Az eper ideje lejár, milyen jó, hogy pár üveggel eltettünk dzsemet. Helyette már itt a meggy (550-798 Ft), a cseresznye (498-698 Ft), sárgabarack (798 Ft), a magyar sárgadinnye (598-698 Ft), a görögdinnye kilója 248-348 Ft. Az alma 298-450 Ft a Sashalmi piacon, a vilmoskörte kilója 698 Ft, az őszibarack 998 Ft, a kopaszbarack 798 Ft. A citrom ára 898-1100 Ft, grapefruit 698 Ft, a banán 348 Ft.
Zöldségek: újkrumpli 330-350 Ft, újhagyma 250-330 Ft, fejes káposzta 190 Ft (új 248 Ft), új kelkáposzta 398 Ft, új gyökér 990 Ft, sárgarépa 490 Ft, zöldborsó 600-698 Ft, zöldbab 798-1190 Ft, paprika 398-600 Ft, paradicsom 448-698 Ft, zsenge tök 248-348 Ft, karfiol darabja 148 Ft, zeller szálja zölddel 348 Ft, kovászolni való uborka 250-330 Ft, gomba 600 Ft, cukkini 250 Ft, padlizsán 498-690 Ft. Baromfi: csirkecomb 850-1058 Ft, szárny 678-725 Ft, mell 948-1190 Ft, egész csirke720-738 Ft, libacomb 2700 Ft, pulykacomb 1098 Ft, fácán 2790 Ft. Sertéshúsok (zárójelben a mangalica): comb 1250-1350 Ft (1680 Ft), lapocka 1220-1350 Ft (1680 Ft), hosszúkaraj 1250-1350 Ft (1680 Ft), tarja 1250-1390 Ft (1680 Ft), oldalas 1200-1350 Ft (1480 Ft). Marhahúsok (zárójelben a szürkemarha): comb 2400 Ft (3300 Ft), lábszár 1998-2290 Ft (2780 Ft), lapocka 1998-2290 Ft (3000 Ft), felsál 2398 Ft (3300 Ft). A Horváth hentesnél reggel 8 óra körül kezdik kicsontozni a friss húsokat; a lapos, csöves, porcos csontokból isteni alaplé főzhető, amit sok recept említ. Használható hús-, zöldség-, gulyáslevesekhez, pörkölthöz. Az étel sokkal tovább eláll, ízét nem veszti a használatával és nagyon egészséges. Dobozolva, zacskózva is lefagyaszthatjuk. A csontokra annyi sós vizet öntünk, hogy ellepje és 10-13 órát gyöngyözve főzzük. Halak: pisztráng 2390 Ft, pontyszelet 1890 Ft, békacomb 4990 Ft, afrikai harcsa 2890 Ft. A tojás 36-45 Ft, a házi tej 200-290 Ft, a tehén gomolyasajt 2800 Ft, a juhsajt 4500 Ft-ba kerül. Jó vásárlást kívánunk a Sashalmi piacon! Tóth |