Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600832
   « Vissza

Egyesület alakult Alsórákosért

 « Cikkek és hírek 
2017. szeptember 20.
 

     Zugló és főként a kerület alsórákosi részének problémáira hívná fel a figyelmet az augusztus végén megalakult Alsórákosi Civil Egyesület. Fülöp István elnök szerint a szabályozatlan társasházépítések egyre inkább megnehezítik az évtizedek óta ott lakók helyzetét, s a helyiek gyakran hiába várnak a legégetőbb gondokra megoldást a kerület vezetésétől. Hiányolják a párbeszédet a városrészbe költöző muszlim központ ügyében is.
    – Azért fogunk dolgozni, hogy megőrizzük Zugló-Alsórákos kulturális, építészeti és keresztény hagyományait, valamint programokat szervezünk, hogy erősítsük a közösséget – mondta Fülöp István. – Mindenkit szívesen látunk az egyesületben, bárkivel szívesen összefogunk lakóhelyünk jobbá tételéért. A városrész fejlődése ugyanis rossz irányt vett, aminek jelei jól látszanak. Egyes részeken elképesztő beépítés folyik, s ez már sok ezer ember életminőségének romlásával jár.
    Az elnök szerint a Paskál utca, a Kalocsai utca, vagy a Mogyoródi út környékén lakók előtt nem ismeretlen a probléma. Átlagos telkekre 6-8, sőt, akár 12 lakásos társasházak is épülnek. Ez nemcsak óriási járműforgalmat generál, de az utcák szélét két sorban elborító kocsik a közlekedést is nehezítik. Jelenleg legalább 25 ilyen építkezés folyik, vagyis 2-300 új lakást adhatnak át rövid időn belül a már most is túlzsúfolt környéken.
    – A Csömöri úton sem rózsásabb a helyzet, ott folytatódik a lakópark kialakítása tízemeletes házakkal – magyarázta Fülöp István. – Csakhogy a beruházó felmentést kapott a szükséges garázsok megépítése alól, miközben a parkolási káosz már most általános. Mi lesz majd, ha az ezres nagyságrendben épülő lakásokba be is költözhetnek az új lakók? Persze vannak pozitív példák is, amelyeket üdvözlünk és támogatunk is. Ilyen például a BVSC-Zugló Szőnyi úti telephelyének felújítása és bővítése, ami nemcsak a kerület fejlődését lendíti fel, de a helyieknek is sportolási lehetőségeket nyújt.
     Az egyesület tagjai hiányolják a kerületben az átgondolt fejlesztéseket, s úgy vélik: a közterületek karbantartására egyre kevesebb figyelmet fordít a városvezetés. De a lakóhelyüket érintő legfontosabb kérdésekben elmaradó egyeztetéseket is felróják.
    – A Paskál utca és a Szuglói körvasút sor kereszteződésénél működő iszlám kulturális központ esetében sem sokat tett az önkormányzat – vélekedett az elnök. – A csendes kertvárosi környékre rendszeresen százak érkeznek, ami szintén felborította a helyiek életét. Sokan nem akarják, hogy a lakóhelyük közelében működjön egy ilyen centrum. A nyugati terrorcselekmények miatt tartanak is a központtól, az iszlám hívek tömeges megjelenése nyugtalansággal tölti el az embereket.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez