Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599864
   « Vissza

A XVI. kerület új fali térképe lesz az első interaktív térkép Budapesten

 « Cikkek és hírek 
2017. október 19.
 

     Budapest XVI. kerületének legfrissebb közigazgatási , információs térképét hivatalos keretek között adták át a XVI. kerület Polgármesteri Hivatal házasságkötő termében. Az átadás a Stiefel Eurocart Kft. és Szász József alpolgármester között történt a jelenlévő meghívott vendégek színe előtt.

      Az eseményen a kerületünkben üzemelő Csokoládé Múzeum termékeit kóstolhatták a jelenlévők.

kepfile

Hegedűs János (Stiefel) bemutatja az interaktív térkép működését: az ARRA alkalmazás letöltése után az okostelefon a térképre nézve egy digitális tartalmat jelenít meg, például lejátsza a kerületről készült videót

   Ezt az újdonságot a Stiefel Eurocart térképkiadó Kft. készítette a XVI. kerületi Önkormányzat hathatós segítségével. Az Önkormányzat adta a térkép elkészítéséhez a legfrissebb kerületi közigazgatási adatokat, amelyekből a Stiefel térképész szakemberei megrajzolták a 2017-nek megfelelő aktuális térképet. Az Önkormányzat szerepet vállalt a térkép korrektúra munkálataiban és a kész, nagy méretben kinyomtatott térkép kerületi kihelyezésében. Ez által a térkép a kerület valamennyi közintézményében és közterületen is látható lesz éveken keresztül, segítve a könnyebb tájékozódásban a kerület lakosait és az ide látogató embereket. A térkép a kerület vállalkozóinak segítségével jött létre, akik megfinanszírozták ezt a projektet, cserébe a térképen megjelenési felületet kapva.
    ÚJDONSÁG, hogy ez a térkép már digitális információkat is tartalmaz! A Stiefel már több, nagy projektben alkalmazta az Augmented Reality ( kiterjesztett valóság ) technológiát, amely most Budapesten elsőként, a XVI. kerület térképén is munkára lesz fogva. A térkép bizonyos felületei szolgálnak arra, hogy ezeket a digitális információkat megjeleníthessük az okostelefonokon. Bizony! Szükség van egy okostelefonra, amely ma már majdnem minden gyerek és felnőtt zsebében ott lapul. Erre a telefonra kell letölteni egy ingyenes alkalmazást ( applikációt ), amit a Stiefel fejlesztett. Ennek az alkalmazásnak a neve: „ARRA”. Ezt a nevet beírva az alkalmazás áruház keresőjébe könnyedén telepíthető a készülékekre a program. Az alkalmazást megnyitva egy kamerakép jelenik meg a kijelzőn, a közepén egy keresőkarikával. Ezt a keresőt ráirányítva a térkép megfelelő mezőire, a telefon felismeri azokat és megjeleníti a hozzájuk tartozó digitális tartalmakat.
     A térképet finanszírozó kerületi vállalkozó jótékony adományokat is összeadtak, melyből 175 ezer forint jött össze. Ennek jelképes átadása is megtörtént: Szász József bejelentette, hogy a tanszerekre fordítható adományt az az iskola kapja, melynek csapata legjobban teljesít a következő környezetvédelmi vetélkedőn.



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez