Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655497
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2018. február 22.
 

XIV. kerület

Konyhatűz

Egy Pillangó parki, első emeleti lakásban keletkező konyhatűztől teljesen kiégett a konyha mellett egy szoba is, a lakás többi része is károsodott január 21-én éjjel.
Február 10-én egy Vezér úti rendelő nővér-pihenőjében az elektromos főzőlapra tett műanyag ételdoboz megolvadva füsttel telítette a helyiséget.

Közlekedés

Ford Focus ütközött Ford Fiestával a Cinkotai út és az Egressy út sarkánál január 22-én délután, egy személy könnyebben megsérült. A kifolyt nagymennyiségű olajat és a forgalmi akadályt jelentő kocsikat a tűzoltók eltávolították.
Január 24-én 11 órakor a Szugló utca 164. előtt kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy Citroën motortere. A raj egy D-sugárral oltott, majd szabaddá tette az utat. Szintén e napon a Füredi park 5. előtt csőtörés miatt beszakadt az aszfalt egy ott parkoló kocsi alatt, amit a tűzoltók emeltek ki.
Január 25-én 20 óra 30 perckor a Mogyoródi út 137. előtt egy Peugeot karambolozott egy Nissannal. Személyi sérülés nem történt, a kocsit roncsolódtak, a Peugeot-t drótkötéllel tudták elhúzni az útból.
A Fogarasi út és Nagy Lajos király útja sarkán VW Golf és Skoda Octavia ütközött január 26-án délután. Két személy megsérült, a forgalmi akadályt megszüntették. Másnap éjfél előtt az Erzsébet királyné útja 76. előtt egy forgalmi akadályt okozó, rendszám nélküli BMW-t kézi erővel tettek el az útból a tűzoltók.
Február 4-én reggel fának ütközött egy BMW a Miskolci út 165. előtt, vezetője beszorult, de nem sérült meg.
Február 5-én délelőtt Ford Ka ütközött egy Renault Clioval. A Ford súlyosan sérült vezetőjét a tűzoltók emelték ki, a mentő a Baleseti Intézetbe vitte.
Február 8-án 12 óra 52 perckor a Mexikói út 70. előtt egy személyautó villamossal ütközött, sérülés nem történt.
Egy kisteherautó kereke alatt szakadt be az úttest február 12-én a Gizella úton, a riasztott tűzoltók vontatókötéllel szabadították ki a mozgásképtelenné vált járművet, személyi sérülés nem történt.

Lakásfelnyitások

Ond vezér úti, ötödik emeleti lakásában elesve megsérült egy idős ember, és nem tudott ajtót nyitni a segítőknek. Január 25-én a tűzoltók XIV/létrával az ablakon át behatolva adták át a helyszínt a mentőknek.
Január 27-én délután egy Pöstyén utcai, hatodik emeleti lakást törtek fel a tűzoltók, ahol a rosszul lett idős lakó várta a segítséget.
Nem adott életjelet magáról egy Gizella úti idős lakó. A raj a rendőrök jelenlétében nyitotta fel a lakást január 29-én délután.
Január 30-án délelőtt egy Csertő utcai lakást törtek fel a tűzoltók a rendőrség kérésére.
Február 1-én délben a rendőrség kérésére hatolt be a raj egy Csertő parki lakásba, ahol egy személyt holtan találtak.
Másnap délelőtt egy Gyarmat utcai lakásba mentek be erővel, bent egy idős, sérült férfi várta a segítséget.

Leégtek a ligetvédők

Január 29-én 23 óra 25 perckor riasztották a tűzoltókat az Olaf Palme sétány sarkához, ahol a Műcsarnok mögötti területen leégett a Ligetvédők Natura 3 részből álló sátra a berendezési tárgyakkal együtt. A ligetvédők szándékosságot sejtenek.

Kiesett a gyerek

Február 2-án kora délután az Újváros parkban kiesett egy kisfiú egy első emeleti lakásból, szerencsére egy előtető felfogta a zuhanást, és a gyerek sértetlenül lemászott a földre.

A szomszéd füstje

Egy Pitvar utcai ház lakója – aki gázkonvektorral fűt – füstöt érzékelve kihívta a tűzoltókat február 8-án kora reggel. Kiderült, hogy a fölötte lakó égésterméke szivárgott le a közös kéményrendszeren.

Hulló vakolat

A Nagy Lajos király útja 139. alatti társasház 12 méteres homlokzatáról két négyzetméternyi vakolat hullott le. A raj február 11-én XIV/létra használatával lebontotta a még laza részeket.

Lakástűz

Február 13-án 10 óra 20 perckor riasztották a rajt a Kalapács utca 7-be, ahol a háromemeletes lakóépület földszinti lakásában tűz keletkezett az elektromos fűtőberendezés hibája miatt. A felújítás alatt álló lakás falai és a lépcsőház bekormozódott.

XVI. kerület

Kigyulladt hulladék

Január 18-án kora délután a Pesti határút 3. alatti autóbontó telepen kb. 3 négyzetméteren hulladékok kaptak lángra. A tüzet a tulajdonos hozzátartozója lefeketítette, a végleges oltást a tűzoltók végezték el.
Február 12-én éjjel a Kornél utca 15. előtt három lakossági szelektív kuka égett ki.

Lakásfelnyitás

A Kerepesi út egyik első emeleti lakásában rosszul lett egy idős férfi január 27-én este. Rokona és a rendőrség kérésére a raj az ablakon át behatolva nyitotta ki az ajtót.
Egy Nádor utcában lakó, idős személy megsérült és nem tudott ajtót nyitni a mentőknek. Mire a raj kiérkezett, ez már sikerült, a mentők a Balesetibe szállították.
Február 11-én éjjel egy idős hölgy kiáltott segítségért, mert elesve megsérült. A rendőrség kérésére a raj behatolt a lakásba és ajtót nyitott a mentőknek.

Nem volt CO

Bejelzett a CO-riasztó egy családi házban január 30-án délben, a raj műszerei nem mutatták ki a gáz jelenlétét.

Birtokháborítás füsttel

Egy Csömöri úti házból február 6-án délután hívták ki a tűzoltókat, mert a szomszéd kéménye a környéket ellepő fekete füstöt árasztott, valószínűleg hulladék, papír égetésével. A raj megállapította, hogy az esemény rendészeti eljárás körébe tartozik.

Balesetek

A Rákosi út és Mátyás király útja találkozásánál Fiat és Suzuki gépkocsit ütköztek össze február 7-én 18 órakor, egy jelzőlámpa is kidőlt. Az eseménynek egy sérültje volt, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Február 13-án 9 órakor két személyautó karambolozott a Szlovák út 1-nél, ketten megsérültek.

Téves tűzjelzés

Egy Őrmester utcai ház tűzjelzője tévesen riasztotta a tűzoltókat február 12-én délelőtt.

Nem gyúlt ki a kémény

Február 13-án délután egy Thaly Kálmán utcai házból hívták a rajt, mert úgy látták, hogy ég a szomszéd kéménye. Szerencsére ez nem igazolódott be.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez