Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28603443
   « Vissza

Fantasztikus óvónéni!

 « Cikkek és hírek 
2017. május 17.
 

kepfile

Magát Krisztina, a súlyemelő cinkotai óvónő

    Bevallom, amikor tavaly ősszel arról beszélgettem Magát Krisztinával, a Cinkotai Huncutka Óvoda Jövendő utcai tagintézményének nagycsoportos óvodapedagógusával, hogy szeretne az idei Európa-bajnokságra kijutni, hittem is, meg nem is neki. A korábban a 2013-as albániai Európa-bajnokságon bronzérmet szerző, kétszer is U23-as EB-dobogóra felálló, illetve a főiskola világbajnokságokról egy harmadik és egy negyedik hellyel hazatérő súlyemelő hölgy ugyanis eltiltás, sérülések és magánéleti problémák miatt több évet kihagyott, sőt már a pályafutását is félig-meddig befejezte.
    Aztán tavaly gondolt egyet, és újból nekidurálta magát. Nos, pont ezek a kísérletek azok, amelyek nem szoktak eredményesek lenni. Ám, Krisztát úgy látszik más fából faragták. Mert nem adta fel az álmait, hanem egyre keményebben dolgozott, melynek meg is lett az eredménye: a Testvériség SE súlyemelő óvónője ugyanis bekerült a spliti Európa-bajnokságra utazó csapatba. S ha már álmokról beszéltünk, miért ne lehetne azokat továbbszőni!
   Mert Krisztina is így tett, hisz aki egyszer már állt egy világverseny dobogóján, az biztos, szeretné ezt minél többször újra átélni. Kriszti néni úgy búcsúzott el a növendékeitől, hogy egy szép éremmel jön majd haza Splitből, s mint jó pedagógus, meg is tartotta ígéretét. A dalmát városban rendezett kontinensviadalon hat egészen jó gyakorlatot mutatott be, pedig nehéz ellenfelei voltak, hisz a korábbi +75 kg helyett most már a 90 kg-os súlycsoportban, az úgynevezett ólomsúlyban versenyzett, és ezek a gyakorlatok nemcsak szépek, hanem eredményesek is voltak. Krisztina az orosz Kashirina és az ukrán Lysenko mögött 234 kg-mal a harmadik helyen végzett, ezzel nemcsak a legeredményesebb magyar versenyző címét érdemelte ki, hanem a magyar súlyemelősport utóbbi évek egyik legjobb eredményét produkálta. Mi ez, ha nem egy fantasztikus visszatérés!

kepfile

    És akkor szőjük tovább azokat az álmokat! A cinkotai óvónő ugyanis legutóbbi beszélgetésünk alkalmával azt is mondta: „Ha egy pici kis esélyt is érzek az olimpiai szereplésre, az biztos, hogy nekem is lendületet ad majd”. Nos, ez az EB-bronz több mint biztató, egy olyan eredmény, amely Magát Krisztinát akár Tokióig is elröpítheti. Ő ugyanis nem titkoltan azért vágott bele ismét a kegyetlenül nehéz, monoton edzésekbe, hogy élete nagy álmát, az olimpiai részvételt kivívhassa. Magát Krisztina 2012-ben állt a legközelebb az olimpiai szerepléshez, ám akkor a legutolsó kvalifikációs versenyen megsérült, így lemaradt Londonról. Rió előtt az említett okok miatt nem versenyzett, Tokió tehát pályafutása utolsó lehetősége, amit a spliti elszántságát látva, nagyon szeretne megragadni. Mi pedig a kis ovisaival egyetemben mást sem tehetünk, csak nagyon szurkolunk neki.
                                                                                                                                          Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez