Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599875
   « Vissza

20 éves a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola

 « Cikkek és hírek 
2017. május 17.
 

     1997-ben szülői kezdeményezésre alapították a rákosszentmihályi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolát, mely intézmény az üresen álló Béla utcai iskolaépületben kapott helyet. Furcsa ezt kimondani, de azóta már húsz esztendő telt el. És ezalatt a két évtized alatt az egyházi iskola egy oktatási „hatalommá” vált. Amit jól bizonyít a nemrégiben napvilágot látott 2015-ös OKÉV (Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont)-felmérés eredménye is: a Néri ugyanis a budapesti általános iskolák rangsorában az előkelő 21. helyen teljesített, amely eredmény a kerületi intézmények között a második legjobb volt a 17. Hermann mögött.

kepfile

A Néri iskola épülete a Béla utcában

     – A Béla utcai iskola az elmúlt két évtizedben számos nagy fejlesztésen ment keresztül – mondta Tyukász Mihály Tamás, az iskola tavaly nyáron kinevezett igazgatója. – Megnövelték az épület két szárnyát, és a kettő közé új tornatermet építettek, majd beépítették a tetőterünket is, illetve a második emeletről a földszintre költöztetett könyvtár helyére is folyosó és tantermek kerültek. Két éve napelemeket is kaptunk, illetve a világításunkat is korszerűsítették, tavaly nyáron pedig szinte születésnapi ajándékként megújult a sportudvarunk.

    A fenti beruházásokra egyrészt nagy szükség volt a fejlődés érdekében, másrészt az egyre dinamikusabb fejlődés is kikövetelte magának a fejlesztéseket. Az intézmény az évek során a kerület egyik legnagyobb létszámú (420 fős) általános iskolájává nőtte ki magát, ahol a fenti példa alapján a tanulók képzésére is nagy hangsúlyt helyeznek.
     – Iskolánkban a hagyományok ápolására is nagy hangsúlyt helyezünk – tette hozzá Borbély-Ragány Gyöngyvér, az iskola alapító igazgató-helyettese –, így többek között a minden évben megtartandó Néri-hetünkre is. Az idei évben azonban a jubileum miatt még nagyobb figyelmet szentelünk ennek a programnak.
     S, hogy miről is fog szólni ez a május 22-27 közötti ünnepi hét? Természetesen a múltról és a hagyományokról. Május 22-én például egy iskolatörténeti kiállítást nyitnak majd meg, melyre számos illusztris vendéget hívtak. A program csúcspontja lesz, amikor az iskola négy, még aktív alapítótagja, Tóthné Mózer Annamária igazgatóhelyettes, Borbély-Ragány Gyöngyvér alapító igazgatóhelyettes, Kovács Józsefné pedagógus és Fejes Ferenc pedagógus közösen egy fát (egy mini fenyőt) fognak elültetni az udvaron.
    Május 23-án a mobil Planetáriumot fogadják majd, május 25-én az iskola dolgozói – az egyházmegye 15 oktatási intézményének kollektívájával együtt – Esztergomban Dr. Erdő Péter bíboros úr meghívására pedagógus konferencián vesznek részt. Május 26-án a XVI. kerület szülöttje, Snell György segédpüspök tart majd ünnepi szentmisét a Szent Mihály templomban, amit egy sportos és kézműves nap, illetve egy szombat esti Néri-bál követ.
   A felsorolásból egy napot szándékosan kihagytunk. Május 24-én ugyanis – Néri-hét ide vagy oda – a Béla utcában is meg kell szakítani a jubileumi programokat. Aznap lesz az idei 6-8. évfolyamosok OKÉV-mérése, amely ma már az év egyik legkiemelkedőbb eseményének számít az általános iskolákban. Ám, ha ennek a mérésnek hasonlóan jó lesz az eredménye, mint, amilyen a 2015. évi volt, akkor utólag ezt a programot is be lehet majd helyezni az ünnepi események közé. Riersch

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez