Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601640
   « Vissza

Naprakész oktatás – alkalmazkodva a helyi sajátosságokhoz

 « Cikkek és hírek 
2017. október 19.
 


A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) számára fontos, hogy a vállalkozók számára ténylegesen hasznos szolgáltatásokat tudjon nyújtani. Ahogy Koji László, a szervezet általános alelnöke fogalmaz: testreszabott információkkal, segítséggel kell ellátni a cégeket, illetve azok vezetőit. Ebben szem előtt kell tartani a lokális sajátosságokat.

kepfile

Koji László, a BKIK általános alelnöke

   Koji László, a BKIK általános alelnöke lapunknak elmondta, hogy a XVI. kerületi vállalkozások és a kamara együttműködése csak akkor lehet sikeres, hogy a testület olyan információkat tud adni, amelyek személyre, cégre szabottak. Ezek tudják igazán segíteni a munkát.
    „Ha mondjuk az építőipari jogszabályok változásáról van szó, akkor a kamarában lévő ebben érintett cégeket kell erről tájékoztatni, a kereskedőkre vonatkozókról pedig őket. Az iskolarendszerű és a felnőtt képzésben több és testreszabott szolgáltatást kérnek. Ez a pályaorientációval indul és a nyugdíj melletti foglalkoztathatósággal végződik. Olyan információkkal kell ellátni a cégeket, amelyekre szükségük van. Sajnos a vállalkozások sem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy eljussanak hozzájuk a hírek, sajnos nem egy alkalommal szembesülünk azzal, hogy hiába keresünk egy vállalkozást, már régen megváltozott az elérhetősége. Ráadásul olyan sokan akarnak szolgáltatást nyújtani a cégeknek, hogy azok már leginkább információ-elhárításban vannak.”
    Ha már képzés: a BKIK önmaga is szervez tanfolyamokat, sőt még vizsgáztathat is. A XVI. kerületben korábban ezzel kapcsolatos fórumot is rendeztek, vagyis a kamara nagy hangsúlyt fektet arra, hogy olyan emberek vezessék a cégeket, akik nemcsak tudják, hanem értik és át is látják a folyamatokat.
   „A kamara felnőttképzésre és vizsgáztatásra is akkreditált képzőhely, de eddig nem tudtuk ezt az információt eljuttatni a fővárosi cégekhez. Sok olyan budapesti vállalkozás van, amelyet olyan vezető irányít, aki ezt sosem tanulta, így rendszerszerűen nem ismeri a különböző területeket. Ebben próbálunk segíteni. Sok dologban kell tovább képeznie magát a vállalkozóknak, hogy mást ne mondjak, hihetetlen gyorsasággal változnak a jogszabályok, ezt kevesen tudják követni. A legfontosabb, testreszabott információkra azért minden cégvezető kíváncsi.”
    Éppen ezért szervezik – és várják a XVI. kerületi vállalkozásokat – november 15-ére a Vállalkozói Napot a BKIK központjában (Budapest, I. kerület, Krisztina krt. 99.), amelyen nemcsak kapcsolatfelvételre, hanem az igények meghallgatására is sor kerül. Már csak azért is, mert a kamara az 5000 forintos tagsági díjért cserében biztosított ingyenes szolgáltatások (adó-, jogi és pályázati tanácsadás, képzések) mellett nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a cégek adatbázisát is frissen tartsa, mert így tudja hatékonyan informálni a vállalkozásokat.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez