Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601593
   « Vissza

Ingyenes ételosztás a Legendában December 28-án 11-15 óra között

 « Cikkek és hírek 
2017. december 14.
 

Zoli postás akcióban

kepfile

    Daróczi Zoltán, Kis­szent­mihály népszerű postása idén is megszervezi a hagyományos ünnepi ételosztását, melyre várja a kerületi rászorulókat és a nagycsaládokat. A rendezvény helyszíne december 28-án 11.00 – 15.00 között a jól bevált Legenda Sörfőzde Center lesz. Köszönhetően annak, hogy a Zoli postás missziójának egyik legfőbb támogatója a kerületi kézműves sörfőzés elindítója, Kovács József Olasz, aki nemcsak helyet szokott adni a programnak, hanem az ebéd elkészítését és egy-egy pohár sör vagy üdítő finanszírozását is magára vállalta. De nemcsak ő, hanem Zoli postás más ügyfelei is be szoktak szállni a programba, melynek köszönhetően a rászorulók a finom ebéd mellé idén is fognak egy-egy élelmiszercsomagot is kapni.

    – Az ügyfeleim által összeadott bevételből egy kerületi csonka családot fogunk támogatni – mondta az ételosztó postás. – A Mátyásföldön élő anyuka egyedül neveli beteg kislányát, akit egy speciális budai iskolába hord minden nap. Emiatt az anyuka csak négyórás, többnyire alkalmi munkát tud vállalni. Az államtól kapott támogatás összege havonta 98 ezer Ft, a lányka iskoláztatása pedig majdnem ennyibe, havi 80 000 Ft-ba kerül! Vállaltam, hogy jövőre kifestem a családi házukat – persze, csak, ha az egészségem is engedi –, melyet több mint tíz éve nem tudtak kifesteni, és, ha minden jól alakul akkor még a kislánya iskoláztatásába is be fogok tudni segíteni anyagilag.
     Az idei karitatív akcióba az egyik korábbi program kedvezményezettje, Jánoki Márió is besegít majd, aki örömmel vállalta, hogy a két évvel ezelőtt Zoli postás segítségével vásárolt zongorájával egy kis koncertet ad a finom ebédhez. Az ételosztás mellett idén is lesz majd ruhaosztás, melynek eddig minden évben óriási sikere volt. A szervezők pedig ígérik, hogy akik nehezen tudnak mozogni, azoknak idén is segítenek majd az ételosztás helyszínére és onnan haza jutni.

kepfile

Az ételosztás helyszínét, a Legenda Sörfőzde Centert (1163 Bp. Kövirózsa utca 8.) a 44-es, 45-ös, 276-os és 277-es buszokkal lehet a legkönnyebben megközelíteni. A buszokról a Lándzsa utcai megállóban kell leszállni, majd a lakótelepen mindig jobbra tartva végül átvágni a játszótéren, és már ott is vannak.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez