Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603486
   « Vissza

Príma szentmihályi birkózó és sashalmi kertészmérnök

 « Cikkek és hírek 
2017. október 19.
 

             Kertvárosi jelöltek a Príma Primissima díjra

    Bár Kocsis Ferenc olimpiai bajnok birkózó már nem lakik a kerületben, azért ő mind a mai napig szülőföldjeként emlegeti Rákosszentmihályt. Részben, mert itt nőtt fel, innen lett híres birkózó, és a családja (a testvére) mind a mai napig itt lakik, így gyakran hazajöhet a Kertvárosba.
    Kocsis Ferenc Kertvárosunk büszkesége, aki szent­mi­há­lyi­ként lett olimpiai bajnok, és aki örökre beírta magát a kerület sporttörténetébe. Nos, most eljött az idő, hogy mi is tegyünk érte valamit, hisz Kocsis Ferenc is bekerült a 2017. évi Prima Primissima Díj jelöltjei közé. Innentől kezdve pedig már a kezünkben a döntés, ugyanis a jelöltek közül – a szakmai elismerésen kívül – a közönség is kiválaszthat egy győztest, aki a Demján Sándor által felajánlott 15 millió forintot elnyerheti. Ehhez pedig csak annyit kell tennünk, hogy minél többen SMS-ben elküldjük Kocsis Ferenc kódját, a 23-as számot a 0670/707 7000-es telefonszámra.

kepfile

Kocsis Ferenc (szemből) a Varjó Vilmos Olimpiai Baráti Kör rendezvényén

    Olimpiai bajnok birkózónknak nem lesz könnyű nyernie, mert sportkategóriában olyan „ellenfelei” vannak, mint a legendás kajakedző, Fábiánné Rozsnyói Katalin, illetve az ugyancsak legendás kenus, a kilencszeres világ, háromszoros Európa-bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes Wichmann Tamás.

 kepfile
                                                                                                                                                                                 Bálint György kertészmérnök, az ország Bálint gazdája

    S hogy mi szól mégis Kocsis Ferenc mellett? Egyrészt, hogy egyike a magyar birkózósport legeredményesebb versenyzőinek. Pályafutása során olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyérmet is nyert, ez utóbbiból például hármat is. Majd aktív pályafutását befejezve a fiatalok tanítására fordította energiáját, és olyan kiválóságokat adott a magyar sportnak, mint az olimpiai bajnok, kétszeres világbajnok és Európa-bajnok Farkas Péter (aki szintén kerületünk lakója), az Európa-bajnok Bódi Jenő és a szintén Európa-bajnok, majd olimpiai bajnok Majoros István. Az sem véletlen, hogy a kerületünkben található Szent-Györgyi Albert Általános Iskola éppen Kocsis Ferencről nevezte el a diáksportkörét. A Mesteredzői diplomával rendelkező szakember, akit a birkózó Hírességek Csarnokába is beválasztottak, már a jelölést is alaposan kiérdemelte, és ha nyerne, akkor személyében a Prima Primissima Díj is méltó helyre kerülne. Szavazni november 29-én 24 óráig lehet. Az ünnepélyes díjátadót december 1-én tartják majd.
     S ha már egy kerületi jelöltet emlegettünk, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy egy másik városrészünk, Sashalom büszkesége is esélyes a rangos elismerésre. A Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában ugyanis a három jelölt közé beválasztották dr. Bálint György kertészmérnököt is, aki két év múlva, 2019. július 28-án lesz majd százéves, és, aki médiaszerepléseinek köszönhetően Bálint gazdaként évtizedeken át egyet jelentett a kertészettel. Kocsis Ferenc mellett tehát Bálint gazdára is szavazhatunk. Az ő SMS-kódja a 25, a kategóriájában pedig olyan neves „ellenfelekkel” kell megküzdenie a Prima Primissima Díjért, mint Erdélyi Tibor táncművésszel, koreográfussal és népi szobrásszal, illetve a folkMAGazin népművészeti folyóirattal. Ha az esélyeket latolgatjuk, akkor ebben a kategóriában kisebb „harc” várható, mint a sportolóknál.
                                                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez