Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602523
   « Vissza

Sajátos tudósítás egy nem normális választásról – egyúttal egy titkot is elárulunk!

 « Cikkek és hírek 
2018. április 26.
 

Talán leginkább egyfajta lázadásnak lehet tekinteni azt, ami a mostani választási kampányban történt, mind országosan, mind itt a XVI. kerületben. Normális körülmények között a választók a saját felfogásuk szerinti pártot támogatják, s így kapnak szavazatokat a liberális, szocialista, nemzeti középutas, nemzeti radikális pártok. Az teljességgel elképzelhetetlen, hogy mondjuk egy jobbikos szocialista, netán DK-s jelöltre szavazzon (vagy fordítva), hiszen a képviseleti demokráciában csak az általa preferált párttól várhatja el, hogy az ő értékítéletének megfelelően politizáljon a kapott felhatalmazás birtokában.

kepfile

Vajda kampányának középpontjában az állt, hogy rá szavazva meg lehet verni a Fidesz jelöltjét. Hogy ő maga mit tenne, ha hatalomhoz jutna, arról bölcsen hallgatott...

     A választási kampány előtt viszont megtörtént Hódmezővásárhely polgármesteri választása, és az lerombolta a Fidesz legyőzhetetlenségének mítoszát, egyúttal módszert is adott a legerősebb párt leváltására: a politikai értékek feladásával a teljes ellenzéki összefogást. Hogy emögött ott volt-e szeretett Gyuri bácsink, azt csak találgatni lehet. A Fidesz mindent feltett a migráns-lapra, az összefogott ellenzék pedig a sajtó támogatásával össztüzet zúdított a kormányra. A való tények vizsgálata helyett a gyalázkodás vált mindennapossá, pedig az ember tényleg kíváncsi lett volna arra az objektív tényre, hogy jön-e még a Mikulás, miután a Semjén Zsolti bácsi kilőtte messzi északon a rénszarvast...?

Eldurvult a helyzet a XVI. kerületben

    A XVI. kerületi választókerületben rettenetesen eldurvult a helyzet, soha ehhez fogható még nem fordult elő egyetlen kampány során sem a helyi közéletben. Alapesetben szokás szerint állítottak jelölteket a pártok: a Jobbik, az LMP, a DK (a helyi szocialisták nekik engedték át a körzetet), a Momentum, az Együtt, természetesen a Fidesz a képviselői mandátumot birtokló Szatmáry Kristóffal indult, s kívülük egy csomó kispárt és kamupárt (kezdetben 22-en, végül csak 14-en kerültek fel a szavazólapra).
     Az Együtt színeiben Vajda Zoltán indult, aki 2014-ben a párt jelöltjeként önkormányzati képviselő lett, s ebben a minőségében már a testületben is jelentős botrányokat okozott hallatlan agresszivitásával – ott kezdett körvonalazódni az, amit aztán a kampányban bevetett.
Szinte nem is hihető, hogy egyetlen ember ilyen intenzív tevékenységre képes – az persze az igazsághoz tartozik, hogy Vajda mögött ott állt a teljes ellenzéki sajtó, s ha valamit kikutatott Szatmáry ellenében, az nyomban hallatlan publicitást kapott. Érdekes viszont, hogy milyen kevés munícióval mekkora vihart sikerült kavarnia.

Szatmáry-ősbűnök a sajtóban és a kampányban

    Szatmáry Kristóf korán elhunyt édesapjától megörökölte a Szatmáry Kft. 20%-os tulajdonrészét. Tulajdonosi jogait legfeljebb a közgyűlésen gyakorolhatta, a kereskedelemmel foglalkozó cég irányításában semmilyen módon nem vett részt. Valamikor korábban a könyvelő számítógépének meghibásodása miatt késve jelentettek be a cégnél egy alkalmazottat, aki megbukott az Apeh ellenőrzésen, s emiatt a cég bekerült a fekete-foglalkoztatók adatbázisába.
Vajdának jó terep volt a Szatmáry Kft.: az egyik hírportál újságírójával elmentek oda vásárolni, miközben rejtett kamerával felvételt készítettek. Hogy hányadik vásárlásnál jött be a dolog, nem tudni, de sikerült egy felvételt rögzíteni, amin elmaradt a számlaadás.
  Aztán megtudták, hogy Szatmáry igazgatósági elnök az egyik megmaradt magánnyugdíjpénztárban – megszerezték az elnökre vonatkozó javadalmazási szabályozást, s azt nyomban Kristóf fejére olvasták: olyan képet festettek róla, mintha a zsebébe rakta volna a teljes elnöki keretet.
    Nagyjából ezek voltak azok, amiket sikerült összegyűjteni, s ezek nyomban cirkulálni kezdtek az ellenzéki sajtóban és a hírportálokon. Noha a levadászás Vajda műve volt, s főleg az ő érdekét szolgálta, a híreket mindig az országos csatornák kezdték közölni, Vajda pedig csak hivatkozott azokra, s gyalázta Szatmáryt minden lehetséges fórumon.

A jelöltek egy része visszalépett Vajda javára

     Mivel közben a jelöltek egy része Vajda javára visszalépett, a jelölt egyre jobban bevadult. Mikor meglátta, hogy az ELMŰ a villanyoszlopokra engedély nélkül kirakott plakátokat emelőkosaras gépkocsikkal távolítja el, ezt is Szatmáry terhére vette, majd panaszkodni kezdett, hogy szervezetten rongálják a plakátjait (mondta ezt ő, aki Soros plakátokat vakart le, mondván, hogy ez jogszerű állampolgári véleménynyilvánítás). Három utca járókelőt nyilvánosan meg is vádolt a plakátrongálással, ráadásul vezetés közben mobiltelefonnal le is videózta őket, feltette a Facebook oldalára, s ebből jó kis cikket szerkesztettek az ellenzéki hírportálok közvetlenül a választás előtti napokban. (Ebben az a bájos, hogy kézben tartott mobiltelefonnal vezetni közlekedési szabálysértés, bárkit az utcán levideózni, majd azt nagy nyilvánosságra közzétenni pedig személyiségi jogsértés, amiért több százezres kártérítés járhat...) De Vajdának semmi nem számított, csak Kristófra hordhasson még egy kis mocskot.

kepfile

kepfile

Majdnem bejött

    A választás napján kiderült, hogy majdnem bejött a számítása. Soha nem fordult még elő, hogy egy törpepárt jelöltje közel 40% szavazatot kapjon egyéniben, még akkor is, ha a Momentum és a DK jelöltje visszalépett a javára. Listán a Kétfarkú kutya pártja is jóval több szavazatot kapott, mint az (egyfarkú) Vajda pártja, s a jelölt további specialitása, hogy saját elképzeléseiről, programjáról egyetlen egy hangot nem szólt – csupán csak ellenfelét gyalázta.
     Persze emocionálisan megérthető a ki-kitörő düh: Szatmárynak négy fia van, Vajdának három lánya. Ha már az ágyban nem tudott bizonyítani, megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik... Nos, egyelőre ez sem jött be.

Helyi szupernova

    De ki ez az ember, a Kertváros szupernova jelöltje? 1974-ben született, majd szüleivel az Egyesült Államokba költözött, tesója most is ott él amerikai-magyar kettős állampolgárként. Gimnáziumba már magyarhonban jár, majd a Gazdasági Főiskola padját koptatja, később egy angol egyetem hallgatója, mesterképzése pedig a CEU (a Soros-egyetem) soraiban zajlik. Élete első szakasza a pénzügyi területhez kötődik: pályakezdőként a Világbanknál a nyugdíjreform (a magánnyugdíjpénztári rendszer) kidolgozója (illetve annak segítője), majd az Állami Pénztárfelügyelet elemzője (ami az új nyugdíjpillért felügyelte). Ezt követően a párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Tanács (OECD) lett másfél évig a munkáltatója, mint összehasonlító elemzőnek (nyilván meg kellet tudni különböztetni a szezont a fazontól).

Gipszkorszaki szaki

    Párizsból hazatérve a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZAF) lett a munkáltatója, a Felügyeleti Tanács elnökének tanácsadójaként. Majd a Pénzügyi Stabilitási Tanács titkáraként (!) dolgozott abban az időben, mikor az ország legalább úgy eladósodott, mint a görögök. 2010-ben jött az Orbán-féle rendszerváltás, és a Vajda-féle szakemberek az utcára kerültek.
    Vajdánál ekkor vette kezdetét a Gipszkorszak. Fest-hetek néven céget alapít, s gipszfigurákat kifestő játszóházat kezd üzemeltetni – a cégiratok szerint az első években bődületes veszteséggel. Tán ez az oka, hogy bérleti díjra sem futotta: a játszóháznak otthont adó belvárosi társasház végrehajtást kezdeményezett a cég ellen, ami még most is folyamatban van. Vajdának egy kertvárosi közműszolgáltatóval is meggyűlt a baja, mert egy közüzemi számlát a házát megterhelő végrehajtás után tudta csak behajtani Dienes Árpád végrehajtó, szintén ebben az időszakban.

Rapid Randi –Vajdával és nejével

kepfile

    Miközben tartozásai voltak, trükkös mókus sosem maradt pénz nélkül, hála a társkereső vállalkozásának. Több mint egy évtizede viszik nejével a pikáns nevű Rapid Randi nevű társkeresőt, melynek népszerű összejövetelein Vajda kezeihez kell a belépődíjat készpénzben megfizetni, vagy internetes rendelés esetén az asszony számlájára lehet utalni a pénzt. Ilyen pénzügyi struktúrában nyilván lepattan Vajdáról a legfelkészültebb végrehajtó is.
    Az pedig már erkölcsi kérdés, hogy az igazság bajnoka, a kérlelhetetlen számonkérő hétvégenként átvedlik a társkereső sármos házigazdájának, s eredményes párkapcsolatok létrehozásával szolgálja a nemzet szaporodását, gyarapodását (a Rapid randi honlapja szerint Zoltán orgánuma leginkább Fábry Sándorhoz hasonló). Felesége, Ágnes a társkereső „randi angyala”, aki a sikertelen társkeresőket látja el hasznos tanácsokkal. El lehet képzelni, ilyen évtizedes tanácsadás után mi rémség keringhet a tudatában, de hát Vajdának annyiból igaza van, hogy valamiből élni kell – addig is, amíg meg nem bukik az Orbán kormány, s csak utána mehet vissza az államapparátusba szívbéli haverjaival, akikkel 2010 előtt romlásba döntötték az országot. De hát neki erre még egyelőre várni kell...
      Vajda egyik plakátjára kézzel felírta valaki, hogy Görény. Önök szerint a hűtőre gondolt?

                                                                                                                                                        Ferenci Zoltán

A fenti cikk egyik bekezdését felkapta a liberális média, mégpedig ezt:

 Persze emocionálisan megérthető a ki-kitörő düh: Szatmárynak négy fia van, Vajdának három lánya. Ha már az ágyban nem tudott bizonyítani, megpróbálta behozni e hátrányt a közéletben – hátha ott majd tökösebbnek látszik...

A Hír24, az Index (és mások) mellett bekerült a Helyi Hírek az RTL Klub főműsoridős Hradójába, az ATV pedig hosszabb beszélgetést sugárzott Vajda Zoltánnal.

Az újság megjelenése után nyolc nappal az alábbi írást adtuk közre:

Ideje elárulnunk a titkot

A Sajátos tudósítás egy nem normális választásról – című cikkünk egy bekezdése bejárta a liberális médiákat, még az RTL Klub híradója is foglalkozott vele: ezzel bizonyára rekorderek lettünk a helyi lapok tekintetében. Ideje elárulnunk, amit mindmostanáig titokban kellett tartanunk annak érdekében, hogy kellően kiteljesedjenek a gerjesztett folyamatok: egyszerűen csak AZ ISZLÁM ÉRTÉKRENDET használtuk a leszármazottak, a négy fiú és a három lány értékének megítélésében.

S hogy egy Vajdával kapcsolatos cikkben miért indokolt a muszlim szemlélet? Vajda ugyanis abban jeleskedett, hogy demonstratívan LEVAKARTA A MIGRÁCIÓ-ELLENES PLAKÁTOKAT, amiből egyenesen következik, hogy nem ellenzi a muszlim migrációt Magyarországon. A muszlimoknál viszont a fiúgyerek számít valódi értéknek, a lányok legfeljebb ABBAN REMÉNYKEDHETNEK, hogy rendes férjet kapnak, mikor 9 évesen eladják őket 40 kecskéért.

S lám, hogy megjelent a cikk, benne ezzel a csalóka bekezdéssel, nem csak az internet robbant fel a felháborodástól, hanem VAJDA IS KÖRBETURNÉZTA a liberális médiát. Erre nyilván szükség volt, hogy egy helyi lapban megjelent cikk országos publicitást kapjon. Bár okos embernek látszik, MÉGSEM VOLT ELÉG ESZE annak felméréséhez, hogy ez a fajta publicitás milyen képet hagy a választók emlékezetében. A legközelebbi választáson elég lesz két fonnyadt tököt akasztani (ragasztani) a plakátjaira, s már röhög is rajta az utca embere. Ez viszont nem a mi művünk, ezt ő hozta össze magának.

Most már viszont VAJDÁN A SOR, hogy nyilvánosan színt valljon: egyetért-e a migrációval, a migránsokkal érkező iszlám értékrenddel, és ha igen, akkor mit reklamál? Ha meg netán nem, akkor miért vakargatja le a migráció-ellenes plakátokat?

A cikk szerzőjeként az iszlám értékrend szerint megfogalmazott bekezdést csupáncsak Vajdának szántam, és természetesen bocsánatot kérek mindazoktól, akik a körülményeket nem ismerve megbántódtak. Nyilván IDEGEN ÉS ELFOGADHATATLAN nálunk az ilyesféle szemlélet, nem véletlen, hogy az ettől való félelemre alapozva meg lehetett nyerni a választást.

Természetesen én is az európai értékrendet vallom, s eszem ágában nem lenne egy lánygyermeket kevésbé értékesnek tekinteni egy fiúnál (már csak azért sem, mert hét unokámból ÖTEN LÁNYOK, s agyon is csapnák a nagypapát...).

Köszönjük az irányunkban megnyilvánuló fokozott figyelmet és törődést, a közéleti tetűirtást pedig ezennel befejezettnek nyilvánítjuk.

Ferenci Zoltán

 

 

 


kepfile

A Kertvárosban is nagyon ügyeltek a jelöltek plakátjaira: az Ida utcai Móra iskola bejáratánál a szavazás napján is ottmaradhattak a jelöltek

kepfile

A váratlan arányú Fidesz-győzelem után egy bánatos ellenzéki telefestette a cinkotai buszmegállókat gyalázkodó feliratokkal, ide például azt írta, hogy Szemét Fidesz – amit egy pártoló némi hígítóval más értelművé alakított...

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez