Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601771
   « Vissza

Kitüntetések Március 15-e alkalmából

 « Cikkek és hírek 
2018. március 22.
 

   A Március 15-ei ünnepségek befejezéseként kitüntetések átadására és díszelőadásra került sor március 15-én este az Erzsébetligeti színházban. előbb a kerület kiváló (és támogatott) sportolóit köszöntötték, majd az ifjú tehetség díjak átadása következett. A tudomány kategóriában Risa Anita környezetmérnök, doktorandusz kapott elismerést, zenei kategóriában ifj. Kuti Róbert hegedűművész, a zeneművészeti egyetem különleges tehetségek osztályának növendéke (aki az est során egy rövid fellépéssel is bemutatta tehetségét), valamint a kultúra-irodalom kategóriában Szauer Lilla író, szerkesztő, dramaturg kapott kitüntetést az irodalom terén végzett kimagasló munkájának elismeréseként.

 Budapest Főváros XVI. Kerületéért kitüntetést kapott Juhász Istvánné, az Árpádföldi Közösségi Egyesület oszlopos tagja, aki a Tóth Ilonkával kapcsolatos megemlékezésekben is igen aktívan működött közre; a Kertvárosi Egészségügyi Szolgálat munkatársai, akik dr. Kiss Marianna igazgató vezetésével olyan fejlesztési szakmai koncepciót dolgoztak ki, amivel elnyerték az Egészséges Budapest programban a Kormány 1,2 milliárd forintos támogatását; dr. Tóth Gábor, a Műegyetem nyugalmazott professzora, a szerveskémiai szerkezetkutatások nemzetközileg is elmismert szakember, aki oktató és kutatómunkája mellett a polgári értékrend fenntartása végett aktív tagja a Professzorok Batthyány Körének és a Magyar Polgári Együttműködés Egyesületnek; dr. Stehllich Gábor bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus, immunológus, a Prodám utcában található Mátyásföld Klinika alapítója és vezetője, egyben a SOTE Bőr-és Nemi kórtani Klinikájának angol és magyar nyelvű oktatója; Nagy József, az IKARUS BSE Atlétikai Szakosztályának edzője, korábbi ügyvezető elnöke, Kiss Dánielnek, Gyürkés Viktóriának, Wagner Gábornak, Antalóczy Csabának, Vékony Juditnak és Kovács Péternek volt egykor edzője, majd nyugdíjba vonulásáig az önkormányzat sportreferenseként dolgozott.
    Díszpolgári címet kapott ifj. Tomhauser István edző-tanár (akivel lapunk hátoldalán olvashatnak interjút), valamint Gilyén Ince vezető építész tervező, önkormányzati képviselő, a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság korábbi elnöke.
   A kitüntetések átadása után a Honvéd férfikar előadása következett, operaházi élménnyel örvendeztetve meg a közönséget.

kepfile

   Gilyén Ince, a XVI. kerület Díszpolgára 1948 óta él a XVI. kerületben. 1963-ban a Corvin Mátyás Gimnáziumban érettségizett, majd tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán folytatta, ahol 1968-ban szerzett diplomát. Pályakezdőként az Ipari Épülettervező Vállalat építész tervezője lett. 2006-ban történt nyugdíjba vonulásáig nagyszámú ipari és középület vezető építész tervezője volt. Munkája mellett 16 féléven keresztül a Budapesti Műszaki Egyetem Ipari Épülettervezés tanszékén, tervezésgyakorlatot vezetett.
 1994-1998 között, majd 2002-től - 2014-ig a visszavonulásáig kerületi önkormányzati képviselő, és a Kerületfejlesztési és Üzemeltetési Bizottság elnöke volt. Részt vett a kerületi építési és városrendezési szabályzat kidolgozásában, illetve annak módosításaiban.  Megalakulásától kezdve tagja a kerületi tervtanácsnak. Tagja volt valamennyi nagyobb léptékű kerületi beruházás tervpályázat bírálóbizottságának, mint pl. a két kerületi uszoda, az MLTC sportpálya, a sportcsarnok, és az Erzsébetligeti Színház felújítása. Ő javasolta többek között a HÉV melletti P+R parkolók kiépítését, a Centenáriumi lakótelep közterületeinek felújítását, a Sashalmi sétány parkosítását, az iskolák előtti gyalogátkelők jelzőlámpás védelmét. Visszavonulása óta tagja a Fővárosi Közgyűlés Városfejlesztési, Közlekedési és Környezetvédelmi Bizottságának. 1992-től a Sashalmi Katolikus Plébánia képviselő-testületének tagja.
   Fontos szerepet játszik életében a család, kertészmérnök feleségével három gyermeket nevelt fel. Öt unokája született, akikkel nap, mint nap sok időt tölt együtt.
    Pozitív személyiség, aki végtelenül szerény, alázatos, szorgalmas, jó humorú és nem utolsó sorban a XVI. kerület fejlődésért maximálisan elkötelezett lokálpatrióta. A politikai életben is sokak által kedvelt és elfogadott személy volt, hiszen diplomatikus stílusban juttatta érvényre elképzeléseit és segített megteremteni egy nyugodt és ez által közös párbeszéden alapuló politikai és közéleti légkört.

kepfile

XVI. Kerületért kitüntetést kapott dr. Stehlich Gábor, a Mátyásföld Klinika vezetője

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez