Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602403
   « Vissza

Zöld-fehér példaképek

 « Cikkek és hírek 
2017. március 22.
 

kepfile

Lipcsei Péter és Gera Zoltán a rendezvényt követően, a legifjabb Fradi-drukkerek körében

    Színes rendezvénnyel kezdte a Varjú Vilmos Olimpiai Baráti Kör a 2017-es programsorozatát, hisz március 6-án zöld-fehér színekbe öltöztette az Erzsébetligeti Színház nagytermét. A Ferencváros két kiemelkedő tudású klasszisával, Lipcsei Péterrel és Gera Zoltánnal találkozó közönség egy része stílszerűen Fradi-mezbe öltözött, így a két vendég már az első pillanattól kezdve otthon érezhette magát Mátyásföldön.
    De nemcsak emiatt volt számukra ismerős és baráti a környezet. Lipcsei Peti, aki a maga 648 zöld-fehérben lejátszott mérkőzésével a Fradi abszolút csúcstartója, ugyanis hosszú idő óta kerületünk lakója, aki gyakran megfordul a piacon, az Erzsébet-ligetben vagy a sportpályáink környékén. De Gera Zoli is kellő kertvárosi tapasztalattal rendelkezik. 2000-ben, mikor a Fradi a Pécsből leigazolta őt, Mátyásföldön béreltek neki lakást. Abban az időben gyakran előfordult, hogy Lipcsei Peti Árpádföld és Cinkota határán levő otthonából elindulva megállt Mátyásföldön, felvette az autójába Gera Zolit, akit aztán elfuvarozott a népligeti edzőközpontba.

    A két labdarúgó erről és sok másról is mesélt a közönségnek a március 6-i rendezvényen, melynek időzítése nem is lehetett volna pontosabb. A Ferencváros ugyanis éppen túl volt a 219. derbin, amelyet idegenben egy góllal nyert meg az Újpest ellen. A góllövő pedig nem más volt, mint a Fradi huszasa, Gera Zoltán. Ki gondolta volna, hogy Thomas Doll vezetőedző egy ilyen győzelem után eltekint a vasárnapi átmozgató edzéstől, így a játékosok két teljes szabadnapot kaptak (a hétfő mindig is szabadnap volt a Fradinál)? Ha másért nem, hát ezért már érdemes hajtani egy Újpest – Fradi mérkőzésen!

    Peti és Zoli nemcsak a Ferencváros, hanem az egyetemes magyar labdarúgásnak is kiemelkedő klasszisai. Mindketten komoly nemzetközi és válogatott tapasztalatokkal rendelkeznek. Péter a világhírű FC Porto-ban alkotott maradandót, amely akár még maradandóbb is lehetett volna, ha egy súlyos sérülés ezt nem akadályozza meg. Ma talán azzal is büszkélkedhetnénk, hogy Kubala, Kocsis és Czibor után ő is hozzátette a magáét a világhírű Barcelona sikertörténetéhez. Gera Zoltán pedig Angliában futott be nagyszerű karriert, ahol az ellenfelek tiszteletét és a közönség szeretetét is kivívta odaadó játékával, és nem mellesleg az FC Fulham történelmébe is beírta magát azzal, hogy a klub legsikeresebb időszakában volt vezéregyénisége a londoni kiscsapatnak. Ismerve a szigetországi szurkolók habitusát egy Premier League-ben elért hatodik helyről, illetve egy varázslatos Európa-ligamenetelésről, valamint az Atletico Madrid elleni döntőről a Fulham-szurkolók még száz évig beszélni fognak.

    A Fradi-ikonjai külföldi karrierjük során olyan edzőlegendákkal dolgozhattak együtt, mint Bobby Robson, José Mourinho, Bryan Robson vagy Roy Hodgson, akiknél egyaránt alapembernek számítottak. A kertvárosi zöld-fehér esten szó esett a játékosok és a játékvezetők viszonyáról is, mely témához Vámos Tibor, a pekingi olimpia döntőjében (többek között Messinek) és a 2010-es világbajnokság német-spanyol elődöntőjében (többek között Xavinak és Iniestának) is lengető asszisztens is hozzászólt, aki civilben a Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Történetesen annak az iskoláénak, melybe Lipcsei Péter gyermekei is járnak, így a játékosnak és asszisztensnek bőven volt alkalma arra, hogy a múltbeli közös élményeiket felidézhessék.
    Például annak a 2003-ban az Üllői úton lejátszott Fradi – Újpest derbinek az emlékét is, amikor egy vitatott szituációban (1-1-nél átment-e a labda a gólvonalon, vagy nem) Vámos Tibor továbbot intett, a fradisták reklamáltak, a közönség tüntetett, majd Gera gólt lőtt, és ezzel nemcsak megnyerte a meccset a csapatának, hanem a korábbi ellentétekre is sikerült fátylat borítania.

    S ha már az oktatási intézményeket emlegettük, leírhatjuk azt is, a kertvárosi zöld-fehér est legnagyobb értéke az volt, hogy a nézőtéren túlnyomórészt gyerekek foglaltak helyet. Olyanok, akik maguk is Lipcsei Péterek és Gera Zoltánok kívánnak lenni, és, akik számára a két válogatott klasszis követendő példaképeknek számít. (Riersch)



A legszuperebb minik

    Második alkalommal rendezett tornát a 2006-ban vagy utána született lányoknak a Kertváros SE Röplabda Szakosztálya. A Sashalmi Közösségi Csarnokban március 18-án megrendezett tornán a házigazdák mellett az UTE, az MTK és a Dunakeszi képviseltette magát két-két csapattal. A szervezők az első és a második számú csapatoknak is külön tornát rendeztek. Ez utóbbi kategóriában a KSE a harmadik lett, nem úgy az első számú csapatok tornáján, ahol a két NB I-es klub, az MTK és az UTE utánpótláscsapatát maguk mögé utasítva tornagyőztesek lettek László Éva tanítványai. A csapatok az érmeket és a győztesnek járó kupát többek között dr. Kotsis Attilánétól, a magyar röplabdasport legendájától és Kovács Péter polgármestertől vehették át.

 



 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez