Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600076
   « Vissza

Többlépcsős egyeztetés a lakóközösséggel

 « Cikkek és hírek 
2017. április 19.
 

kepfile

  A csömöri civil önkormányzat immár öt éve működteti településfejlesztési rendszerét, mely során minden lényeges fejlesztési kérdésben többlépcsős egyeztetést folytat a lakóközösséggel, hogy a település jövőjét meghatározó tervek valódi együttgondolkodás eredményeként valósuljanak meg.
   Március végén Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete megtartotta idei első lakógyűlését az Ófalu, a Kakastelep és a Kálvária alatti településrészen élők számára. Az egyeztetés során Fábri István polgármester a 2017.-2021. közötti időszak Közösségi-tér- és Közterület-fejlesztési programját, valamint az önkormányzat út-és járdafelújítási és intézményfelújítási terveit ismertette.
   Az összejövetelen továbbá út-és járdaépítéssel kapcsolatos kérdésekről, forgalomlassítási tervekről és a korábbi településfejlesztési fórumon is vitatott átmenő forgalom problémájáról (Kistarcsai út) egyeztettek az ott lakó polgárok és az önkormányzat képviselői.
  A lakossági igényekre, a fejlesztésekkel kapcsolatos kérdésekre Fábri István polgármester mellett Szántóné Hermányos Mária, településrészi képviselő, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság tagja és Pásztor Sándor településrészi képviselő, az Ügyrendi, Sport- és Közbiztonsági Bizottság elnöke válaszolt.

   A településrészi fórumok mellett elindult a településen egy új kezdeményezés, a Csömöri Vállalkozói Klub, mely alkalmával a helyi vállalkozások, cégek működéséhez, fejlesztéséhez szükséges lehetőségekről kaptak tájékoztatást a vállalkozók.
   Az önkormányzat által támogatott Helyi Szaki nevű internetes felület egy helyi vállalkozásokat összegyűjtő oldal, melynek működését, előnyeit, lehetőségeit a kezdeményezés meghívott előadója mutatta be a résztvevőknek.
   Majd egy kedvezménykártya rendszer került bemutatásra, ahol választ kaphattunk arra, hogy milyen előnyökkel járna a rendszerbe való belépés és a törzsvásárlói programhoz való csatlakozás a vállalkozások és a vásárlók számára. Pásztor Sándor önkormányzati képviselő, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tagja ezzel kapcsolatosan felvázolta a jelenlévőknek, hogy milyen segítséget tud nyújtani az önkormányzat a kártyarendszer elindításában.
 A vállalkozások számára égető kérdés, hogy van-e lehetőségük pályázati pénzek elnyerésére, melyekkel fejleszteni tudják tevékenységeiket. Türk Edina, EU pályázati szakértő ezen pályázati lehetőségeket ismertette, majd az MFB-Pont szakértője, xy a vissza és vissza nem térítendő szolgáltatásokról, hitelezési lehetőségekről adott tájékoztatást a jelenlévőknek.
   Az esemény utolsó napirendi pontjaként Fábri István polgármester az önkormányzat Közbeszerzési szabályzatát ismertette, valamint tájékoztatást adott arról, hogy a helyi vállalkozók milyen módon tudnak részt venni az önkormányzat fejlesztéseiben.
 Az előzetes tervek szerint annak érdekében, hogy a vállalkozók rendszeres tájékoztatást kapjanak a vállalkozásukat érintő fontos kérdésekről, a Vállalkozói Klub negyedévente megrendezésre kerül.


Boglárka gyalogos teljesítménytúra
a Csömöri Körtúra útvonalán

kepfile

    Hagyományteremtő jelleggel Boglárka elnevezésű gyalogos teljesítménytúra szerveződik a tavaly ősszel átadott Csömöri Körtúra útvonalán. A túra a kora nyári időszakban virágzó boglárkáról kapta a nevét, mely szép számmal megtalálható a Csömöri Körtúra nyomvonalán. Akik felkerekednek, hogy végigjárják a közel 20 kilométeres szakaszt, nem csak a virágzó mezőket, de az esemény idejére elkészülő új körpanorámás kitekintőpontot is megtekinthetik a Vízműsoron. Az útvonalon található tájékoztató táblák száma is bővül az eseményre, így még több helyszín történetével, érdekességeivel ismerkedhetnek meg a természetjárók.
  Az esemény végén a távot teljesítőket bográcsban készült ebéd várja a Bulgárkertben! Regisztrációra a helyszínen van lehetőség, nevezési díj nincs!
    2017. május 6. szombat 9.00 óra. Gyülekező: Csömör, Pataksétány, Szabadság úti patakhíd lábánál.

 

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez