Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.29. péntek
Auguszta
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28665240
   « Vissza

Az asztrológus gondolatai Asztrológiai útmutató a Halak jegyében

 « Horoszkóp, asztrológia 
2017. február 18.
 

„A fény mindig utat mutat,
Annak, ki a mélyben kutat.”

kepfile

    Az Úr 2017. évében, február 18-tól március 20-ig tartózkodik a Nap a Halakban, mely a Zodiákus tizenkettedik jegye. Az utolsó téli hónap képe: hideg, mély álomból ébredő természet, hóolvadás, ködös reggelből felsejlő napsütés, nyíló hóvirág.
    A Halak, a Zodiákus tizenkettedik jegye, általa zárul a kör, és valósul meg a lélekfejlődés végső valóságának a felismerése, mely nem más, mint az egységbe való visszatérés. A megszületés, az életbelépés, az önérvényesítés, a biztonságkeresés, a kapcsolatok, a család, a vágyélet, a munka, a házasság, a veszteségek megtapasztalása, a hitrendszer, a célok, a közösség, mind-mind annak az Egynek a részei, ami a teremtéskor megnyilvánult. A forrástól hosszú, viszontagságos és tapasztalatokkal teli út vezet a tengerig, ahol beleömlünk és eggyé válunk a „nagy vízzel”. „Emberi lélek: képmásod a hullám!” – mondja Goethe. A víz a lélek, az érzelmek szimbóluma, „érző elem”. Azok az emberek, akiknél túlsúlyos a víz elem, érzelmi megközelítésűek, az intuíció, a megérzések sokkal mélyebben és intenzívebben működnek a hétköznapok szintjén, mint a tüzes, levegős, vagy föld dominanciájú egyéneknél.    A Halak érzelmei változékonyak, labilisak, mondhatni csapongóak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy könnyen elérzékenyülnek, és könnyen megvigasztalódnak. Aki megtapasztalta ezt az érzelmi libikókát, amibe általuk bekerültek, az tudja, hogy nem kell túlzottan szívre venni, bár kezelni sem könnyű, ezeket a megnyilvánulásokat.
   Ha mantrát kínálnánk a Halaknak, az így hangzana: „légy önfeláldozó, vagy áldozattá válsz!”    Az önfeláldozás egy meglehetősen jó csengésű összetett főnév, csak a kivitelezése megy iszonyúan nehezen. Ez azért van így, mert a Vízöntő korszak valós, spirituális értelme, a szellemi emelkedés helyett az anyagiassággal, a fizikai vágyak és örömök képességeinket meghaladó kielégítésével vagyunk elfoglalva. Azt is mondhatnánk – bár e magyarázat oly távol áll az igazságtól, mint Makó Jeruzsálemtől –, hogy nem jut időnk az önfeláldozásra. Mivel az ember sorsfeladata nem lehet az egoizmus, az önzés, a hatalommal való visszaélés, ezért bizonyos sorsesemények, amelyeket sorscsapásokként érzékelünk, megtanítanak a lemondásra. Arra, hogy mit jelent cseppként létezni a tengerben. Mert a legnehezebb pillanatainkban, a legsötétebb óráinkban is megjelenik a segítség és a remény. A tanítást rendszerint ott kapjuk, ahol a leginkább fáj: elveszítünk valamit, vagy valakit, ami, aki fontos volt a számunkra. Ilyenkor tanuljuk meg értékelni, azt, ami talán ez idáig is létezett, csak éppen nem vettük észre. A veszteségekbe egy kicsit bele szokott halni az ego. A tanítás az lenne, hogy szembenézzünk, és megértsük a tetteinket és a következményeket, az elkövetkezőkben pedig „jobb döntéseket” hozzunk, melyek kevésbé fájdalmas eseményeket eredményeznek.
   Az egóról való lemondás másik nagy tanítója a betegség. Kétféle betegségtípus létezik: az első, mely azonnal „elveszi” az erőnket, ez a heveny betegség. Ilyenkor azonnal „parkoló pályára” kerülünk, és gondolkodhatunk azon a problémán, melyet a betegség-szimbólum jelez. A második, a krónikus betegség, mely lassan, de biztosan építi le a testünk egészségét, és valamilyen rokkantsághoz vezet. Persze itt sem működik az egyenlőség, az, aki javít a sorshelyzetén, könnyíthet a betegség lefolyásán és a tüneteken.
   Annyit mindenképpen elhihetnek nekem, hogy az önként felvállalt nehézség, a sors által küldött probléma tudatos megélése, hosszú távon segítség az életünkben. Ez a Halak jegyének mindenkori üzenete.
   Véleményeiket, gondolataikat, kérdéseiket elküldhetik az asztros@yahoo.com címre.
Vigyázzanak magukra és egymásra!                                                                                    Tóth Sándor

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez