Nem kell nagyon régi szentmihályinak lenni ahhoz, hogy emlékezzünk még arra az időre, amikor még a RAFC utánpótláskorú labdarúgói fociztak az említett területen. A méreten aluli futballpálya edzésre igen, mérkőzésre azonban már nem volt alkalmas. Aztán egyszer csak eltűntek a kapuk, és jó darabig csak a gaz nőtt szabadon a kerítésen belül. Ezen az állapoton csak a vándorcirkusz szokásos évi szentmihályi fellépése változtatott.

  Ezekben az években még nem sokan tudták, hogy Fekete Gábor, a rendszerváltás utáni önkormányzati rendszer első kertvárosi polgármestere erre a területre már a 90-es évek legelején egy uszodát (és egy sportcsarnokot) álmodott. A terv azonban másfél évtizeden keresztül csak álom maradt. Egyrészt azért, mert sosem volt annyi pénze a kerületnek, hogy abból uszodát tudott volna építeni, másrészt azért, mert, amikor az Európai Unió jóvoltából az uszodaépítésre közel egymilliárd forintot kapott, akkor már a mátyásföldi Erzsébet-liget volt kiszemelve az épülő uszoda helyszínéül.

  Fekete Gábor tervei sosem valósultak volna meg, ha nem „avatkozik közbe” a politika. Mert, amíg Kovács Balázs vezérletével a jobboldali politikai pártok a mátyásföldi uszoda építését preferálták, a baloldal válaszul Rákosszentmihályt tűzte az uszodaépítési harca zászlajára. Dr. Vidorné Szabó Györgyi országgyűlési képviselő révén a szentmihályi „uszodabarátok” közel 400 millió Ft-os állami támogatáshoz jutottak. Volt időszak (2005-2006), amikor az egymásnak feszülő politikai érdekek miatt az a faramuci helyzet állt elő, hogy, bár megvolt a pénz a beruházásokra, ám a fontossági sorrend eldöntetlensége miatt egyiket sem tudták, akarták elkezdeni. Nem is tudni, mi történt volna, ha a 2006-os önkormányzati választásokon nem arat olyan elsöprő diadalt az egyik politikai oldal a kerületben. Azzal ugyanis végre kibillenhetett a mérleg nyelve a holtpontról. Kovács Péter polgármester hivatalba lépését követően egy-két héttel el is helyezte a két uszoda alapkövét. Szimbolikus jelentőségű volt, hogy előbb a másik politikai oldal által preferált szentmihályi beruházást indította útjára, és csak azt követően adott zöld jelzést a mátyásföldi építkezésnek.”

kepfile

Kovács Péter polgármester és Konrád Ili, az uszoda névadójának özvegye a születésnapi tortával

  Ennyit a múltidézésből, foglalkozzunk inkább a jelennel! Mert, hogy a szentmihályi uszoda – mely létesítmény tavaly ősszel dr. Konrád Ferenc, a Rákosszentmihályon élt olimpiai bajnok vízilabdázó nevét vette fel – idén már tizedik születésnapját ünnepeli. A jubileumról a fenntartó önkormányzat sem feledkezett meg. Kovács Péter polgármester a július 10-i születésnapon két vendéget egy-egy uszodabérlettel ajándékozott meg, a nagyközönség pedig július 14-15-i hétvégén 50 százalékos kedvezménnyel használhatta a létesítményt. (Riersch)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez