Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28658612
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. július 18.
 

XIV. kerület

Elakadt liftek

A Dózsa György út 112-ben az ötödik emeletnél elakadt a lift június 4-én délután. A tűzoltók kimentették az utasokat.
Június 30-án reggel egy Gizella úti lakóépület liftje akadt fent a második és harmadik emelet között egy személlyel.

Fakárok

A Fogarasi út 178. előtt nagyméretű lehasadt ág lógott a járda fölött a telefonvezetékeken megtámaszkodva. A raj június 5-én este távolította el.
A Mexikói út 41-nél 8 méteres, úttestre dőlt fát fűrészeltek szét június 14-én.
20 méteres fa dőlt a Stefánia úti rendőrség kerítésére és a szomszéd ház tolókapujára június 21-én. A tűzoltók motoros létra és motoros fűrész használatával mentesítettek.
Június 29-én délután a Kőszeg utca 32-be szólt a riasztás, ahol egy leszakadt és fennakadt háromméteres faág veszélyeztette a forgalmat.
Július 1-jén este a Gyetva utca 6-nál dolgozott a raj: egy fa személyautóra dőlt. Sérülés nem történt.

Közlekedési mentések

Az Ajtósi Dürer sor és Dózsa György út sarkán Mercedes Vito karambolozott egy Opel Astrával június 7-én reggel 7 óra után. Személyi sérülés nem történt, a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
Június 17-én 16 órakor a Korong utca 50. előtt két személyautó ütközött, egyikük tőből kitört egy dupla beton villanyoszlopot. Senki nem sérült meg, a raj az Elmű szakembereivel együtt szüntette meg a veszélyhelyzetet.
A Szőnyi út 2. előtt elektromos zárlat miatt kigyulladt egy Peugeot 206-os motortere június 20-án délután; a tűzoltók egy gyorsbeavatkozóval oltottak.
Július 3-án 18 óra előtt a Mogyoródi út 77-nél villamos ütközött egy Chevrolet Lacettivel. A szerelvény jobb oldala, az autó teljes bal oldala megrongálódott, személyi sérülés nem történt.

Betegmentés

Egy Nagy Lajos király úti, első emeleti lakásból újraélesztett személyt hoztak le a tűzoltók a mentőkocsihoz június 7-én este.

Lakásfelnyitások

Kizárta magát Gyarmat utcai, első emeleti lakásából a lakó június 14-én. A raj 21 óra után dugólétrával az ablakon át ment be és nyitotta ki az ajtót a zárban lévő kulccsal.
Június 20-án délelőtt rendőrségi kérésre nyitottak fel egy Álmos vezér úti családi házat, bent egy több napja elhunyt személyt találtak.
Egy Rákospatak parti, hetedik emeleti lakásban mélyen elaludt egy 11 éves gyermek, a szülő nem tudott bemenni. A helyzetet a tűzoltók oldották meg.
Csernyus utcai, negyedik emeleti lakásából nem adott életjelet a lakó, rokona kérésére dugólétrával a nyitott erkélyajtón át hatoltak be június 29-én este, az illető aludt.
Június 30-án 23 órakor a Bácskai utcába történt kivonulás, ahol egy földszinti lakó nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. A tűzoltók az ablakon át jutottak be, az idős személyt kivizsgálásra kórházba vitték.

Tűzoltók az állatorvosnál

Mogyoródi úti rendelőjébe egy állatorvos kérte a segítséget: páciensének nyakába mélyen belenőtt fém nyakörvet kellett eltávolítani. A raj egy csővágó használatával segített június 16-án.

Úton hagyott kocsi

A Szugló utca 136. előtti úttesten rendszám nélküli autót „felejtett” ismeretlen gazdája június 24-én. A 4 óra 8 perckor hívott tűzoltók rendőrségi kérésre távolították el.

Égő generátor

Hajléktalanok által használt lakókocsi melletti működő generátor, körülötte faanyagok, szemét égett június 27-én éjjel a Francia út 55/b. alatt.

Lekapcsolták a társasházat

Június 28-án gázszivárgást jeleztek egy Amerikai úti társasházból. A raj erővel ment be egy második emeleti lakásba és elzárta a gázcsapot. A Gázművek egyéb szabálytalanságok miatt a házat leválasztotta a hálózatról.

XVI. kerület

Fakárok

A Nádor utca 35. előtt három 5-6 méteres letört faágat motoros létrával, fűrésszel távolított el a raj június 11-én. Másnap a János utca 129. előtt az úttestre szakadt 3 méteres faágat fűrészeltek szét.
Június 13-án a Rákosi út 250-nél nagyméretű fa dőlt a vezetékre, a Nefelejcs utca 5-ben 12 méteres fa ága szakadt le.
Június 14-én a Szlovák út 134-nél és a Pósa Lajos utca 19-nél akadt dolog.
Az Anna és a Csallóközi utca sarkán lehasadt, lógó faág veszélyeztette az autós forgalmat június 18-án.
Július 1-én a Körvasútsor 24-be történt kivonulás leszakadt ág miatt. Másnap az Olga utca 40-nél dolgozott a fűrész: 10 méteres fa járdára, parkolóra dőlt.

Folyt a benzin

Június 15-én egy Szent Korona utcában álló Suzuki Swiftből folyt a benzin az úttestre, amit a raj homokkal itatott fel.

Zárlat

A Rákosi út 2-nél leszakadt trafókábel szikrázott, füstölt zárlat miatt június 18-án reggel.

Téves riasztás

Egy Futórózsa utcai, negyedik emeleti lakásban megszólalt a szénmonoxid-riasztó június 20-án délután. A kivonult tűzoltók műszerei nem mutatták ki gáz jelenlétét.

Beszorult a gida lába

Június 22-én éjjel a Döbröce utca 55-ben beszorult egy őz lába a kerítésbe. A tűzoltók kézi erővel szabadították ki.

Csőtörés

Június 22-én reggel a Kisterenye utcából hívták a tűzoltókat, mert a Bőség utcában bőven áradt a víz valahonnan, két ház kertje már megtelt, az úton az autók sem tudtak haladni. A bajt csőtörés okozta.

Az italozás átka: budiba szorult a részeg feje

Egy Szolnoki úti lakásba kértek segítséget június 23-án délután, mivel egy erősen ittas személy feje – elesvén a mellékhelyiségben – végzetesen beszorult a fajansz és a fal közé. A raj eredményesen dolgozott, a WC-csésze mellé szorult fejet sérülés nélkül sikerült kiemelni.

Ahol az elterelés végetér…

A József utca 101. előtt Opel Corsa ütközött Ford Focussal július 2-án reggel 7 óra előtt, ketten megsérültek. A raj áramtalanított, majd a rendőrségi helyszínelés után a forgalmi akadályt kézi erővel hárították el.

Robbant a biztosíték

Július 4-én 18 óra 50 perckor hívták a rajt egy Tavirózsa téri társasházba, ahol egy lakó robbanást hallott és füstölt a lépcsőház. Az ok a biztosítéktábla elektromos zárlata volt.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez