Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600867
   « Vissza

Szatmáry Kristóf: Magyarország jövője a tét

 « Cikkek és hírek 
2018. január 26.
 

Sorsdöntő hónapok előtt áll Magyarország, hiszen a választás tétje talán még soha nem volt ilyen nagy. Április 8-án az ország jövőjéről döntünk, de Szatmáry Kristóf, Kertváros és Alsórákos országgyűlési képviselője bízik abban: a kormánypártok győzelme után folytatódik az ország biztos gyarapodása.

kepfile

     – Milyen év vár az országra 2018-ban?
   – Mint az elmúlt esztendőket, az ideit is nagyon ígéretesen kezdtük. A kormány elkötelezett, hogy több pénz kerüljön az emberek zsebébe, így év elején is folytatódott a minimálbér és a közalkalmazotti bérek folyamatos és erőteljes emelése. A munkanélküliség a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony, aki ma tud és akar, az dolgozhat. A kormány csökkentette a cégek adóit, ami újabb béremelések alapja lehet, a kétgyerekesek családi adókedvezménye évi további 60 ezer forinttal nőtt, emelkedtek a nyugdíjak. Az idősebb olvasók talán még emlékeznek rá, hogy pár évtizede majd minden január 1-jén a tévében hosszan sorolták, minek mennyivel nő az ára. Évek óta már ez is fordítva van, idén január 1-jétől számos élelmiszer, az internetezés, illetve az éttermi szolgáltatás lett olcsóbb. Összességében tehát egy gyarapodó időszak újabb éve elé nézünk, a családok, dolgozók és a nyugdíjasok mozgástere tovább nő.

      – Április 8-án választások lesznek. Mi ennek a tétje?
   – Röviden: Magyarország jövője. Brüsszel továbbra sem tett le arról, hogy akár milliós idegen népességet telepítsen Európába, és a kötelező kvótákon keresztül Magyarországa. Ha ez megtörténik, akkor 10-15 év múlva nem ismerünk rá saját hazánkra. Magyarországot ettől meg kell védeni, és csak egyetlen erő képes rá: a Fidesz. Vagyis arról kell döntenünk, folytatjuk-e a mostani biztos gyarapodást, megóvjuk-e Magyarországot olyannak, amilyennek szeretjük.

       – Látja annak jelét, hogy az ellenzék nem állna ellen a brüsszeli nyomásnak?
    – Ezt sajnos még az én választókerületem példája is bizonyítja. Az zugló-alsórákosi részre települt muszlim központ miatt a helyiek félnek, ezért megkerestek. A nyugati terrortámadások tükrében megértem az aggodalmukat, közben­járásomra köztéri kamera­rendszer épül ki, hogy az emberek biztonságérzete növekedjen. Ezzel szemben baloldalon nemhogy nem foglalkoznak a panaszokkal, de éppen a migráció megvitatására felhívó nemzeti konzultációs Soros-plakátok tépkedésével próbálnak itt helyben ismertségre szert tenni. Emellett olyan akciókkal, amelyekkel a családomat támadják. Ez a stílus itt nálunk eddig ismeretlen volt, és nagyon károsnak tartom, hogy egyesek ezzel próbálnak pillanatnyi, kétes hírnevet szerezni maguknak. Az eredményekről, amelyeket itt helyben elértünk, kész vagyok vitát folytatni, de nem véletlen, hogy nem ezek állnak most a nemtelen támadások középpontjában. Azt viszont határozottan visszautasítom, hogy bárki is a családomat céltáblának tekintse.
      – Mire számíthatunk a választások után?
      – Bízom benne, hogy a választók ismét a kormánypártoknak szavaznak bizalmat, a Fidesz és a kormány folytatni fogja az eddigi sikeres politikáját. A következő ciklusban olyan egészségügyi fejlesztés indul, ami úgy fél évszázada nem történt az országban – és szerencsére a kertvárosiak ennek nagy nyertesei lesznek. A jelek már látszanak: a Jókai utcai orvosi rendelő jövőre 1,3 milliárd forintból megújul és bővül, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban pedig 17 milliárd forintos fejlesztés kezdődhet majd. Ezzel a helyiek 80-90 százalékának jelentősen javul az egészségügyi ellátása. De folytatjuk a BVSC-Zugló fejlesztését is, jelenleg 3 milliárdos program fut, amivel Kelet-Pest legmodernebb klubjává tesszük az egyesületet.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez