Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602270
   « Vissza

Látogatás az Auchan pékségben és a TV2 székházában

 « Cikkek és hírek 
2017. november 16.
 

kepfile

 „KICSIK és NAGYOK!”– így szoktuk becézni diákjainkat, amikor az életkori sajátosságuknak megfelelő programokkal kívánjuk színesebbé, gazdagabbá tenni a mindennapi iskolai tevékenységüket. Így történt ez 2017. október 27-én is, a Göllesz Viktor Beszédjavító Általános Iskola pályaorientációs napján.
   A”KICSIK” a csömöri Auchan áruház pékségébe látogattak el az őket kísérő pedagógusokkal. Különleges volt, hogy a gyerekek bekukkanthattak a zárt ajtók mögé is, oda, ahol az általuk jól ismert pékáruk valamint cukrászati termékek készülnek.
    Nagy izgalommal várták ezt a látogatást, amiről nem is gondolták, hogy mekkora élményt rejteget számukra.
 Minden kisgyerek kapott egy péksapkát, melyet büszkén viselt a látogatás alatt. Ebben a „jelmezben”szempillantás alatt pékinassá változtak. Minden munkafolyamatot tágra nyílt szemmel figyeltek, és ahol lehetett, lelkesen segédkeztek is.
  Iskolánk valamennyi pedagógusa nevében köszönetem fejezem ki Daly Edina igazgatói asszisztensnek a látogatás lehetőségének megszervezéséért, valamint Gelencsér Tamás pék-menedzsernek, aki a megérkezésünktől a búcsúzásig végig kísérte a csoportot, és hasznos – a tanulóink számára jól érthető és motiváló – információkat közölt. Nagyon kellemesen éreztük magunkat, amihez nagyban hozzájárult az üzem dolgozóinak kedvessége, türelme és empátiája.
     A cukrászati üzemben csak „hab volt a tortán”, hogy egy évekkel ezelőtt nálunk tanult diákunkkal is találkoztunk, aki éppen gyakorlatát töltötte ott, és örömmel tudatta a munkatársaival, hogy ő is ebbe az iskolába járt.

      A „NAGYOK” ugyanezen a napon a TV2 Róna utcai épületébe látogathattak.
Minden kisgyereket izgatott, hogy mi történik a színfalak mögött, hogyan készülnek a kedvenc televíziós műsoraik felvételei. Ez a nap lehetőséget biztosított számukra, hogy megtapasztalják a profi tévés munka nagy felkészültséget, precizitást és fegyelmet igénylő munkafolyamatait. Bekukkanthattak a „vezérlőbe”, ahol néma csendben figyelték a szakemberek szervezett együttmunkálkodását a produkció sikeres lebonyolításáért.
   Voltunk az „Ötvenmilliós játszma” stúdiójában, a „Sztárban sztár” főpróbáján, a backstage-ben (a kulisszák mögött), és színes beszámoló során ismerkedhettek meg a gyerekek a mai TV2 épületével valamint a filmgyártás múltjával és jelenével.
   Ennek a látogatásnak a megszervezését egy 4. osztályos diákunk édesapjának köszönhetjük, aki mindenre kiterjedő, színvonalas információkkal tette még színesebbé az élményt.
   Tanulóink életkoruk miatt még nincsenek döntési helyzetben a pályaválasztást illetően. Ezek a látogatások azonban megnyitják a lehetőségeket előttük, hogy ha eljön az ideje, a megfelelő ismeretek birtokában választhassanak szakmát, és értékes tagjai lehessenek a társadalomnak.
                                                                                                  Ruskóné Galánfi Klára tagintézmény-vezető

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez