Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599869
   « Vissza

Lovassy Krisztián ezüstérmes lett

 « Cikkek és hírek 
2017. november 16.
 

Sporttörténelmi diadal

Kerületünk kiválósága, Lovassy Krisztián kerékpáros három számban állt rajthoz az október közepi berlini pályakerékpáros Európa-bajnokságon. A kontinensviadal első napján, a leggyengébbnek vélt számában, a hatvankörös Scratch-ben mindjárt sporttörténelmi sikert ért el azzal, hogy ezüstérmes lett. Korábban még magyar kerékpáros nem produkált hasonló eredményt. Krisztián két éve már hetedik volt ugyanebben a számban az EB-n, de neki a fő száma az olimpiai programban is szereplő omnium (ez öt számból áll) és a pontverseny volt.

A kiváló kerékpáros ez utóbbi versenyeken is rajthoz állt, az omniumban azonban az első számot, pont a scratch-et – melyben azt megelőzően ezüstérmes volt – elrontotta, és csak 18. lett, így hiába javult fel a többi számban, a tizediknél nem tudott előrébb végezni. A pontversenyben viszont majdnem összejött neki az újabb dobogó, csak az utolsó hajrában csúszott le az érmes helyekről, és végül a hatodik helyen ért célba. A teljesítménye ennek ellenére is kimagasló volt, hisz amely számban elindult, abban egyaránt Európa 10 legjobb kerékpárosa között volt.

kepfile

   – Gratulálunk ehhez a szép eredményhez.
   – Mihez? A második helyhez?!
  – De hiszen ez egy csodálatos ezüstérem, amely eredményre korábban még egyetlen magyar kerékpáros sem volt képes.
   – Igen tudom, de én mindössze egy méterre voltam az aranyéremtől. Ennyivel kaptam ki a francia fiútól. Ha még van száz méter, megfogtam volna őt, de a sportban nincsenek ha-val kezdődő mondatok.
   – De most komolyan, nem is örülsz ennek az ezüstéremnek?!
   – El kell telnie egy kis időnek, amíg hozzászokom a gondolathoz. Meg amikorra el tudom fogadni ezt a helyzetet. Most még úgy gondolom, ha ilyen közel vagy a sikerhez, akkor nagyon nem jó kikapni. Ennél még egy harmadik hely is jobb lett volna.
  – Oké, de legyünk objektívek, és tegyük hozzá, hogy Te szinte az országúti versenyekről utaztál ki a pályakerékpáros EB-re. Ahol olyan ellenfelekkel találkoztál, akik pályán edzve kimondottan erre az EB-re készültek.

kepfile

   – A berlini EB előtt öt nappal volt egy versenyem Bécsben, ahol jól ment a versenyzés, ezért bizakodó lehettem. Előtte viszont valóban csak az áprilisi Európa-bajnokságon versenyeztem pályán. De azt is hozzá kell tenni, hogy én a pályán azokban a versenyszámokban szoktam szerepelni – scratch, omnium, pontverseny -, amelyekhez állóképességre van szükség, ezt pedig az országúton is meg lehet szerezni.
  – Londonban országúton versenyeztél az olimpián, ráadásul itthon is te vagy ebben a számban az országos bajnok. Érdemes ezt az erős számodat a pályaversenyekért elhagyni?
  – Magyarként sokkal nagyobb esély nyílik a pályán egy jó eredményre, mint az országúton. Ezt egyébként Londonban meg is tapasztaltam, ahol egyedül képviseltem a magyar színeket. Szeretnék a pályán jó eredményeket elérni, és kvalifikálni magamat a tokiói olimpiára. Ennek érdekében elhagyom a luxemburgi csapatomat is, és inkább hazaszerződöm. Kint ugyanis nem tolerálták, hogy én a válogatottra is koncentrálni kívánok, csak a csapat érdekei számítottak. Márpedig nekem nagyon fontos, hogy magyar színekben is jól szerepeljek.
  – Ha a pályakerékpárra fogsz koncentrálni, az azt jelenti, hogy a kerület útjain sem láthatunk többet kerékpározni?
   – Dehogynem. XVI. kerületi lakosként továbbra is a környék útjain, Isaszeg, Dány, Nagytarcsa és Gödöllő felé fogok edzeni. Ismerem és szeretem ezt a vidéket, ezért ezen nem is fogok változtatni. S mivel Magyaroroszágon továbbra sem megoldott a pályakerékpározás helyzete, kénytelen leszek a jövőben is így készülni a versenyekre.
   – Én továbbra is hatalmas sikernek nevezném ezt a berlini ezüstérmet. Ez után lesz időd egy picit szusszanni? Nemrég nősültél, gondolom, a párod is várja már, hogy vele lehess.
   – Most még nem lesz időm a pihenésre, hisz ezzel az Európa-bajnoksággal kezdődött a pályakerékpáros szezon, és egymást követik a világkupaversenyek, melyeken szeretnék szintén jól szerepelni. Előbb Lengyelországba, majd Angliába utazom. Utána viszont lesz majd néhány nap pihenőm.

kepfile

   – Nézzünk egy picit a távolabbi jövőbe is. Milyen célokat tűztél ki magad elé?
   – Elsősorban azt, hogy kvalifikáljam magamat a 2018-as világbajnokságra. Majd természetesen az olimpiára is ki szeretnék jutni. Öt éve már sikerült egyszer, igaz, Londonban országúti kerékpárosként szerepelhettem, ám, azt az élményt nem lehet elfelejteni. Jó érzés volt, hogy az ötkarikás részvételt a XVI. kerületi önkormányzat is támogatta (sőt, azóta is támogatnak engem), mely segítséget a jó eredményekkel szeretném meghálálni nekik.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez