Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599847
   « Vissza

Kemény fiúk Szentmihályon

 « Cikkek és hírek 
2018. január 26.
 

kepfile

  Nemrég ünnepelte tízéves jubileumát a kertvárosi Perfect Fight Club, amely küzdősportokat – elsősorban thai boxot és ökölvívást – oktató egyesület mivel mással ünnepelhette volna jobban ezt a kerek évfordulót, mint azzal, hogy a versenyzői a világversenyeken kimagaslóan szerepeltek.
   A rákosszentmihályi (Szlovák úti) egyesület 17 éves tehetsége, Szána Patrik októberben a kisebbik világszervezet, a WFC által rendezett milánói világbajnokságon K1-ben és thai-boxban is aranyérmes lett. Patrik ráadásul az IFMA (a thai-boksz legnagyobb világszervezete, amely már olimpiai szereplésre is aspirál) augusztusi világbajnokságán is bronzérmes tudott lenni. De nála is nagyobb sikert ért el a klub egyik rutinosabb versenyzője, a 23 esztendős Bereczki Dominik, aki szintén nyáron Svájcban a súlycsoportja profi világbajnoki övét szerezte meg K1-ben.
  Ők ketten tehát mindent megtettek, hogy bearanyozzák a klub alapítója és jelenlegi mesterének Nagy Balázsnak (ismertebb nevén Kalácsnak) az ünnepét. Aki nem mellesleg nemrég szintén egy rangos elismerésben részesült. A hazai szövetség ugyanis őt bízta meg az ifjúsági válogatott irányításával. Szána Patrik tehát már az edzője vezette válogatott tagjaként érte el fenti sikereit.
  Nagy Balázs azonban nemcsak a küzdősportos oktatóként, hanem erőnléti edzőként is letette a névjegyét. Ő volt ugyanis, aki a kerület világbajnokának és kétszeres olimpikon kardvívójának, Decsi Tamásnak az erőnléti felkészítését végezte (és végzi ma is) az elmúlt három évben. Részben az ő munkájának is köszönhető, hogy a kiváló árpádföldi kardvívó kvalifikálni tudta magát a riói olimpiára (ehhez ugyanis a technikai tudás mellett kondícióra is szüksége volt). S, ha már a versenyző kijutott, az erőnléti edzője a világ túlsó felére is követte őt, és a riói vívóközvetítéseket látva szurkolásban is alaposan odatette magát.
 Nagy Balázs ígéretes thai boxosként kezdte a sportolói pályafutását, melynek végét szerencsétlen módon egy kispályás foci során összeszedett sérülés jelentette. Ezt követően az energiáit az edzésekre fordította, ennek eredményeképpen ma már a tanítványai között több világ- és Európa-bajnok is található.
  Kalács az év végét is munkával töltötte, előbb profi versenyzőjét, Dominiket kísérte el egy kínai gálamérkőzésre, majd az ifjúsági válogatottal – köztük Patrikkal is – Szlovákiában szerepelt egy versenyen. Utána azért szusszanhatott egy keveset, de tényleg csak egy keveset, mert idén Mexikóban amatőr világbajnokságot, Prágában Európa-bajnokságot, augusztusban pedig Bagkok-ban ifjúsági világbajnokságot rendeznek, mely versenyeken szeretne majd minél jobban szerepelni a tanítványaival.
                                                                                                                              Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez