Helyi Hírek - Független folyóirat   2017.10.18. szerda
Lukács
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 8913441
   « Vissza

Szeszben gazdag gyümölcsszezon a sörfőzdében

 « Cikkek és hírek 
2017. szeptember 20.
 

kepfile

  A sörfőzde szeszfőzdése, középen fent a legendás thumper, ami szárnyakat ad a szesznek 

   Itt van az ősz, és itt van a pálinkafőzés ideje. Legalábbis így gondolkodnak a kertvárosi Legenda Sörfőzde Centerben, ahol már el is készültek az első idei pálinkák. S, ha valaki netalán felkapná a fejét, hogy mit keres a pálinkakészítés egy sörfőzde repertoárjában, annak felhívnánk a figyelmét egy korábbi (júliusi) cikkünkre, melyben arról adtunk hírt, hogy az ízig-vérig kerületi kézműves sörfőzdében egy szeszfőzdét is kialakítottak, ahol az ország egyik legjobb pálinkafőzőjének, Lippai Dénesnek a segítségével nemcsak pálinkákat, hanem whiskyt, vodkát és sörpárlatokat is készítenek majd. Nos, a helyzet az, hogy a whisky már el is készült, és Snapszer néven került a forgalomba. Aki pedig túl gyorsnak ítéli meg ennek a különleges italnak az elkészültét, annak azt is elmondanánk, hogy ma már olyan technológiák léteznek, amelyek már nem igénylik a több évig tartó érlelést.
    – A sörfőzdék közül a miénk az első, amely szeszfőzésre alkalmas engedélyekkel és infrastruktúrával rendelkezik – mondta Kovács József Olasz, a Legenda tulajdonosa. – Természetesen a prioritás továbbra is a sörfőzésen lesz, de az új italokkal is színesíteni szeretnénk a kínálatunkat.
    A Legenda Sörfőzde Center természetesen nem vetekedhet és nem is akar versenyezni a nagy pálinkafőzdékkel. A kapacitása is behatárolja a lehetőségeit. Havonta 1000, évente 6-7 ezer liter alkohollal elsősorban az ínyencek körében lehet versenyképes valaki. A sashalmi főzdében pedig pont az ínyencekre számítanak.
    – A 40 és 50 fokos Snapszer már július óta fogyasztható, és nagy örömünkre fogyasztják is az emberek – mondta a tulajdonos. – A vodkán még dolgoznunk kell, illetve hamarosan piacra dobjuk az egyik új termékünket, a 40 fokos Bourbon-t is. Ugyancsak kóstolható már a meggy-, a szilva és az almapálinkánk is, amelyeket valószínűleg nagy pálinkaversenyeken is meg fogunk mérettetni. És hamarosan egyéb újdonságokkal is szolgálni fogunk, mert egyrészt már készül a barackpálinkánk, másrészt megkaptuk a likőrengedélyünket is, így régóta dédelgetett tervünket, a sörpárlatot, illetve a komló- és a máklikőrünket is elkészíthetjük végre.
                                                                                                                                Riersch Tamás





Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2017. október 18.
Kerületi festőművészek virtuális galériája
Megtekinthetik hivatalos példányszám-igazolásunkat
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez