Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602659
   « Vissza

Sportos önkormányzatok

 « Cikkek és hírek 
2017. május 17.
 

kepfile

A XVI. kerületi Önkormányzat csapata

    Május 7-én a Promosport és a Fővárosi Önkormányzat az Ikarus sportpályán rendezte meg a Magyar Önkormányzatok III. Foci Kupáját. A sportos megmozdulásra – az esős idő ellenére – 64 csapat közel hatszáz önkormányzati dolgozója nevezett. Természetesen köztük volt a helyszínt biztosító XVI. kerületi Önkormányzat csapata is, melynek többek között Kovács Péter polgármester és Szász József jelenlegi, illetve Kovács Raymund korábbi alpolgármesterek is tagjai voltak.
    A szervezők két, egyenként is tekintélyes létszámú mezőnybe sorolták a csapatokat. Az „XL” néven meghirdetett csoportba 36 kispályás csapattal a megyei jogú városok és a fővárosi kerületek együtteseit sorolták, így a XVI. kerület csapatát is, az „L” elnevezésűbe pedig a 10 ezer lélekszám feletti települések önkormányzatai – 28 csapat – mérkőztek meg egymással. Mindkét kategória mérkőzései a nagyméretű, de ezúttal kispályákra felosztott műfüves pályákon zajlottak, így minden csapat egyforma körülmények között küzdhetett az érmekért és a helyezésekért. A torna presztízsére, illetve a futball lélektanára jellemző, hogy néhány találkozó meglehetősen indulatosra sikeredett, összességében azonban elmondható, hogy egy jó hangulatú sporttalálkozónak adhattunk otthont. Sajnos, komolyabb sportsikerről nem beszélhetünk. A nyíregyházi, a debreceni, a kaposvári, illetve a XI. és a II. kerületi önkormányzatok a focipályán jobbnak bizonyultak nálunk, így a Kertváros csapata nem juthatott a főtáblára. Igaz, a polgármester és csapata már a torna megkezdése előtt bezsebelhette az elismeréseket, mivel a vendégek nem győzték dicsérni az Ikarus pályán tapasztalt kiváló körülményeket.
     A szabályok értelmében a hat csoportból az első két helyezett automatikusan a főtáblára jutott, akikhez a legjobb négy harmadik helyezett is csatlakozott. Innentől kezdve direkt kieséses rendszerben folytatódott a torna. A döntőben a szombathelyi és a XVII. kerületi önkormányzatok csapati mérkőztek meg egymással. A tornát és a vándorkupát végül a vasi együttes nyerte. (R. T.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez