Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28604772
   « Vissza

Kertvárosi vívónk sikere

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

    Nagy győzelmet aratott a magyar kadet férfi kardcsapat a plovdivi Európa-bajnokságon. A fiúk ugyanis a görögöket, a németeket, a románokat és az oroszokat legyőzve megszerezték az aranyérmet. S, hogy ez még kadet korosztályban sem könnyű, arra jó példa, hogy korábban ilyen eredményre csak a Szilágyi Áron, Iliász Nikolász és a Szatmári András vezérelte csapatok voltak képesek. Az említett vívók pedig a jelen magyar kardvívásának kiemelkedő alakjai. Ezt azért is tartottuk fontosnak leírni, mert a mostani gárdának az egyik vezéregyénisége kerületünk tehetsége, a Kertvárosi Vívó SE versenyzője, Baaken Mátyás volt. 

kepfile

Decsi András és Baaken Mátyás a Kertvárosi vívóteremben történt köszöntés után   

   – Az egyéni verseny nem úgy sikerült a számomra, ahogy azt magam és az edzőim várták – mondta az újdonsült kertvárosi Európa-bajnok –, éppen ezért a csapatversenyben mindenképpen bizonyítani szerettem volna. Esélyesként utaztunk ki az EB-re, de ahhoz, hogy nyerni tudjunk, jól is kellett vívnunk. Szerencsére ez összejött, aminek nagyon örültünk.
    De nagyon örültünk mi is! Egyrészt azért, mert a kerületben működő vívóklub rövid időn belül már másodszor bizonyítja, hogy az utánpótlásnevelésben jó úton jár. Tavaly Kern Bianka tért haza aranyosan a korosztályos kontinensviadalról, most pedig Matyi tette ugyanezt.
    – Úgy utaztunk ki Plovdivba, hogy tudtuk, az olaszok és a románok nagyon kemény ellenfelek lesznek.
    A jó eredményhez persze némi szerencse is kell. Ezúttal a szerencsét az jelentette, hogy az EB egyik favoritját, az olaszokat már a verseny elején sikerült megállítaniuk a németeknek. Matyiék pedig köszönték lehetőséget, és a görögök, illetve az olaszverő németek legyőzésével az elődöntőbe meneteltek. Ahol a másik favorit románok vártak rájuk. Nos, aki szereti a vívást, és ért is hozzá, az igazi csemegében részesült: a magyar – román elődöntő ugyanis mindent magában hordozott, amiért a sportot és a vívást szeretni lehet. A két csapat fej-fej melletti küzdelmet vívott, hol az egyik vezetett, hol pedig a másik, a magyarok többször is tetemes hátrányból fordítottak, az egyik nagy fordítás éppen a mi fiunk, Matyi nevéhez fűződik, aki mérkőzés közepén a románok legjobb vívóját intézte el 10-4-re. A vége is nagyon izgalmas volt, 44-44-nél mindössze egyetlen találat döntött arról, hogy ki vívhat majd az aranyéremért, szerencsére ezt a rendkívül fontos találatot a magyar kard adta, így Matyiék készülhettek az oroszok elleni aranycsatára. Amely a két ország vívókultúráját ismerve szintén nagy küzdelmet hozott. Szerencsére itt is helyén volt Matyiék szíve, akik 45-43-ra ezt a mérkőzést is megnyerték, így megérdemelve állhattak a dobogó legfelső fokára.
    A Kertvárosi Vívó SE-ben hagyomány, hogy a nagy sikert elért versenyzőt az egyesület többi tagja a győztesnek járó tiszteletadással fogadja. Baaken Matyi is megilletődve vonult végig március 6-án a társai alkotta sorfal között, hogy az út végén fogadhassa az edzői gratulációját. De, hogy ebben is mekkora szerencséje van a Szerb Antal Gimnázium 10. évfolyamos diákjának! A KVSE szakmai teamjének ugyanis Decsi András is a tagja, akit nemrég a magyar kardvívás szakágvezetőjének (első számú vezetőjének) választottak, és, aki nem mellesleg Szilágyi Áront is olimpiai aranyéremre vezette Rióban. Egy ilyen gratuláció pedig kellő erőt kell, adjon ahhoz, hogy Matyiból is a jövő Szilágyi Áronja válhasson egyszer. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez