Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602382
   « Vissza

A Centi új „polgármestere”

 « Cikkek és hírek 
2017. június 16.
 

Új elnök, új elnökség a lakásszövetekezet élén

kepfile

Abonyi János, az Összefogás Lakásszövetkezet új elnöke

    Május 29-én tartotta tisztújító közgyűlését az Összefogás Lakásszövetkezet. Az esemény több szempontból is jelentős volt. Egyrészt mert már a kilencedik alkalommal került sor ilyen eseményre, ami azt jelenti, hogy az 1972-ben alapított szövetkezet a 45. évébe lépett. Másrészt ezen az eseményen komoly változások történtek. A korábbi vezetés teljes egészében lecserélődött. Az előző elnököt, Szabó Józsefet Abonyi János személyében új elnök váltotta. Akinek a helyettese egy, a Centenáriumi lakótelepen élő pedagógus, Kaszás Zoltán lett. Változott a hétfős igazgatóság összetétele is, a testületben az említett két személyen kívül még Győrös Amália, dr. Hossain Anowar, Horváth Péter, Molnár István és Szolnoki István kapott helyet.
   – Nagyon komoly felkérést, megbízatást és bizalmat kaptunk – mondta az új elnök. – Az Összefogás Lakásszövetkezetbe három lakótelep, a Centi, az Egyenes utcai és az Ostoros-Bóbitás utcai lakópark alsó része tartozik. Ez 3300-nál is több lakást jelent, mely a szövetkezetünket fővárosi szinten is a legnagyobbak közé emeli.
A kertvárosi lakásszövetkezetre nem jellemző a fluktuáció. A 45 év alatt mindössze négy elnöke volt a szervezetnek. Abonyi János olyan elődök nyomába lépett, mint Fazekas Mihály, Gölöncséri Károly, dr. Weil György és a már említett Szabó József, aki ugyan csak egy ciklus elnökölt, de az előtte levő 40 évben ügyvezetőként irányította a szövetkezetet.
    – Jelen állás szerint Molnár István végzi az ügyvezetői teendőket – tette hozzá Abonyi János –, ám hamarosan dönteni fogunk az új operatív vezető személyéről.
    Abonyi János nem ismeretlen a Centin és a kerületben élők számára. Az idén 67 esztendős politikus 1998 óta tagja az önkormányzat képviselő-testületének. 1998-2002, majd 2006-2010 között az Oktatási Bizottságot vezette, a közbenső négy évben pedig alpolgármesterként az intézmények felújítására ügyelt. Önkormányzati választókörzete az első képviselői ciklusában volt, azóta az MSZP listájáról került a testületbe. A lakásszövetkezetben vállalt teendőiért az MSZP kerületi szervezetének elnöki posztjáról mondott le.
    – A feleségemmel 1978 de­cem­bere óta lakunk a Centin, így kellőképpen magaménak érzem a lakótelep sorsát. Lépcsőházi megbízottként, illetve képviselőként is szoros kapcsolatban voltam a lakásszövetkezettel, így nem ismeretlen számomra az új feladat.
Abonyi János tisztában van azzal, hogy ősztől nagy feladatok várnak majd rá. Az Egyenes utcában és a Centi első felében is több olyan ház található, amely már megérett renoválásra. Ráadásul az épületek közül eddig még csak kevés lett hőszigetelve.
    – Várom a lakók ötleteit, igényeit, illetve szeretném összehozni azokat az embereket, akik önerőből már eddig is sokat tettek a lakótelepi környezetért. Fontosnak tartom, hogy a szövetkezet munkáját és tevékenységét is minél többen, minél jobban megismerjék, emiatt sűrűbben szeretném majd tájékoztatni a lakóinkat. Szeretném a lépcsőházi megbízotti hálózatot is megerősíteni, és magam is végig szeretném látogatni a szövetkezet házait, hogy személyesen is bemutatkozzak a lakóknak.
   Abonyi János „legkönnyebb” feladata az önkormányzattal való kapcsolattartás lesz, lévén képviselőként mindenkivel jó kapcsolatot ápol a hivatalban.
    – A két lakótelep és a lakópark több képviselőtársam területét is érinti, akikkel szintén együtt szeretnék majd működni.
    A kapcsolatok erősítésére kiváló alkalom lehet a lakásszövetkezet 45. évfordulója, melyet az új elnökség is szeretne majd méltó módon megünnepelni.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez