Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603542
   « Vissza

Házi ízek a Korona Rétesházban

 « Cikkek és hírek 
2018. március 22.
 

     A Korona Rétesház a környékben lassan fogalommá válik… 2006-tól működik Kistarcsán, majd hamarosan bővült a veresegyházi üzlettel, és a vásárlói igények mentén eljutottak a XVI. kerületbe is: tavaly ősszel megnyílt itt, a Veres Péter út 33. szám alatt egy nagyon kedves kis üzlet, ahol a rétesek mellett sok egyéb finomság is kapható. Az ide betérő vendég a patinás hangulatú helyiségben kényelmesen helyet foglalva helyben is fogyaszthat, a sütemények mellé pedig kávé- és teakülönlegességek közül választhat kedvére valót.

   Itt folyik az előkészítés, partiszervizekre, különböző rendezvényekre, esküvőkre és egyéb megrendelésekre itt készül minden finomság. Ők voltak jelen a Vigadó megnyitásán, de szállítottak a Festetics Palotába, a köztévé büféjébe pedig napi szinten viszik a rétest, valamint az édes és sós aprósüteményeket. Megrendeléseknél a minőség mellett a frissesség a másik fontos szempont, amelyre nagyon odafigyelnek.
     A tulajdonos, Czink Alfréd és felesége Czink Fehér Beáta – aki maga is szakmabeli – kérdésünkre lelkesen mesél mindarról a finomságról, ami itt a termelőüzemben, a szép kis üzlethelyiség háta mögött készül nap mint nap…
Először is készülnek itt pogácsák: káposztás, tepertős, sajtos, magvakkal szórt. Az édes aprósütemények közül érdemes kiemelni a klasszikus hókiflit szilvás, mákos, diós töltelékkel, ezeket szívesen rendelik is. Karácsonyi és húsvéti időszakban lehet beiglit rendelni. Ezeket többnyire előrendelésre készítik, de készleten is van ilyenkor egy adott mennyiség. Alapanyagok tekintetében csak minőségi alapanyagokkal dolgoznak, állagjavítókkal nem is foglalkoznak, a töltelékeket igazi gyümölcsből készítik, és a cukortartalom is egyre kevesebb, a mai igényekhez igazodva. A rétesekből pedig 3-4 féle diabetikusan is készül rendszeresen: a túrós, almás, meggyes klasszikus ízek mindig megtalálhatók a cukormentes összeállításban. Törekednek arra, hogy süteményeik – különösen réteseik – mindig nagyon frissek legyenek, a megrendeléseket még „melegében” teljesítik. Érdemes tehát előre megrendelni, hiszen 50-60 szeletet is 1-1,5 órán belül tudnak teljesíteni. Egyéb sütemények között a 6 laposak a népszerűek, mint a zserbó, vagy például a kedvenc klasszikus kókuszgolyó. Készítenek „minden-mentes” Eszterházi tortát is, vagy akár dobos tortát, de alapvetően a házias ízvilágot részesítik előnyben – a vásárlói igényeknek megfelelően. Ott van például a krémes, amit a tulaj leginkább úgy jellemez, hogy ronda de finom, hisz küllemében nem annyira esztétikus, de az íze!!! Mint nagyanyáink házi krémese…
     A rétesből 15-16 fajta rétest tudnak készíteni, amelyből 80 százalék édes ízvilágban mozog, mint például mákos, meggyes-mákos, almás-mákos, szilvás, barackos, erdei gyümölcsös, a túrósakból gyümölcsfeltétes is van több változatban. Rétestortát is készítenek az édes ízek bármelyikével. A hagyományos ízek mellett – az igényeket figyelembe véve – nyitnak az újak felé is, lesz például hamarosan mangós-túrós rétes az ínyenceknek… Sós rétesek között nagyon szeretik a vásárlók a káposztásat, de megrendelésre készítettek már kecskesajtos koktélrétest is. Ami a rétes berkein belül elképzelhető, azt itt megpróbálják megvalósítani, ha van rá igény – nem ismernek lehetetlent!

kepfile

kepfile

    Aki nem hiszi, járjon utána, meg nem bánja! Várják szeretettel a kedves vendégeket, s aki egyszer ide betér, az garantáltan visszatér!

Korona Rétesházak:
1163 Bp., XVI. Veres Péter út 33. • Tel: 20/437-9277
2143 Kistarcsa, Szabadság út 6. • Tel: 70/775-7674
2112 Veresegyház, Fő tér MOL üzletsor Tel: 20/395-4775

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez