Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599914
   « Vissza

Elkészült a Szentmihályi Kulturális Központ

 « Cikkek és hírek 
2017. szeptember 20.
 

Sokféle célra használható épület ünnepélyes átadására került sor szeptember 15-én a János utcában – elkészült a Szentmihályi Kulturális Központ, ami kisebb-nagyobb termekkel, hangulatos előtérrel, 150 személyes konyhával klubok, rendezvények, esküvők, de akár színházi előadások megtartására is alkalmas.

kepfile

      Valószínűleg sokan ismerik a kerület lakói közül a János utcai napközis tábort, ami az utóbbi időben egyre igényesebb szomszédságot kapott: előbb az uszoda épült meg mellette, majd egy hatalmas és gazdagon felszerelt játszótér lett a szomszédja: mindkettőbe közvetlenül át is lehet járni a táborból.
        A tábor központja adta az alapját a kulturális központnak, ehhez épült hozzá a többi rész, s mindösszesen 1101 négyzetméternyi beépített terület várja a szentmihályiakat – ezt már Kovács Péter polgármester mondta el az ünnepélyes megnyitón, amelyre szeptember 15-én került sor két testvérvárosi delegáció jelenlétében. Itt volt éppen a német testvértelepülés küldöttsége Waltershausenből, valamint a kerület vietnami testvértelepülése, Hanoi Tai Ho kerülete is magas szinten képviseltette magát, sőt a megnyitóra eljött a vietnami nagykövet is.
    Az átadást jelképező szalagot közösen vágta át Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, Kovács Péter polgármester és Szabó Csilla, a Corvin Művelődési Ház igazgatója – a művelődési ház feladata lesz ugyanis a szentmihályi központ üzemeltetése. Első feladatuk egy Vietnamot bemutató kiállítás megszervezése volt, amely a kertvárosi Nemzetek találkozója program része, ez kiválóan sikerült. Nagyon látványos volt a Liget Táncakadémia bemutatója, akik mintegy körbetáncolták az épület termeit: ahogy a látogatók haladtak teremről teremre, úgy lepték meg őket látványos produkciókkal.
     A képen felfelé ívelő rész a kulturális központ egyik nagyterme, amely mobil falakkal három egyforma részre osztható, tehát rugalmasan hozzá lehet igazítani a terem méretét az igényekhez, és akár három különféle program is folyhat itt, hiszen a mobil falazat hangszigetelt. Az előteret a zegzugos beosztása igen alkalmassá teszi kiállítások megrendezésére, s innen nyílik a ruhatár is. A polgármester a megnyitón megjegyezte, hogy a Nemzetek találkozójának következő vendégei a németek lesznek, egy tetszetős kiállítással.
      Az előtérből a másik irányba nyíló nagyterem több funkciót lát el: nyáron kiszolgálja a napközis táborban nyaraló gyermekeket, de helyet adhat bármilyen programnak, bálnak esküvőnek, kihasználva a 150 fős konyha közelségét. (F)

kepfile

A vietnami delegáció ajándéka egy aranyozott szobrocska, amely az első vietnami egyetem bejáratát ábrázolja

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez