Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600786
   « Vissza

Varázs dohány Árpádföldön

 « Cikkek és hírek 
2017. november 16.
 

kepfile

   Október elején, az egyik hétköznap délutánján rendőrök szállták meg a Csömöri út – Pálya utca kereszteződését. Az arra közlekedők egyből balesetre gyanakodtak, mondván, ez a kerület egyik legveszélyesebb kereszteződése. Ám tévedtek, a közel tíz rendőrautó nem egy baleset miatt foglalta el a környéket, hanem azért, hogy megállítsák az Árpádföld felől közlekedő 31-es buszt. De miért is?
    A történet hetekkel korábban az Örs vezér terén kezdődött. Ahol egy 10-12 fiatalból álló társaság nemes egyszerűséggel elfoglalta a gomba közelében levő nyilvános telefonfülkék melletti területet. A banda jelenléte irritálta az arra közlekedőket, emiatt a rendőrök gyakran igazoltatták őket. Ám, a fiatalokat napokon, sőt heteken keresztül nem sikerült kiszorítaniuk a területről. Az egyik szabadidős rendőr, aki a Zuglói Térfigyelő Központban teljesített szolgálatot, figyelt fel arra, hogy a fiatalok nap közben időnként furcsán el-eltünedeznek. A recept minden esetben ugyanaz volt, az egyikük bement a fülkébe, valakivel beszélt telefonon, majd felszállt a 31-es buszra, melyre menet közben a többiek is felkerültek.
   Ezt már azok a civil ruhás rendőrök állapították meg, akik a fiatalokat követve – utasnak álcázva magukat – a buszon utaztak. A csoport az Állás utcáig utazott, ahol leszálltak, és az egyik közeli családi házhoz mentek. Itt előbb csengetéssel próbálkoztak, majd, miután senki sem nyitott ajtót, a közeli parkba mentek, ahol találkoztak a ház lakójával. Ez után visszatértek az ingatlanhoz, ahova viszont már csak a tulaj és az egyik bandatag mentek be. Rövid idő múlva kijött a fiatal, aki a várakozó társai között szétosztott valamit. A banda ez után visszatért a parkba, ahol rágyújtottak, majd, miután kiszórakozták magukat, ismét buszra szálltak. A rendőrök is így tettek, így annak is szemtanúi voltak, amint a banda két tagja egy bódult állapotban levő társuk zsebéből kiemelte a mobiltelefonját.
    A rendőrök ekkor felfedték a kilétüket, és intézkedni kezdtek. Ám óvatosságból – hisz a banda hét fős volt – erősítést kértek a zuglói kollégáiktól. Nos, ezt az erősítést láthatták az arra közlekedők a Pálya utcánál. A nagy erőkkel helyszínre érkező rendőrök a banda összes tagját leszállították a buszról, majd előállították őket a zuglói rendőrkapitányságra.
    A ruházatuk átvizsgálása során több adag alufóliába csomagolt kábítószerszerű anyagot találtak, melyről kiderült, hogy azonos a „varázsdohány” néven ismertté vált pszichoaktív anyaggal. Ez az az anyag, melynek fő elosztója a Hős utcában volt, olcsó és rendkívül veszélyes, gyakorlatilag mérget tartalmaz, mely már halált is okozott. A banda tagjai ellen vizsgálat indult, ketten közülük előzetes letartóztatásba kerültek. (R)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez