Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28599960
   « Vissza

Újdonságok és régi emlékek a Csömöri út 80-banÚjdonságok és régi emlékek a Csömöri út 80-ban

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

kepfile

Esti fényben a Submarine Station étterem és Music Club 

    Rákosszentmihályon, a Csömöri út 80. szám alatt a Submarine Station egyik boxában üldögélünk Ernst Lacival, és merengünk a régi szép időkről…
    Emlékszel, amikor 27 éve megnyílt a Celentano Fagyizó? – hogyne emlékeznék…
    Emlékszel, amikor 24 éve a fagyizót átalakítottuk, és megnyitottuk a Kaiser Steak House-t? hát persze…
   És emlékszel, hogy 18 éve alakítottuk ki a mai stílusunkat, ezzel a pácolt tölgy belsővel, és megnyitottuk a Submarine Stationt? És tudod, hogy ott az első helyiség egy része tényleg állomás volt? A Hév-állomás épülete? – ah, a régi szép idők…

   No, de térjünk vissza a jelenbe, az itt, és mostba. A 18 éve kialakított sajátos pub stílus, a „Tengeralattjáró Állomás” ugyan nem sokat változott, patinás hangulata még most is megragad, pedig elég régóta ismerem (épp 18 éve…). Ám a tulajdonos, Ernst László mindig alakít valamit az étterem kínálatán – és ez nem csak az étkekre értendő… Jelen esetben a különteremről mesél, amely a hajdani Pálvölgyi Fotóból lényegült át egy 30 fő befogadására is alkalmas Music Club helyiséggé.
   Ahogy Laci mondja: Itt csinálhatsz magadnak egy discót! – és büszkén mutatja meg a komplett hang és fényefektekkel felszerelt multifunkcionális különtermet. Van itt egy teljes discoberendezés, projektor, és minden, ami a jó hangulathoz kell! Megfelelő fogyasztás mellett ingyen lehet kibérelni, és ha kell, még discóst, karaokést is tudnak biztosítani. Ám a helyiség adottságai lehetővé teszik, hogy itt az esküvőtől az üzleti megbeszélésekig, tanfolyamokig bármilyen stílusú rendezvényt meg lehet tartani.
    – Buliztak már nálunk hírességek is, mint Dolák Saly Robi, Gáspár Laci, Pákó, és még sokan mások…
    A Submarine Station azonban mégiscsak egy étterem, így kíváncsian hallgatom Laci lelkes beszámolóját, mi minden várja a vendégeket, ha ide betérnek: Az étterem természetesen tartja a tradícióit, „leánykorából” (Steak House) megtartotta kínálatában a steak ételeket: jelenleg is 15 fajta bélszínételt kínálnak. Ami érdekesség, hogy a 20 és 40 dkg-os bélszínhez a vendég kiválaszthatja, hogy milyen mártást (6 fajta), és milyen köretet (11 féle) szeretne enni. De van az étteremnek 5 féle saját specialitása is a steak-ételek kínálatában. Ilyen például a Wellington bélszín, amellyel Budapesten csak nagyon kevés helyen lehet találkozni.

    Ernst Laci azonban – mint a Magyar Sommelier Szövetség tagja – nem csak az ételre, hanem az italra is igényes. Kínálatukban a bor különleges jelentőséggel bír: állandóan változó, széles választékát tartják aminőségi boroknak. Az étterem 17 éve minden hónapban borvacsorát tart, melynek időpontja honlapjukon mindig megtalálható. Gondosan összeállított menüsorral kínálják Magyarország ismert és megismerésre méltó borászainak termékeit, a borászoknak lehetőséget adva, hogy szélesebb körben bemutatkozhassanak, a vendégeknek pedig hogy megismerhessék őket és különleges kínálatukat. Ezek a borestek a Borklub keretein belül zajlanak, ahova természetesen az új érdeklődőket is szeretettel várják.

      Sörben a Wernesgrünert és a Dréhert csapolják, pálinkában a Szicsek a fő irányvonal.
    Aki iszik, annak enni is kell, térjünk hát vissza az étkek mezejére, azaz a tengeralattjáró állomásra, ahol elképzelhetetlen az élet hal nélkül! (A név kötelez!) Állandó kínálatukban szerepel a ponty és harcsa halászlé, belsőséggel… Egy napig is rotyog a halászlé hátul a konyhán, hogy olyan legyen, mint a nagykönyvben! Nyári időszakban pedig tisztára vízparti a hangulat: a sláger a heck sütve! A hangulatos terasz a jó idő beálltával kellemes helyszínt biztosít mindehhez. Egyéb halfélék a tengeri és édesvízi halak, lazac és rákfélék mellett érdemes megemlíteni a paelát.
    – A vendégek kívánságára idén bevezettük a fix étlap mellett a két havonta változó kínálatunkat tartalmazó étlapbetétet, amely 15 féle ételt tartalmaz. A sportkedvelők idén is nézhetik nálunk a sporteseményeket kényelmesen, kedvenc ételük-italuk mellett a 2,5 méteres kivetítőn.
     Végezetül megkérdeztem a „Főnököt”, mit tenne még hozzá az elhangzottakhoz?
     – Mi vagyunk a legjobbak!!! Ez a véleményem! :)

Submarine Station Étterem, 1161 Bp. Csömöri út 80.
Tel: 405-3768 • www.submarinestation.hu

 

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez