Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600942
   « Vissza

Új csúszdák és medencék az Erzsébet-ligeti strandon

 « Cikkek és hírek 
2017. június 16.
 

A napokban átadják az Erzsébet-ligeti strand új medencéit és csúszdáit. A beruházás részben abból a 300 millió forintos költségvetési forrásból valósult meg, amelyet Szatmáry Kristóf, Kertváros országgyűlési képviselője közbenjárására szavazott meg az Országgyűlés a XVI. kerületnek. Szintén ebből a pénzből fejezték be tavaly a vívó- és birkózócsarnokot, és még további fejlesztésekre is költenek belőle az Erzsébet-ligetben.

kepfile

    Június 17-én nyit ki az Erzsébet-ligeti strand, amely idén új csúszdákkal és medencékkel is bővült, valamint új parkolókat és illemhelyeket is kialakítottak. Az összesen 370 millió forintos beruházásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően mostantól egy kétpályás, meredek lejtésű kamikáze csúszda és egy 50 méter hosszúságú, kanyargós családi csúszda várja a vendégeket. A csúszdákon még egy időmérő elektromos kijelző is van, így a látogatók akár versenyezni is tudnak, hogy ki a leggyorsabb. Ezen kívül épült egy 132 négyzetméteres gyermekmedence és egy 200 négyzetméteres hullámmedence is, a hozzá tartozó gépházzal. A felújított részen helyet kapott egy új büfé részleg, egy új illemhely, valamint 42 férőhellyel bővült a strand parkolója.

    A fejlesztés megvalósulása részben önkormányzati forrásból, részben pedig abból a költségvetési támogatásból valósult meg, amelyet Szatmáry Kristóf, Kertváros országgyűlési képviselője közbenjárására szavazott meg a Parlament a XVI. kerületnek. A 300 millió forintos forrást a mátyásföldi, 1992-ig szovjet laktanyaként működő Erzsébet-liget fejlesztésére fordította az önkormányzat. A plusz forrás komoly segítséget jelentett a közel 4 hektáros terület rekonstrukciós programjának befejezéséhez, a sport- és kulturális létesítmények bővítéséhez. Az önkormányzat a volt Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó és birkózó sportegyesületek számára edző- és versenytermet alakított ki. A központi költségvetési keretből a kerület 100 millió forintot használt fel a korábban megkezdett fejlesztés befejezésére. A népszerű Erzsébet-ligeti strand szolgáltatásainak bővítésére szintén 100 millió forintot használt fel az önkormányzat. A harmadik 100 millió forint a tervek szerint az Erzsébetligeti színház előtti terület rendbe tételét szolgálja.

kepfile

Hullámmedence

kepfile

Vízi játszótérként kialakított gyermekmedence

    Az új csúszdák és medencék átadásán részt vesz Kovács Péter polgármester és Szatmáry Kristóf, a Kertváros országgyűlési képviselője is – egyébként annak idején éppen az ő kezdeményezésére épülhetett fel az Erzsébet-ligeti uszoda. „Régen Kertváros volt az egyetlen kerület Budapesten, ahol nem volt úszásoktatási lehetőség, ezért még önkormányzati képviselőként elkészítettem az Erzsébet-ligeti volt szovjet strand területének rehabilitációs programját, egy új uszoda tervével együtt. Az önkormányzat befogadta a programot, amely végül uniós támogatással meg is valósult” – idézte fel a kezdeteket lapunknak Szatmáry Kristóf, aki szerint a kertvárosi családok igényei miatt is szükség volt a strand szolgáltatásainak bővítésére. A képviselő maga is gyakran jár ide a családjával, négy gyermeke nagyon élvezi a strandolást. „Eddig a medencéből nem lehetett kiszedni a fiúkat, most szerintem a csúszdáról nem lesznek hajlandóak lejönni” – jegyezte meg Szatmáry Kristóf. 

* * * 

ÚJ BÜFÉ A STRANDON. Mint a cikkből kiderül, a fejlesztés nyomán egy új büfé is kerül a strandra, melyet az Újszász útról jól ismert Veranda Delikát csapata üzemeltet magas színvonalon – a bolt harmadik születésnapi ünnepségéről következő számunkban tudósítunk.

* * *

SZENTIVÁN ÉJ A SZENTMIHÁLYI USZODÁBAN. Uszodában. Június 24-én, szombaton este 8-tól éjjel egyig Örömtüzek éjszakáját tartják az uszodában, lesz büfé, zene, tánc. Belépő felnőtteknek 1.650 Ft, diákoknak, nyugdíjasoknak 920 Ft.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez