Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602732
   « Vissza

Kánikulai dugógyár – Besenyő-módra

 « Cikkek és hírek 
2017. augusztus 22.
 

Manapság jó, ha az emberfia Besenyő Pista bácsin nevelkedik, mert akkor mindig tudja, hogy: Mi hülyeség, mi nem az – ahogy mondta az előadáson a Besenyő Pista bácsi, hozzátéve: Hazamennek, és már tudják... Mivel utána én is hazamentem, szerintem tudom, de majd meglátjuk.

       Szomorú dolog, ha az embernek elhalálozik a gimnáziumi osztályfőnöke, még szomorúbb, ha mindez a szerző szülővárosában, Miskolcon történik, és temetésre kell menni a péntek délutáni csúcsban, 36 fokos kánikulában. Suhantunk is a pályán tömegesen, már Bagot is elhagytuk, amikor besűrűsödött a sor. Mondhatni megálltunk. Hát ez nagy szívás, mert erre ugyan nem készültem. Volt úgy fél liter vizem, az tán kitart valameddig. De ez a tűző napsütés a kánikulában a gyalogos-sebességű vánszorgással ötvözve – nem sok jót ígér.
Hívtam a nejem, nálunk ő a digitális vasszűz – előtte semmi nem maradhat titokban, minden információt kiolvas a mobiljából. Mondta is nyomban: Nehogy behajts a Bag-Tura-Aszód és Hatvan közötti pályaszakaszra, mert végig vöröset mutat a GPS. Kösz – mondtam – már behajtottam... Az nagy baj, Bagnál ugyanis le kellett volna menni a régi 3-as útra, más is azt teszi...
    Az ezután következő, közel egy órás szenvedés nyilván semmiség volt a kereszthalálhoz képest. Egy betonszállító teherautó az átlagnál rosszabbul viselte a cammogást, vezetője át-átmászott sávokon, időnként helyre kellett dudálni (lehet, hogy kötött a betonja szegénynek, tán azért volt ilyen idegbajos), de a környező autóstársak zöme állta a sarat – három kilométeres óránkénti sebességgel nyammogtuk a nihilt; nyolc kilométernyi fonnyasztott vashernyó cammogott kipufogógőzbe burkolózva a kilátástalanságba.
    Aztán (már Hatvan határában, hiszen jól látszottak a pályáról a külvárosi házak) hirtelen vége szakadt a nyomorúságnak: besoroltunk a külső sávba, és már gyorsulni is kezdett a sor.
A tudósító előkapta a kameráját, hogy megörökítse a nyilván szörnyűséges, több sávot elfoglaló baleset nyomait, ami ezreket rohasztott a pályán a péntek délutáni kánikulában, de érdekes módon az alábbi kép tárul elébe:

kepfile

       Hát ugye nem kell ahhoz valami nagy közlekedésszervezőnek lenni, hogy ha netán a rendőrautó, meg az a másik kocsi beáll a belső sávba, kicsit előbbre a baleset helyszínétől, akkor szabad marad a külső sáv, és a sokaknak nagyon macerás sávváltás helyett egyszerűen sávot vált a párhuzamos forgalom, és kisebb sebességgel, de folyamatosan haladhat a hétvégi csúcs. De ha ez nem megy, akkor tán a két autónak, ami elfoglalja (teljesen indokolatlanul) a leállósávot, talán előbbre kellene állnia úgy 80 méterrel, és a kétsávos forgalom akkor is lebonyolítható lett volna, főleg ha valaki irányítja is a nyomorult autósokat.

kepfile

kepfile

        Ami itt volt, az hülyeség, kérem, vagy kisebb, vagy nagyobb, vagy ugyanakkora, vagy sokkal kisebb, vagy sokkal nagyobb – de hogy jól megszívtuk, az biztos!                                                                           Ferenci Zoltán

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez