Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28655258
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Rák jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. június 16.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az idén június 21-től július 23-ig tartózkodik a Nap a Rák jegyében. Ez azt jelenti, hogy a mi északi féltekénken a nyári napfordulóval „hivatalosan” is kezdetét veszi a nyár. Egyik fő jellemzője, hogy hosszúak a nappalok, és rövidek az éjszakák. Sok a fény és kevés a sötét. A tény mögött az a kérdés lapul meg, hogy e két egymást kiegészítő princípiumról mit is gondolunk.
    Az ember alapvetően a nappali létformára született, szimbolikusan és gyakorlatilag is, életünk elválaszthatatlan a fénytől. Bár vannak olyan tevékenységek is, melyeket éjszaka kell végezni, az „éjszakai üzemmód”, főleg hosszútávon felborítja az ember ritmusát. Az univerzum, az égitestek, az anyaföld és gyermeke, az ember életét is ritmusok szabályozzák.     A szervezetünk, a sejtjeink, a szöveteink, a szerveink és szervrendszereink egy közös kozmikus dallam ütemeit követik. Határaink és belső szabályaink a tökéletes rendezettségünk őrzői, és ez teszi lehetővé fizikai testünk mindennapos életét.
    Amikor egy külső, vagy belső veszélyforrást észlelnek a szervezet védői, akkor igyekeznek azonnal kiiktatni ezt és helyreállítani a belső egyensúlyt és rendet. Nincs „demokrácia”, nincs töprengés, a káros és veszélyes kórokozókat azonnali hatállyal elpusztítják. Ha analógiát keresünk a mai világesemények kapcsán, azt kell szomorúan konstatálnunk, hogy úgy tűnik, mintha Európa egy tartós immunhiányos járványban szenvedne, és az „orvosok” csak fájdalomcsillapítókkal és nyugtató tablettákkal kezelnék a betegeket. Ha a sebet nem kezelik, és további lehetőséget biztosítanak a betolakodóknak, akkor elfertőződik. Ha a fertőzést nem szüntetik meg, akkor a beteg meghal.
    Az éjszaka alapvetően a regenerációról szól, ezért is fontos az alvás, mert „bio-akkumulátoraink” ilyenkor töltődnek fel. Az okkult tudományok nagyjai azt mondják, hogy míg a fizikai testünk pihen, addig a lélek egy magasabb létsíkon, az asztrális szférában tevékenykedik. Weöres Sándor után szabadon, az ember az eget és földet összekötő létra.
    A Rák embert a hangulatai irányítják. Akkor képes a legjobb teljesítményre, ha cselekedeteinek van érzelmi motivációja. Ha nincs, akkor halogat, körülményeskedik. Megindokolja, hogy mit miért nem lehet megtenni. Ál-spirituális mantraként ismételgetheti azt, hogy „még nem jött el az ideje”. Pató Pál minden bizonnyal egy Rák úriember lehetett.
A jegy uralkodó planétája a Hold, a sejtések, benyomások, megérzések, intuitív megközelítések, a transzcendens felismerések „szülőanyja” az asztrológiában. A vizes jegyek egy ember születési képletében erős jelzések az érzelmi, lelki megközelítésekre, melyek akadályozzál az objektivitást. Minél inkább elkötelezett valaki akár pozitív, akár negatív értelemben lelkileg, annál inkább homályosul el a racionalitás lámpásának a fénye. Alapvetően úgy is fogalmazhatunk, hogy az ember, mint szubjektív lény nem lehet objektív.
„Az ember a tévedések gyermeke” egy arab mondás szerint. Csak az nem hibázik, aki nem cselekszik. Tévedéseinket és hibáinkat illik felülbírálni és kijavítani. Ez a művelet szellemi értelemben egy lehetőség a fejlődésre, a tökéletesedésre.
    A Rák pozitív életérzésének fő generátora, hogy érezze: szükség van rá. Fontosnak lenni valaki számára. Régebben, amikor még az emberiség behatároltabb, szabályozottabb társadalmi-szociális struktúrákban élt, a család azt jelentette, hogy együtt élt több generáció: nagyszülők, szülők, gyerekek. A sorsesemények az együttélés miatt mindenkit érintettek. A születés és halál, öröm és bánat, a betegség, az ünnepek, a közös tevékenységek, a súrlódások, konfliktusok és ezek megoldása csiszolta, finomította és többnyire erősítette a kis közösséget, segítette mindenki számára a lelki, szellemi fejlődést.
    Manapság az európai társadalmak többségében a család intézménye válságban van. Nem születnek megfelelő számban gyerekek. A vágyorientált, egoizmust erősítő, sokszor a normalitást megkérdőjelező ideológiák burjánzása, a szabadosság térhódítása családellenesek. Az emberiség hosszú távú elmagányosodásának, kiszolgáltatottságának és kihalásának apokaliptikus rémképe jelenik meg előttünk. De mire gondolhatnánk a mai világ őrültnek tűnő forgatagában? Egyes kutatások szerint a 45 év feletti diplomás német nők 40 százalékának nincs gyereke.
    Egy világhírű focista béranyával hordatja ki magzatát, és ha megszületik az utód, anya nélkül nő fel. A szexuális identitás és viselkedés szabadon választható emberi jog egyes modern elméletek szerint, sőt már a gyerekek szabadság jogait sem kellene korlátozni azzal, hogy a kisfiúk a fiú WC-be, a kislányok pedig a lány WC-be végezzék dolgukat. A sérült apa- és anyamintájú gyerekekből sérült felnőttek lesznek, akik majd nehezen illeszkednek be a társadalomba. A gyerekeink az emberiség jövőjének a letéteményesei. Ezért is kellene nagyon komolyan venni a nevelés és a tanítás kérdését minden társadalomnak.
    A gyerektelenség egyik kompenzálási lehetősége a háziállattartás. Az emberrel egy fedél alatt élő állat minden esetben analógiáiban jelzi azt a problémát, melyet a „gazdi” hordoz. Annyit talán érdemes hozzá fűzni, hogy egy háziállattal többnyire könnyebb együtt élni, mint mondjuk egy családtaggal. Bár egy igazi nagy családi perpatvart sosem tud felülírni a kutyaugatás.

   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
   Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                       Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez