Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603485
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Nyilas jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. november 16.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

  Az idén november 22.- december 21.-ig tartózkodik a Nap a Nyilas jegyében. A görög mitológia szerint élt egy halhatatlan, bölcs kentaur Kheirón, aki Akhilleusz és Iaszón tanítója volt. Egy napon azonban Héraklész megsebesítette véletlenül mérgezett nyilával, és ez olyan szenvedéseket okozott neki, hogy lemondott halhatatlanságáról. Zeusz hagyta őt meghalni és az égboltra helyezte csillagkép formájában.
  Ha az előző hónap Zodiákus jegyéről a Skorpióról elmondhatjuk, hogy a legpesszimistább, akkor a Nyilasról nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legoptimistább. Ha végiggondoljuk manapság, hogy mi zajlik a világban, akkor talán most van a leginkább szükségünk az optimizmusra és a hitre. A nehézségek minden esetben a hitünket teszik próbára. Mert könnyű hinni akkor, amikor minden rendben zajlik, pestiesen szólva, amikor fut a szekér. De mi van akkor, amikor valakit egy nagy veszteség ér, amikor szétesőben van az élete? Hiszünk-e a sorsban? Hiszünk-e abban, hogy a világnak van egy rendezőelve? Van-e egy felső irányító hatalom? Hiszünk-e Istenben? Ha igen, akkor milyennek képzeljük el Őt? Egy ősz szakállú bölcs öregembernek? Egy örökké kiáramló energiabázisnak? Mi mindannyian, a gyermekei vagyunk, akiket a saját képmására teremtett? Fehérek, feketék, sárgák, kevert színűek. Tömbház lakók, sátorlakók, dzsungellakók, jégkunyhóban lakók, utcán lakók. Más képességekkel, más adottságokkal, más lehetőségekkel élő emberek színes kavalkádja. Szeretjük egymást, gyűlöljük egymást, barátkozunk, szövetkezünk, ellenségeskedünk, vonzzuk és taszítjuk egymást. Hogy mi köti össze az embereket? Az, amiben együtt hisznek. A közös hit, bármi legyen is az. Bár ideig-óráig a közös érdek is lehet kapocs. Magasabb szinten a közös cél. Az sosem lehet cél, amiben valaki nem hisz.

   A bipoláris világ mindig is a jó és rossz harcán alapul. A két minőség reménytelen küzdelmén. A yin és jang szemlélteti a legpregnánsabban azt, hogy egyik oldal sem képes felülkerekedni a másikon végérvényesen. A sötét közepén van egy világos pont, amit nem lehet eltüntetni, a világos közepén pedig a sötét, mely eltávolíthatatlan. A megoldás az egyensúly megtalálásában van. A világ kiegyenlítődésre ítéltetett. Ez adhat optimizmust manapság, mert bármilyen fellegek sötétítik is az eget, a napfény előbb-utóbb megjelenik. Az ember nehezen találja önmaga középpontját. Többnyire a periférián szaladgál. Már gyerekkorában belenevelték azt, hogy minősítsen, összehasonlítson. A kereszténység is rengeteg kárt tett az emberiség lelki életében, amellett, hogy megtartóereje elvitathatatlan. A bűn és erény poláris harcának sok ember esett áldozatául. Gondolok itt az elfojtásokra, és ezekből kialakuló betegségekre. A bűntudattal manipulált emberben egy idő után valami elpattan. Ilyenkor van az, hogy a legerényesebbnek tűnő ember elkövet valami igazán nagy gaztettet. És a világ megrökönyödik. Nem gondolták volna, hogy az illető erőszakos, netán kleptomániás, vagy pedofil.
  Nyilasnak lenni jó. Mert a jókedv, a humor, a lelkesedés pozitív energia. Felemeli az embert. Az öröm hozzátartozik az életünkhöz. Minél több az öröm, annál egészségesebbek vagyunk. Aki lelkes, az könnyen magával ragad másokat. Lelkesít. Hisz magában. Bízik magában. Van önbizalma. A negatív Nyilas öntömjénező, pöffeszkedő, beképzelt. Lenéz másokat. Amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Jóformán minden azon múlik, hogy milyen az ember gyerekkora, milyenek a mintái, és miket tanult iskolás korában. A gyerekkor lenyomata ott van bennünk. És nehéz átírni a magunkkal hozott forgatókönyvet. Ehhez szükségeltetik az a bizonyos damaszkuszi út. Mert szenvedés nélkül nincs átváltozás. Ki próbálta, tudja.

    Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
    Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                          Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez