Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603610
   « Vissza

Vendégségben a Faller Cukrászdában

 « Cikkek és hírek 
2017. június 16.
 

EGY FALAT ÉDESSÉG...

kepfile

     A XVI. kerület édesszájú lakói körében aligha kell bemutatni a Faller Cukrászdát, amely a cinkotai cukrász család nevét viselve szinte körbejárta a kerületet, mire ismét megállapodott Cinkotán. Faller József és felesége, Kati még a kimúlófélben lévő szocializmus idejében, 1984-ben nyitották meg első üzletüket a kerületben, a Bökényföldi út és az Újszász utca sarkán. A hiánygazdaságban a kiváló cukrászdának hamar híre ment, s a mama is bőven kamatoztathatta cukrászati képességeit, amelyet a karamellkészítés rejtett tudománya koronáz meg jelképesen.

    1990-ben nyílt meg termelőüzemük a cinkotai Vidámverseny utcában, s még ez évben fagyizót is nyitottak Gödöllőn, az Erzsébet-parkban. Ez a kiterjedt vállalkozás már az egész családot megmozgatta, részt vett benne a család egyre több tagja, és felnövekvő lányuk, Edina is egyhamar ott találta magát a pult mögött – ahogy az már lenni szokott egy rendes családi vállalkozásnál. Két évvel később Cinkota főterén, a Szerb Antal Gimnázium mellett nyitottak egy kisebb cukrászdát, majd 1998-ban nyílt meg a Szabadföld úton a Faller Cukrászda. Eközben persze az első cuki már rég a múlté, az Erzsébet parkban sem az ő finom fagyijukat mérik,s hogy Cinkota főtere egyre nagyobb hangsúlyt kapott a kerület életében, feladták a Szabadföld úti cukrászdát is, és 2009-ben itt nyitottak egy nagyobb üzletet.

      Az ínyencek tán nem is gondolnák egy cukrászdába belépve, hogy az ízek tengerében micsoda jelentősége van a hátteret biztosító termelőüzemnek. Mint Faller Edinától megtudtuk, ez rejti a Faller-ízek titkát, amiért messziről is odajárnak hozzájuk a cukrászdába. Budától Veresegyházáig közel hetven helyre szállítják a készítményeiket, melyek kivétel nélkül házias jellegűek, nem tartalmaznak tartósítószereket, és csak természetes anyagok felhasználásával készítik azokat. Az egyéb cukrászati termékeken kívül kö¬zel százféle süteményük van.

    Különlegesség, hogy lehet náluk rendelni paleo-cukrász­készítményeket, egyre nagyobb ugyanis az igény a különféle diabetikus készítmények iránt.
     A sokféle termék között megtalálhatóak a régi idők ízei is, mint a piramis, a stefánia vagy a hagyományos dobostorta. Karácsony táján pedig nagy keletje van a házi dióskosárnak és a bejglinek, amelyből csokis, marcipános, gesztenyés, túrós is rendelhető a hagyományos mákos és diós ízűn túl.
    Na és a torták! Ez már nem is cukrászat, hanem inkább szobrászművészet (ezt bizonyítja a 4 tortakép). Fallerék mindent képesek megcsinálni, amit a megrendelő megálmodik, vagy amiről fényképet vagy mintát hoz. Megrendelhető a gyerek kedvenc plüssállata szülinapi tortaként, a feleség kedvenc nyakéke, de látni a féltucatnyi fényképalbumban. különleges alkotásokat is, mint például egy alpesi hegyoldal síelőkkel – természetesen ehető módon, Faller minőségben. Ráadásul házhoz szállítást is vállalnak, hogy a megrendelőnek erre se legyen gondja.
    Említésre méltó még, hogy a Faller cég jótékony célra is adományoz rendszeresen, például a kerületi Göllesz Viktor gyógypedagógiai intézmény jótékonysági rendezvényére már harmadik éve biztosítják a süteményt.
    Tavaly felújították a cukrászdát, bekerült egy második fagyispult is, amely már teljes gőzzel (hűtőkapacitással) üzemel – a korán beköszöntött nyár forró napjain hűsítő fagylaltkülönlegességek gazdag választékát kínálva. S ha már a fagyinál tartunk, a Faller cuki volt a kerületben az első, aki már évekkel ezelőtt csatlakozott az országos Fagyinaphoz, amikor 50%-os áron lehetett egész nap fagyit enni!! De nem érdemes várni egy egész évet a Fagyinapra, mert a Faller Cukrászda fagylaltja – és bármely cukrászkészítménye – már most megér egy kóstolást, csak vigyázat, mert utána nem nagyon lehet ellenállni a csábító finomságoknak!

            kepfile            kepfile

             kepfile         kepfile

Faller Cukrászda • Cinkota, Tabódy Ida tér (a Szerb Antal Gimnázium mellett) • Tel: 400-1359 • www.fallercukraszda.hu • Bankkártyával is lehet fizetni!

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez