Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602248
   « Vissza

Cseh győzelem az idei a Future Cup-on

 « Cikkek és hírek 
2017. szeptember 20.
 

A IX. alkalommal megrendezett Future Cup nemzetközi utánpótlás (U12) labdarúgó-torna minden csúcsot megdöntött. Mert korábban még soha nem szerepelt annyi csapat a rendezvényen, mint idén. A szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel idén 18-ról 20-ra növelték a résztvevő csapatok számát.

kepfile

A döntőt is két cseh csapat vívta, a győztes a Sparta Praha lett

    – Ez valószínűleg a plafon lesz – mondta Czuk Henrik, a házigazda FC Budapest Sólymok vezetője –, egyrészt, mert több csapatot már nehezen bírnánk el, másrészt, mert ennyi csapat számára egy rendkívül kedvező lebonyolítási rendszert tudtunk kidolgozni.
    Eszerint a 20 csapatot öt darab négyfős csoportba sorolták, amelyben mindenki játszott mindenkivel. Majd a csoportok első két helyezettje az aranyágra, a 3-4. helyezettje az ezüstágra, az ötödikje pedig a bronzágra került, ahol újból minden résztvevő játszott mindenkivel. A torna végén az aranyág első kettője az aranyért, a harmadikja és negyedikje pedig a bronzéremét még utoljára pályára lépett. Ennek a rendszernek köszönhetően a torna utolsó helyezettje is nyolc mérkőzést játszott a két nap alatt, míg a győzelemért 12 meccset kellett vívni.
    – Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy évről évre neves csapatok is nevezik az utánpótlásukat a tornára, amely bizonyítja, hogy a Future Cup-nak már külföldön is komoly rangja van.
    Aki egy picit is járatos a labdarúgásban, annak nem kell bemutatni a szlovákiai Dunaszerdahelyt (DAC), a fehérorosz BATE Boriszov-ot, az osztrák Sturm Graz-ot, a román CFR Clujt, a cseh FCZ Brno-t vagy a szintén cseh Sparta Praha-t, amely együttesek egyaránt résztvevői voltak az idei tornának. Mint ahogy a hazai élvonal több jeles képviselője, a Videoton, a Ferencváros vagy a Budapest Honvéd is jól ismert a szurkolók körében.
    A tavalyi esztendőhöz hasonlóan idén is érkezett csapat a tengerentúlról. Az amerikai Napa United részvétele annak a Gavin Taylor-nak köszönhető, aki korábban az angol FC Fulham akadémiáját vezette, és, aki már akkor jó kapcsolatot épített ki a kertvárosi sportegyesülettel (az FC Fulham éveken át résztvevője volt a Future Cup-nak, sőt az angol akadémia szakmai teamje több alkalommal edzéseket is tartott a kertvárosi gyerekeknek).
    De térjünk vissza az idei tornára, melyet ismét megelőzött egy isaszegi „bemelegítés”. A legkorábban érkezett csapatoknak, illetve néhány klubnak, akik a Future Cup-on nem tudtak részt venni, a Pest megyei településen egy minitornát rendeztek. Ezt a házigazda FC Budapest első csapata nyerte, amely a döntőt a Puskás Akadémia ellen vívta.
    A kerületi U12-es csapat a nagy tornán is remekelt, a csoportküzdelmek után az aranyágra jutott, ahonnan az érmes meccsekre is lett volna esélye, ám az utolsó találkozójukon nem sikerült gólt lőniük a Sturm Graznak, a gól nélküli döntetlen pedig azt jelentette, hogy az osztrákok jutottak a négy közé, az FC Budapest pedig az ötödik helyen végzett. A Sturm a harmadik helyért vívott meccsen a tavalyi győztes Ferencvárost is elintézte (2-0-ra), így már csak egyetlen kérdés maradt: ki nyeri a 2017-es tornát. Az már a döntő előtt biztossá vált, hogy a vándorkupa Csehországba kerül, mivel az első helyért a cseh labdarúgás két reprezentánsa, a Sparta Praha és az FCZ Brno mérkőzött meg egymással.
    Csak az volt a kérdés, hogy a prágaiak 2015 után dupláznak-e, vagy a Brno-ak 2011 és 2012 után triplázni fognak. Nos, a 2×10 perces döntőn kétség sem férhetett hozzá, hogy az idei Future Cup legjobb csapata a Sparta Praha volt, amely minden poszton remek játékosokat vonultatott fel. A döntőben is iskolajátékot produkáltak, amely ellen nem volt ellenszere a Brno-nak.
   A mérkőzést 3-0-ra a prágaiak nyerték, akik így három éven belül másodszor vihették haza a kertvárosi vándorkupát. A különdíjakból azért a rendező csapatnak is kijutott. A torna legjobb kapusa ugyanis az FC Budapest hálóőre, Ivanics László lett.
                                                                                                                                        Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez