Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602665
   « Vissza

Minőségi égetett szeszek és párlatok a sörfőzdéből

 « Cikkek és hírek 
2017. július 19.
 

A sör mellett snapszerozhatunk is a Legendában

kepfile

Kovács József Olasz, a Legenda Sörfőzde Center alapító tulajdonosa

    – Régi álmom volt, hogy ne csak jó sört, hanem jó sörpárlatot, illetve minőségi szeszt, vodkát és whiskyt is főzhessek – mondta Kovács József Olasz, a kertvárosi „hungarikumnak” számító Legenda Sörfőzde Center alapító tulajdonosa. Ezzel a mondattal vezetett be bennünket a Kövirózsa utcai főzde legújabb gyöngyszemébe, a nemrég felavatott szeszfőzdébe.
   – Már 80%-os üzemmódban vagyunk, azaz a gépek, eszközök szép lassan „befőzik” magukat, és akkor beindulhat végre a nagyüzem. Ezt persze úgy kell érteni, hogy elsősorban magunknak (a Legenda Sörözőknek) gyártanánk minőségi szeszeket, de ha a kapacitásunk engedi, akkor a partnereken keresztül is értékesíteni fogjuk az italainkat.
     Az első kertvárosi szesz, melyet hamarosan (még júliusban) megkóstolhatunk, a vodka lesz. Amely egyből egy hiánypótló termék lesz a magyar piacon, mert, hogy magyar vodkával csak elvétve találkozhatunk. Nem úgy, mint whiskyvel, melynek már komoly hagyományai vannak néhány vidéki szeszfőzdében. A mérce tehát magasra van rakva, ám Kovács József Olasz szerint ez megugorható.
     – A kertvárosi whisky-t Snapszernek kereszteltük el, és olyan eljárással készül, amely felveszi a versenyt a több éve érlelt vetélytársakkal.
     A saját vodkánk és whiskynk tehát hamarosan kóstolható lesz a Legendákban, amelyhez a jövőben majd saját pálinka is járul. Az új nedűk minőségére pedig garanciát jelenthet, hogy az ország egyik, hanem a legjobb pálinkafőzője is a Legenda csapatához szerződött. Lippai Dénes a legtöbb érmet nyert pálinkafőző Magyarországon – az érmei, oklevelei hamarosan a Kövirózsa utcai látványfőzdében is ki lesznek állítva -, amely sikerek egyrészt a szakértelméből, másrészt a kíváncsiságából adódnak. Dénes ugyanis évente közel 50 féle pálinkát főz, mindig keresve az újabb exkluzív ízeket, amelyek többségével a legrangosabb versenyeken is nyerni szokott.
    – Hogy melyik elismerésemre vagyok a legbüszkébb? Talán az első ongai kategóriagyőzelmemre. Ez az észak-magyarországi verseny Európa legrangosabb pálinkafőző-eseménye, amelyre a világ számos pontjáról több mint ezer mintát küldenek. Itt a legjobbnak lenni, az nagyon nagy szó. Az első Quintessence-díjamat kökény kategóriában nyertem, melyre nagyon büszke voltam.

kepfile

     Lippai Dénes azóta ezt a díját már megsokszorozta, Volt olyan év, hogy Ongán négy kategóriában is ő pálinkáját ítélték a legjobbnak. A kiváló szakember, aki elmondása szerint korábban sosem szerette a pálinkát, amit Karcagon, a nagyapja főzött, csak nehezen tudta meginni, ám egyszer tanulmányi út keretében megkóstolhatta az agárdi pálinkafőzde egyik termékét, amely új dimenziókat nyitott meg előtte. A Corvinus Egyetemen sör- és szesziparra szakosodott, és szép lassan az ország legismertebb pálinkafőzője lett belőle.

kepfile

A Legenda csapatához szerződött Lippai Dénes, aki a legtöbb érmet nyert pálinkafőző Magyarországon

   – Kovács József Olasszal nagyon egymásra találtunk, sok mindenben egyezik a véleményünk, amely remélhetőleg a jövőben is gyümölcsöző lett. Ő azt ajánlotta, hogy bátran valósítsam meg az elképzeléseimet, de segítsek abban is, hogy az ő tervei, a vodka, a whisky és a sörpárlatok is a legjobb minőségben készülhessenek el.

    Lippai Dénes tehát első körben arra ügyel, hogy az új kertvárosi szeszfőzdéből a lehető legjobb Legenda-szeszek kerüljenek ki. Ám, azt követően maga is munkába áll, és a legfinomabb erdei gyümölcsökből megfőzi majd a saját, illetve a kerület első pálinkáit is. Ez utóbbi italokat várhatóan augusztus végén, szeptember elején kóstolhatjuk majd. A vodkánk, a whiskynk és a pálinkánk pedig remélhetőleg hasonlóan legendássá válnak, mint amilyen legendás lett a sörünk is.                                                                                                                                           Riersch Tamás



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez