Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602630
   « Vissza

Miért jó zenét tanulni?

 « Cikkek és hírek 
2017. április 19.
 

kepfile

  Kodály Zoltán: „Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegít sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza.”
   Az 1967-ben alakult kerületi Rácz Aladár Zeneiskola több évtizede meghatározó szereplője kerületünk pedagógiai és kulturális életének. A Táncsics utca 7. szám alatti központi épületben és kihelyezett helyszíneken, a kerület 9 általános iskolájában folyik zeneoktatás a klasszikus zenétől a népzenéig és a dzsessz muzsikáig. Az iskolában Zeneművészeti Egyetemen, Főiskolán végzett tanárok, mesterpedagógusok oktatnak. A közel 70 zenetanár és a zeneoktatás évekre visszanyúló tradíciója adja az alapját magas szintű oktatásunknak.
   Az egyéni hangszertanulást – mely szinte egyedi vívmány Európában – heti egy alkalommal csoportos elméleti-szolfézs oktatás egészít ki. A tanulóknak a hangszer alapjainak elsajátítása után lehetőségük van különféle zenei együttesekbe bekapcsolódni: vonós, fúvós zenekarok, népzenei csoportok, kórus, citeraegyüttes, népdalkör, gitáregyüttes, cselló­együttes, furulya­együttes, fu­vo­la­zenekar, ütő­együttes.
   A gyerekek havonta házi koncerteken vehetnek részt, és számos lehetőség van zeneiskolán kívüli szereplésekre is kerületen innen, és azon túl. Minden tavasszal megrendezésre kerül a Rácz Aladár Fesztivál, ahol vonósok, fúvósok, billentyűsök, pengetősök, énekesek két napon keresztül zenélnek a közönség és egy három tagú szakavatott zsűri előtt.
   A zeneiskolás gyerekek számos zenei versenyen vesznek részt, vidéki városokba utaznak, gálaműsorokban, fesztiválokon szerepelnek. A közös muzsikálás során barátságok szövődnek, fejlődik a tanulók zenei és esztétikai érzéke, átélik a zenélés felemelő élményét.
   A zeneiskolába jelentkező gyermekek a sikeres felvételit követő év szeptemberétől a választott hangszeren, vagy szolfézs főtárgyon tanulhatnak.
    Kedves leendő zeneiskolások! Kedves Szülők!
   Az aktuális zeneiskolai programokról honlapunkról, a www.razeneiskola.hu oldalon, valamint saját facebook oldalunkról is tájékozódhatnak.
     Szeretettel várunk minden zenélni vágyó kisgyermeket és fiatalt a 2017/2018-as tanévre!
    A felvételi meghallgatások az alábbi két időpontban lesznek: 2017. május 12., péntek 14-től 18 óráig és 2017. június 12., hétfő 14-18 óráig. A felvételi helyszíne mindkét napon a Rácz Aladár Zeneiskola központi épülete (Budapest, 1165 Táncsics utca 7.)
  Választható műfaj iskolánkban a klasszikus, népi és jazz zene. Részletesebben a honlapunkról is tájékozódhatnak.
   A felvételi vizsga napján minden felvételizőnek ki kell töltenie egy regisztrációs lapot, mely előzetesen is letölthető honlapunkról.
     Tisztelettel: a Rácz Aladár
       Zeneiskola Vezetősége

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez