Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602105
   « Vissza

Képviselő a nyugdíjasok védelmében

 « Cikkek és hírek 
2017. augusztus 22.
 

kepfile

    Elfogadhatatlan és súlyos felelőtlenség a magyar társadalmon belül a generációk közötti konfliktusok felszításának még a megkísérlése is! – nyilatkozott lapunknak országgyűlési képviselőnk, Szatmáry Kristóf, Vona Gábor nyugdíjasokat becsmérlő kijelentéseivel kapcsolatban.

   – Azt gondolom, hogy nekem, mint országgyűlési képviselőnek, mindenképpen fel kell emelnem a szavam azokkal a megnyilvánulásokkal szemben, amelyekkel Vona Gábor, a Jobbik elnöke illette a közelmúltban a magyar nyugdíjasokat, és amelyek minden jóérzésű ember számára tűrhetetlenek. – fogalmazott Szatmáry Kristóf.
   Az országgyűlési képviselő kitért arra is, hogy bár már több nyugdíjas szervezet is tiltakozott a nyugdíjasok ilyen fokú megalázása ellen, Vona Gábor mégsem kért azóta sem bocsánatot, sőt azóta is több fórumon is elhangzottak hasonlóak részéről.

   Azok a kijelentések Vona Gábor részéről, mint például, hogy a nyugdíjasoknak „szennyvíz folyik a szájukból”, nagyon rossz irányt adnak a magyar közéletnek. Ez ellen mindenképpen fel kell lépni, és határozottan elítélni. Csak arra jó a Jobbiknak ez a fajta magatartása, hogy 2 millió embert megalázzon és megpróbálja őket a magyar társadalmon kívülre szorítani őket. Ez önmagában vérlázító, és súlyos bűn a magyar társadalmon belül az egyes generációk szembeállításának a megkísérlése is. A Jobbik álláspontjával ellentétben mi arra törekszünk, hogy mind erkölcsi mind anyagi megbecsülésünkkel kifejezzük tiszteletünket az idősek felé, hiszen itt szülőkről, nagyszülőkről, olyanokról van szó, akik évtizedeken azon dolgoztak, hogy az utánuk jövő generációkat tisztességben neveljék, és útnak indítsanak minket – folytatta Szatmáry Kristóf.
   Az országgyűlési képviselő felhívta a figyelmet arra is, hogy a magatartásával a Jobbik nemcsak egy egész társadalmi rétegbe rúgott bele, de ezzel a kommunikációval a közélet züllesztéséhez is hozzájárulnak. Ez a fajta kocsmapolitikai stílus normális politikai erőnél nem képzelhető el!
  – Sajnálatosan nemcsak a nyugdíjasokat sértegette és alázta az elmúlt napokban a Jobbik. Olyan antidemokratikus javaslatot tettek le az asztalra, amellyel egyszerűen megvonnák több százezer embertől a szavazati jogot, gyakorlatilag másodrangú állampolgárrá téve őket, csak azért, mert vélhetőleg nem rájuk szavaznának. Ez megint csak egy olyan lépés részükről, amely európai demokráciákban fel sem vetődhet, és amely csak arra lehet, jó, hogy társadalmi csoportokat alázzon meg és ugrasszon össze – fejezte ki sajnálatát lapunknak Szatmáry Kristóf


Megújult a tüdőszűrő

    Alig egy hónap alatt telepítették a XVI. kerület új tüdőszűrő berendezését, melynek ünnepélyes átadása és használatba vétele július 26-án történt meg. Az új gép kisebb sugárterheléssel sokkal jobb képet ad, mint a régi, és olyan különleges számítógépes egységgel van ellátva, amely beszédfelismerő rendszerével megkíméli az orvost a billentyűn való pötyögéstől. Mostantól a mozgássérültek átvilágítását is meg tudják oldani, akik a korábban épített liften fel is tudnak jutni a Hunyadvár utcai épület első emeletére. Szatmáry Kristóf parlamenti képviselő az átadón bejelentette, hogy az Egészséges Budapest program keretében jelentős fejlesztés várható a kerületi egészségügyben, ezen dolgoznak közösen Dr. Kiss Mariannával, a Szakrendelő vezetőjével.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez