Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28601903
   « Vissza

Díjat nyert a Szlovák úti Synthesis sörfőzde

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

kepfile

   „Van egy jó hírem – mondta a telefonon keresztül az Alltech Hungary egyik vezetője Schindler Józsefnek, a Synthesis Sörfőzde „ízmérnökének” -, mind a három nevezett sörötök díjat nyert a Dublin Craft Beer nemzetközi sörversenyen.”
   A rangos versenyre Európából több kategóriában összesen 370 sört neveztek. Magyarországról tíz sörfőzde 44 terméke versenyzett a díjakért. A rákosszentmihályi (Szlovák úti) Synthesis Sörfőzde például három sörét mérette meg, közülük az Ikrek nevű termékük egyik fajtája, az Eagle ezüst-, a Meggyes és a Hidegkomlós ALE is bronzérmes lett.
   – Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Meggyes sörünk, amely a sörfőzdénk profiljától távolabb áll, ilyen szép eredményt ért el a szakmai zsűri szerint. Nem véletlen, hogy a vendégeinknek is nagy kedvence! – mondta Schindler József „sörmester”.
   A magyar sörök nem mellesleg kimagaslóan teljesítettek az európai sörversenyen. A nevezett termékek összesen 23 díjat zsebeltek be, ami azt jelenti, hogy minden második nevezett magyar sör nyert valamilyen díjat. (A nagydíjat jelentő Dublin Cup-ot is egy magyar főzde, a Horizont Sörműves Kft. nyerte Saison Witbier nevű sörével.) A Synthesis esetében ez az arány százszázalékos volt, hisz mindhárom sörük díjazott lett.

   De nem ez volt az apropója, hogy a Szlovák úti sörfőzdét felkerestük. (A verseny eredményéről mi is csak véletlenül értesültünk.) Hanem az, hogy az új tulajdonosok megkezdték a legendás (Legenda utca sarkán levő) hely átépítését. Első lépésként a pultot és a belső teret alakították át. Különösen e két utóbbi változás lett szembetűnő, hisz ezzel a tulajdonosok alapjaiban változtatták meg a söröző arculatát.
   – Ezt a dizájnt szeretnénk majd tovább vinni a teraszra is, amely révén még markánsabbá válhat, hogy a Synthesis megtalálta a helyét a kerületben.
   A szépészeti beavatkozás mellé olyan technikai újdonság is járult, mint a dupla sörcsap, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre lehessen egy sörfajtát elvitelre palackba és a korsóba is csapolni. Így a vendégeknek nem kell arra várniuk, hogy a csapos végezzen az elvitelre szánt sörökkel- gyorsan és kitűnő minőségben tudják a söröket hazavinni.

   A Synthesis menedzsmentje november óta nemcsak a főzde és a söröző felújításával, hanem új termékek bevezetésével is foglalkozott. Így került csapra többek között a Dinamo Torpedo nevű sör is, amely a főzde legsportosabb termékének számít.
   – A Dinamo Torpedo egy focicsapat (a Budapest-bajnokság IV. osztályának 2. csoportjában játszik), melynek több olyan tagja is van, akik korábban kábítószer- vagy alkoholfüggők voltak, majd kigyógyultak, és a sportba vetették bele magukat. Nekünk ez nagyon szimpatikus volt, így, miután azt kérték, hogy támogassuk őket, mi egyből igent mondtunk nekik.

   Így készült a Dinamo Torpedo nevű ír vörös malátás sör, amelynek profitját – nemcsak Szentmihályon, hanem a belvárosi sörözőkben is - teljes egészében a focicsapat kapja.
   – A sörfőzdében bármennyire is csábító, munka közben sört fogyasztani tilos! Inniuk azonban nekik is kell. Ez adta az ötletet, hogy egy saját üdítőcsaládot is kifejlesszünk, melyre egyébként a vendégek részéről is igény van. Célunk az volt, hogy ízgazdag, de mindenféle mesterséges anyagtól mentes termék szülessen.
   A Synthesis Gyömbér, Narancsos Banán, Almafröccs (ennek cukormentes változata is van) és az Almás Meggy ma már kapható a Legenda Sarok Sörözőben, a sörfőzőknek pedig szembesülniük kellett a ténnyel, hogy a sörözőben a karakteres üdítőkre is nagy igény van.
   – Nagy bizakodással tekintünk a tavasz és a nyár elé. Egyrészt, mert a főszezonra szeretnénk teljesen megújulni, másrészt a termékeinket is szeretnénk minél kedveltebbé tenni.

kepfile

 A sörözőben karakteres üdítőkre is igény van

    A közönség szimpátiájának és a szakma elismerésének elnyerése felé a februári írországi siker egy újabb nagy lépés volt, amely okot ad az ünneplésre, de megelégedni nem szabad vele. A kézműves sörfőző piacon ugyanis naponta újabb szereplők tűnnek fel, akik mind arra törekszenek, hogy nekik is a Synthesiséhez hasonló ismertségük, otthonuk és presztízsük legyen.
                                                                                                                                                 Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez