Helyi Hírek - Független folyóirat   2022.12.04. vasárnap
Borbála, Barbara, Boróka
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 25825414
   « Vissza

Ezüstszínű aranyérem

 « Cikkek és hírek 
2017. december 14.
 

    A vívóknál hagyományosan a karácsonyi ünnepek előtt szokták rendezni a felnőtt magyar bajnokságot. Ez az esemény az utóbbi néhány évben a feszített nemzetközi program miatt néhány héttel előbbre, november végére került. S bár ma már a világversenyek annyi munkát adnak legjobb vívóinknak, hogy az országos bajnokságra kevesebb energiájuk marad, azért a magyar szövetség addig és úgy alakította az éves programot, hogy a legfontosabb hazai versenyen a magyar közönség is láthassa a sztárjainkat.

kepfile

  Így az idei november utolsó hétvégéjén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett eseményen is lehetett találkozni a vívóruhába öltözött olimpiai bajnokainkkal, Szász-Kovács Emesével és Szilágyi Áronnal, a világbajnok Szatmári Andrással és Decsi Tamással, az Európa-bajnok Rédli Andrással és Mohamed Aidával. A 2008-ban alakult Kertvárosi Vívó SE fiataljai azonban nemcsak nézelődni mentek a magyar bajnokságra, hanem azzal a céllal, hogy megmutassák, mit tanultak az elmúlt években. És a srácok nagyon megmutatták! Olyannyira, hogy az országos bajnokság egyik legnagyobb meglepetését okozták.
   De kezdjük az elején! Az egyéni versenyben kevesebb babér termett a fiúknak, kivéve a csapat frontemberének, Decsi Tamásnak, aki a négy közé jutásért válogatott társával, Szilá­gyi Áronnal került össze, és csak szoros asszóban szenvedett vereséget, így végül ötödik lett. A csapatversenyre azonban ő, illetve édesapja, Decsi István mesteredző nagyon összekapták a kerületi srácokat, akik előbb könnyedén verték a törökbálinti csapatot, majd a négy közé jutásért heroikus küzdelemben 45-43-ra a jóval esélyesebb gödöllőieket.
  Erre már sokan felkapták a fejüket. Akik pedig időben a pást mellé értek, azok még egy pikáns asszót is elkaphattak, amely két válogatott klasszis, a mi Decsi Tomink és a gödöllői Gémesi Csanád között zajlott. Tomi 11-3-as győzelme pedig nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez.
    A fiúk a bravúrtól szárnyakat kapva a döntőbe jutásért az MTK-t is elpáholták (45-36-ra), amely azt jelentette, hogy a nagy esélyes – az aktuális olimpiai- és világbajnokkal felálló – Vasas ellenfele az idei országos bajnokság férfi kardcsapatok döntőjében a 16 esztendős Baaken Mátyással és az egyaránt húszesztendős Fekete Kovács Benedekkel és Hegedűs Marcival, illetve a rutinos edzővel, Decsi Tamással felálló KVSE volt.
   Bár a döntőben már nem sok esélye volt a fiatal csapatnak, azért ne feledkezzünk el arról, hogy Baaken Matyi vezetett az olimpiai bajnok ellen, Benedek megszorongatta a világbajnokot, míg Decsi Tamás sikeresen visszavágott Szilágyinak az egyéniben elszenvedett vereségért.
     Érthető volt a verseny végén a Mester, Decsi István öröme, aki a megilletődöttségét sem palástolta. Nekünk pedig csak annyit mondott, hogy számára ez az ezüst egy aranyéremmel ér fel, s bár már sok sikert megért a pályafutása során, ezt a napot sosem fogja elfeledni.
                                                                                                                                                   Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2022. november 09.
2023. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez