Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600835
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. november 16.
 

XIV. kerület

Közlekedési mentések

Október 13-án 11 óra után a Fogarasi út 100. előtt személyautó ütközött össze egy motorossal, aki súlyosan megsérült. A kiömlött üzemanyagot a tűzoltók homokkal mentesítették.
A Mogyoródi út és Hungária körút sarkán VW Polo és Toyota Yaris típusú autók karamboloztak október 17-én 9 órakor. Egy sérültet a mentők a Honvéd kórházba vittek.
Október 31-én 16 óra 30 perckor két személyautó ütközött a Róna utca és Thököly út sarkánál, az egyik kocsi három gyalogost sodort el, akik súlyos sérüléseket szenvedtek.

Lakásfelnyitások

Kacsóh Pongrác úti, második emeleti lakásában elesett és segítséget kért egy idős ember október 15-én délután. A raj kihúzós létrával az ablakon át hatolt be.
Október 18-án délben a rendőrség kérésére törték fel egy Nagy Lajos király úti lakás ajtaját.
Egy Róna parki, földszinti lakásba az ablakon át mentek be a tűzoltók, egy idős személy várta a segítséget.
Hozzátartozó kérésére ment be a raj egy Gyarmat utcai lakásba, ahol a mentőorvos állapította meg, hogy az ott lakó idős férfi elhunyt.
November 4-én egy Pillangó parki, negyedik emeleti lakást nyitottak fel, ahol egy idős hölgyet unokája több napja nem ért el telefonon, és a szomszédok sem látták.
November 6-án a hozzátartozó és a rendőrség hívására dugólétra használatával ment be a raj egy Mimóza utcai lakásba, ahol elhunyt egy idős hölgy.

Szeméttűz

Október 17-én kora reggel egy Vezér utcai üzlet hátsó udvarában kellett eloltani az összehordott, égő szemetet.

Lógó vakolat

Október 21-én egy Erzsébet királyné úti ház homlokzatáról, hét méter magasságban lógó vakolatot bontottak vissza a tűzoltók.

Beragadt fék

A Vezér és Tihamér utca sarkánál beragadt egy 31-es BKV-busz bal hátsó kerekének fékje. Az utasok leszálltak, a sofőr poroltóval lefújta az izzó részeket október 23-án késő este.

Erős szél

A Sugár üzletközpontban a viharos szél letépte az üvegkupola két elemét, veszélyeztetve az eladóteret. A tűzoltók kötélbiztosítás mellett megszüntették a vészhelyzetet.

Fakárok

Október 30-án tövestől kidőlt fákat távolítottak el az Ungvár utca 19-nél, a Zsivora park 2-nél és az Istvánffy utca 4. előtt. Másnap a Cinkotai út 95-be történt riasztás, ahol egy kidőlt fa trolivezetékek fölé lógott.
November 1-én az Egressy út 92. előtt két 15 méteres fa dőlt ki. Másodikán a Rózsavölgyi tér 2-nél fűrészeltek szét egy lehasadt ágat, valamint a Pósa Lajos utca 19-nél dolgozott a raj, ahol egy 10 méteres fa dőlt rá a telekommunikációs vezetékekre.
November 3-án reggel a Mexikói út 60-nál egy 12 méter magasságban lehasadt, lógó faágat szedtek le XIV/létra használatával.
November 4-én a Nagy Lajos király út 85-nél 15 méteres fa zuhant egy parkoló Opel Astra mellé, a kocsi fényezése károsodott.
November 6-án 7 óra 15 perckor érkezett a riasztás a Csantavér köz 9-be, itt egy iskola tetejére esett egy nagy faág.

Kidőlt palánk

A Zichy Mihály utca 14. alatti építési területet behatároló OSB-lap kerítést megrongálta az erős szél. A raj november 3-án este visszabontott egy 8 méteres, életveszélyes részt, majd a területet körbekordonozták.

Bográcsozás

November 4-én este bográcsoztak a Cédrus utcai tüzéptelepen, ám a tűzhöz túl közel rakták a még esetleg szükséges tűzifát, ami meggyulladt. A tűzoltókat 21 óra 44 perckor riasztották.

WC-lejáróba zuhant

November 5-én 18 óra előtt az Örs vezér téri nyilvános WC lezárt, 3 méter mély lejárójába esett egy illető, aki koponyasérülést szenvedett. A raj egy lakat levágása után kézi erővel mentette ki, a mentők a Balesetibe vitték. Hasonló balesett volt itt májusban is.

Zárlat

November 5-én este egy Ond vezér utcai, harmadik emeleti lakásban a konyhaszekrény mögötti elektromos aljzat izzott be, a tulajdonos áramtalanított. A végleges oltást a raj végezte.

XVI. kerület

Közlekedési balesetek

Október 11-én reggel a Rákosi út 102. előtt Peugeot személygépkocsi ütközött össze egy Toyotával, aminek egy kereke kitörött. Senki nem sérült meg; a forgalmi akadályt a tűzoltók egy tűzoltósági szállítójárművel megszüntették.

Fakárok

A Miklós utca 27-nél egy telekhatáron álló melléképületre dőlt egy fa. A raj október 11-én láncfűrésszel és kézi erővel mentesített.
Október 16-án az Istráng utca 65-nél nagyméretű faág zuhant egy teherautóra, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Október 29-én a Huszár utca 16-ban volt fakidőlés, valamint az Újszász utca 105-nél.
Október 30-án kidőlt fákat mentesített a raj a Simongát, Szabadföldi, Gyémánt, Huszár, Irinyi János utcákban.

Háztűz

A Mátyás király utcában egy 50 négyzetméteres melléképület kb. negyede égett ki október 20-án reggel, valószínűleg elektromos zárlat miatt. Megégett egy villanybojler, egy mosógép; egy másik mosógép is károsodott. A falak befüstölődtek. Az oltás egy D-sugárral történt.

Eltört a villanyoszlop

Október 23-án ment ki a raj a Mátyás király utca 23-ba, ahol egy családi ház elektromos betápláló villanyoszlopa eltörött. Miután az ELMŰ szakembere a vezetékeket leválasztotta a hálózatról, a raj daruval fektette le az oszlopot.

Fizetett a szemétégető!

Egy Csillag utcai ház kertjében papírt, száraz gazt, avart égetett az ingatlan haszonélvezője október 12-én. A tűzoltók egy puttonyfecskendővel oltottak, a gazda 20 ezer forintos büntetést kapott.

Karambolok

Az Arany János utca 106.előtt október 23-án 10 óra 30 perckor 46-os busszal ütközött egy Suzuki Swift, amiből a mentők két súlyos sérültet emeltek ki.
November 2-án 14 órakor a Rákospalotai határút és Szlovák út találkozásánál Fiat Uno, VW kisteherautó és egy Audi A4-es karambolozott. A mentőknek senkit nem kellett kórházba vinni, az utat a raj kézi erővel tette szabaddá.

Szeméttűz

A Rákospalotai határúton 10 négyzetméteren összehordott szemét égett, vélhetően a hajléktalanok lakhelye mellett. Egy D-sugárral oltottak.

Lakásfelnyitások

Egy Újszász utcai, második emeleti lakos elesett és megsérült otthonában. A tűzoltók november 3-án reggel kihúzós létrával mentek segítségére.
November 6-án egy Lőpor utcai családi ház idős hölgy lakója nem nyitott ajtót. A raj erővel ment be, az illetőt holtan találták.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez