Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600780
   « Vissza

Megvédeni a vásárlókat és az országot

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

A kormány mindent megtesz azért, hogy a multik ne használhassák Magyarországot Európa élelmiszer-szemétlerakójaként – mondta lapunknak Szatmáry Kristóf, aki maga is részt vesz a lépések kidolgozásában. Kertváros országgyűlési képviselője, a vállalkozásfejlesztési bizottság alelnöke beszélt az elmúlt hetek legfontosabb parlamenti döntéseiről is.

kepfile

    – Melyek az elmúlt hetek legtöbb embert érintő törvénymódosításai?
    – Talán a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról szóló törvénymódosító javaslat, amelynek én voltam az egyik előterjesztője is.  Az ország gazdasága ma már elég erős ahhoz, hogy plusz egy pihenőnapot beiktassunk. Azért a húsvéti ünnepkört választottuk, mert ezzel is hozzájárulunk Magyarország keresztény kulturális alapjainak megerősítéséhez. Az egyházaknak és a híveknek lehetőségük lesz a méltó megemlékezésre a kereszténység legfontosabb és legnagyobb ünnepén. Április 14-e már pihenőnap lesz.
    A bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása azokat a családokat emeli ki nehéz helyzetükből, amelyek elveszítik otthonukat, és ezután még a felvett hitelt törleszteniük kell: ezentúl a becsérték 100 százalékán lehet kiírni árverést végrehajtás alatt álló ingatlanra, és csak egy év múlva mehetnek le 90 százalékra. A migránsok elleni hatékonyabb védelem érdekében megszigorítottuk a jogi határzárat: a bevándorlók nem hagyhatják el a határ menti tranzitzónákat, amíg el nem bírálják a menekültkérelmüket. Hamarosan kezdődik az újabb nemzeti konzultáció is.

    – Ez miről szól majd?
    – Arról az öt veszélyforrásról, amelyekkel Magyarországnak az idén szembe kell néznie. A rezsicsökkentés brüsszeli betiltása, az illegális bevándorlás, a külföldi befolyásolási kísérletek, valamint a magyar adócsökkentést és munkahelyteremtő programokat célzó brüsszeli támadások. Ennek az öt támadásnak az elhárítására kidolgozott lépések alkotják a kormány új nemzeti politikáját, amely megvédi az országot, a nemzeti érdekeket, az elért eredményeket.

  – Ha már a veszélyforrásokat említette: mostanában egyre több hírt hallunk arról, hogy a nemzetközi nagyvállalatok Magyarországra gyengébb minőségű árucikkeket hoznak, mint a nyugat-európai országokba.
    – Ezt sajnos a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal több vizsgálata is igazolta, ezért a kormány mindent megtesz azért, hogy ezek a multik ne használhassanak minket tovább Európa élelmiszer-szemétlerakójaként. Ezért interpelláltam a parlamentben a földművelésügyi minisztert, aki elrendelt egy újabb, átfogó, közel száz termékre kiterjedő, azok minőségét, összetevőit, jelöléseit érintő vizsgálatot, amelynek az eredményeit hamarosan megismerhetjük.
    A tárca dolgozik egy előterjesztésen, amely az élelmiszerek minőségének emelésével, a vásárlói tudatosság növelésével és a hatósági munka megerősítésére törekszik annak érdekében, hogy a családok otthonába ugyanolyan egészséges, biztonságos és jó minőségű termékek kerüljenek, mint Nyugat-Európában.
     A jelenlegi élelmiszerbotránynak van egy nemzetközi szintje is: valamennyi közép-keleti európai országot elérte ez a fajta megkülönböztetés, ezért az ügyben rendkívüli csúcsértekezletet tartottak a Visegrádi négyek miniszterelnökei, és megállapodtak, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak. Addig is több minisztérium együttműködésében dolgozunk egy átfogó törvénycsomagon, amelynek része a magyar fogyasztók védelmének erősítése, a kereskedelemben dolgozók munkakörülményeinek javítása és az ellenőrzések hatékonyságának növelése. A kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásával megbízott miniszteri biztosként magam is részt veszek ebben a munkában.
     – A BVSC-Zuglónak milyen tervei vannak erre az évre?
    – Még tavaly ősszel megkezdtük a Szőnyi úton az új, 50x20 méteres versenymedence építését, ez várhatóan még tavasszal elkészül. A beruházás megvalósulásával csaknem másfélszer annyi vízfelület áll majd az itt versenyző és sportoló gyerekek részére, mint eddig. Külön projekt keretén belül megújul a két strandmedencénk is: mindkettő feszített víztükrű lesz, új fűtő- és keringető-rendszert kap. Már egy ideje tervezzük a parkolási gondok enyhítését és a terület rekonstrukcióját. Májusig 100 parkolót létesítünk, közel 3 ezer négyzetméteren. A nyári budapesti vizes világbajnokság előkészületei bennünket is érintenek, márpedig egy ekkora volumenű versenyt csak megfelelő infrastruktúrával lehet lebonyolítani.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez