Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.04.19. péntek
Emma
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28778470
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. június 16.
 

XIV. kerület

Lakásfelnyitások

Egy idős ember elesett Újvilág utcai, első emeleti lakásában május 8-án. A rendőrség kérésére a tűzoltók dugólétra és force balta használatával az erkélyajtón hatoltak be, utat engedve a mentőknek.
Másnap este ugyanilyen okból egy Padlizsán utcai lakás törtek fel az ablaküveget kivágva.
Május 19-én a Szugló utcába szólt a riasztás, ahol nem adott életjelet magáról a lakó. A raj behatolt, az illetőt súlyos sztrókos állapotban vitték az Uzsoki kórházba.
Mogyoródi úton lévő lakásában elhunyt egy idős személy, a lakást erővel nyitották fel a hatóságoknak.
Egy Nagy Lajos király úti, második emeleti idős hölgy megsérülve nem tudta beengedni a mentőket május 28-án. A tűzoltók dugólétra használatával mentek be.
Május 30-án este egy fiatal hölgy lakását kellett feltörni a Columbus utcában, mert nem adott életjelet magáról.

Közlekedési mentések

Az Egressy és Mexikói út sarkán Fiat és Ford típusú kisteherautók karamboloztak május 8-án 13 óra előtt. Sérülés nem történt, az útra kifolyt üzemanyagot és hűtővizet az FKF Zrt. seprűs autója takarította fel.
Május 12-én egy Daewoo személygépkocsi beton elválasztó elemnek ütközve állt meg, sérülés nem történt, a raj megszüntette a forgalmi akadályt.
Másnap délben VW Passat ütközött egy Daewoo-val a Füredi és Vezér utca találkozásánál. Két gyermeket és egy felnőttet a Baleseti kórházba vittek.
Május 14-én reggel a Stefánia út 30. előtt Fiat Ducato és Renault Trafic típusú kocsik ütköztek, sérülés nem volt.
Az Örs vezér terén Chevrolet Spark, Fiat Punto és Toyota Corolla személyautók csúsztak egymásba május 21-én reggel, egy fő könnyebben megsérült.
Május 22-én 18 óra 40 perckor Seat Ibiza Ford Mondeoval ütközött a Thököly út és Róna utca sarkánál. Egy személy megsérült, a forgalmi akadályt megszüntették.
A Gvadányi és Füredi út sarkán Renault Megane két másik autóval karambolozott május 22-én délben. Egy súlyosan sérültet a raj feszítő-vágóval mentett ki.
Vakolat
A Paskál-malom utca 10. alatti négyemeletes társasház felső homlokzati szintjéről két négyzetméter vakolat hullott le május 14-én, a még lógó részeket a raj XIV/létra használatával eltávolította.

Szeméttüzek

A Fogarasi út 184. előtt meggyulladt a 20 négyzetméteren összehordott szemét május 15-én. A tűz megsemmisítette a tetőszerkezetet és a szomszéd ház tetejét is két négyzetméteren. A ház előtt parkoló Skoda Octavia hátsó része is megégett.
Másnap délután a Várna utca 22-nél két négyzetméteren égő szemetet oltottak el egy puttonyfecskendővel és kézi szerszámokkal.
Május 17-én a Kerepesi út 154. előtt 5 négyzetméteren égő szemétdombot oltottak el egy gyorsbeavatkozóval.

Konyhatűz

Május 17-én késő délután egy Erzsébet királyné úti lakás tűzhelyén felejtett étel égett. A lakó a tűz oltása közben első fokú égési sérüléseket szenvedett.
Egy Szatmár utcai, földszinti konyha tűzhelyén felejtett étel füstölt (senki nem volt otthon) május 21-én délután. A nyitott ablak rácsát a raj levágta, úgy hatoltak be.

Öngyilkos a síneken

A Francia úton, az Erzsébet királyné útjánál egy ember a vonat alá ugrott és meghalt. A tűzoltók emelték ki a testet a vonat alól.

Leégett raktár

A Hajtsár út 217-219. alatti könnyűszerkezetes, palatetős raktár – ahol tisztítószereket és háztartási eszközöket tároltak – 60 százaléka kiégett május 18-án délután. Kiégett egy ott álló platós kisteherautó is. Az épülettől pár méterre egy különálló tűzeset is volt: egy farakás égett öt négyzetméternyi területen.

Fakárok

Egy járdára dőlt fa akadályozta a közlekedést az Egressy út 176. előtt május 19-én.
Június 4-én az Adria sétányon gyökerestől kifordult fát távolítottak el az úttestről.

Nagy esők

A május 23-i özönvíz főleg a pincéket öntötte el, de több helyen lakásokat is veszélyeztetett, mint a Csantavér utca 8-ban, ahol a bejárattal szembeni csatornából ömlött be a víz.
A Királyhida utca 1. alatti mélygarázs 150 négyzetméterén másfél méteres víz mosta az autókat, motorkerékpárokat, bicikliket, berendezési tárgyakat. Itt két Honda szivattyú dolgozott.
A Bonyhádi utca 21. pincéjében 60 cm magas esővíz áztatott mélyhűtőt, mosógépet, varrógépet, a Mályva utca 5. alatti pincében gázkazánt, mosógépet, nagy értékű eszközöket.
Riasztás történt többek között a Columbus, Amerikai út, Róna, Csantavér, Emília, Czobor utcákba is.

Zárlat

Június 4-én délben az Újváros park 4. szám alatti tízemeletes panelház második emeleti folyosóján lévő villanyszekrény, óra, kábeltelefon kábelei égtek, amit a raj kiérkezése előtt a lakók eloltottak. A látens izzásokat hőkamerákkal ellenőrizték, és géppel kiszellőztettek.

Rossz szomszéd

Éjjel egy órakor jött a riasztás június 4-én az Örs vezér útja 1-be, ahol – a szemtanúk szerint – a szomszéd gyúlékony anyagot dobott a szerszámtároló faházra, aminek látható nyoma is maradt a kerítésen. Az esetet a tűzvizsgáló és a rendőrség vizsgálja.

Menet közben

A Hermina út 19. előtt menet közben kigyulladt egy Iveco típusú 3,5 tonnás dobozos kisteherautó motortere és vezetőfülkéje június 5-én 17 óra körül.

 

XVI. kerület

Tüzet rakott az erkélyen

Egy Egyenes utcai négyemeletes lakóház első emeleti erkélyén tüzet rakott a pszichiátriai beteg lakó május 16-án délután, a tüzet a közeli játszótérről jelezték. A raj először nem tudott bejutni a lakásba, közben az illető eloltotta tüzet. Később a helyszínt átadták a rendőrségnek.

Avarégetés

Május 21-én késő este száraz avart égettek több helyen is a Baross utcában. A raj kiérkezésekor a tüzek kihunytak, az utcát átvizsgálták.

Kukatűz

A Csömöri út 122. alatti buszmegálló sárga szemétgyűjtője kigyulladt május 27-én reggel 9 óra előtt, a járókelők vízzel oltottak.

Gázolás

Május 28-án 16 óra 29 perckor riasztották a rajt a Veres Péter út 74-hez, ahol a HÉV gyalogost gázolt el.

Baleset

A Rákosi út 116. előtt Suzuki személygépkocsi ütközött egy motorossal, akit a mentők a Balesetibe vittek május 30-án reggel. A kiömlött olajat a raj homokkal mentesítette.

Leszakadt vezeték

A Körvasútsor 14-nél, a MÁV Rákosszentmihályi vasútállomásánál a leszakadt felsővezeték meggyújtotta a száraz aljnövényzetet.

A Szilas habjai

A Béla utca 194. előtt habot jeleztek a Szilas-patakban május 31-én este. A mérések káros anyagot nem mutattak ki.

Fakárok

A Magtár utca 26-nál két ház közti meggyfa dőlt ki az útra, a rajt május 31-én délután riasztották.
Június 4-én reggel történt kivonulás a Ferenc utca 45-be, ahol egy 8 méter magas fa ága hasadt telefonvezetékre. A tűzoltók kézi erővel távolították el.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez