Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602777
   « Vissza

Ziccerben a kerületi kosárlabda

 « Cikkek és hírek 
2017. február 18.
 

kepfile

   Bár a kertvárosi Ziccer Kosársuli idén a működésének már a 17. évébe lépett, a klub történetében a leglátványosabb lépések az elmúlt néhány hónapban történtek. Egyrészt az, hogy az egyesület végre olyan otthonra lelt, melyre mindig is vágyott. Történt ugyanis, hogy a szövetségen keresztül a TAO-támogatásból, illetve az önkormányzat 30 százalékos önrész-hozzájárulásával sikerült felújíttatniuk a Jókai Mór Általános Iskola tornacsarnokát. Amelyre, valljuk be, rá is fért egy alaposabb felújítás. A Tiszakömlő utcai létesítmény méretéből fakadóan magasabb osztályú mérkőzések lebonyolítására is alkalmas, erre pedig nagy szüksége van a Ziccernek, amely fennállása óta először felnőtt férfi csapatot is nevezett a bajnokságba.
    – Egyelőre még a legalacsonyabb osztályban játszunk, melyben veretlenül vezetjük a bajnokságot – mondta Budinszki Zoltánné, az egyesület elnöke –, de célunk, hogy három év múlva már egy NB II-es csapatunk legyen. Ez ugyanis hatalmas motivációt jelentene a nálunk fejlődő utánpótláskorú gyerekeknek.

    A közel 54 millió forintból felújított teremben megújult a fűtés, a régit új sportparketta-borításra cserélték, szigetelték és festették a falakat és a mennyezetet, térelválasztó függönyt, elektromos eredményjelzőt szereltek fel, a fő palánkokat és a gyakorló palánkokat is újra cserélték, előbbiek elektromosan állíthatók lettek, míg a falakat úgynevezett energiaelnyelő borítással burkolták be.
    – A létestményt egészen 16 óráig a sashalmi iskola diákjai használják. Az elválasztófalnak köszönhetően egyszerre több osztály is tornázhat benne. A zicceres edzések pedig hétfőn, szerdán és pénteken 16.00 – 21.00 között, míg kedden és csütörtökön 16.30 – 21.00 között zajlanak.

    Az idén 17 esztendős egyesületben jelenleg tíz csapatban – a 10-11 éves kortól egészen a felnőttekig – összesen 152-en sportolnak. A kosáredzések a Jókain kívül még a Herman és Batthyány tornatermében zajlanak. A kertvárosi klub korábban megpróbált már „összedolgozni” a szomszédos kerület kosárlabda-egyesületével, a Budapesti Legyőzhetetlen Feketékkel, és az akkori BLF-Ziccer közös csapat 2006-ban nagy meglepetésre második lett az országos kadetbajnokságban. Az egyesület vezetői azonban jobbnak látták, ha a saját lábukra állnak, és ennek a törekvésnek lett az eredménye a felújított terem, illetve a felnőtt csapat szerepeltetése, melynek remélhetőleg nemcsak egy kirívó alkalommal, hanem hosszú távon is meg lesz majd az eredménye.
                                                                                                                                                Riersch Tamás

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez