Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600160
   « Vissza

A mátyásföldi Gourmand Középiskola

 « Cikkek és hírek 
2017. február 18.
 

A gimnáziumi képzés célja a felvételihez szükséges elméleti tudás megalapozása, a szakgimnáziumi és a szakközépiskolai képzésé pedig az, hogy a vendéglátóipar és az idegenforgalom számára korszerű általános műveltséggel, magas szintű szakmai képesítéssel, megfelelő nyelvtudással, külföldön is konvertálható felkészültséggel rendelkező szakemberek kerüljenek a középiskolából a munka világába.

kepfile

    Az iskola szakirányú képzési struktúrájának a lényege, hogy a végzős diákok mind a szakgimnázium, mind pedig a szakközépiskola elvégzésével érettségit és szakmát kaphatnak.
   A 4-6 osztályos gimnázium az oktatás-nevelésben az ELTE gyakorló gimnáziumaként széles körű fakultációs képzéssel megfelelő garancia lehet a diákok sikeres továbbtanulásához, szakmai továbbképzéséhez.
   – A 6 osztályos gimnáziumi képzés során feladatunknak tekintjük a tanulók adottságainak feltárását, önismeretük, saját sorsukért érzett felelősségük erősítését. Személyiségük formálása terén fontosnak tartjuk önértékelésük és önirányításuk fejlesztését, a színvonalas oktatás mellett tehetségük kibontakoztatását. Célunk az, hogy az egészséges életre nevelés során a testi-lelki higiénia természetes igényükké váljék.
    Az iskolában működő 4 osztályos gimnáziumban rendkívül sokrétű, szakképzési elemekkel kombinált oktatásban részesülhetnek a jelentkezők a következő tanévtől.
   – A klasszikus 4 évfolyamos gimnáziumi képzés mellett fakultációval egy további érettségi tantárgyat is felvehet a diák és a „Vendéglátás alapjai” tárgyból letett sikeres érettségi vizsga eredményeként OKJ-s pincér bizonyítványt is szerezhet az érettségi mellé. Fakultatívan választható a belügyi rendészeti szakirány, ami szintén önálló érettségi vizsgával zárulhat.

    Ha a tanuló és a szülő ötéves oktatási módozatot választ, akkor a gimnazista évek egy nyelvi előkészítő évvel egészülnek ki, egyúttal az érettségi mellett lehetőség nyílik két kiemelt gasztronómiai szakképesítés megszerzésére. Az emelt szintű nyelvi képzés és a bármilyen szakirányú felvételire jogosító érettségi mellett cukrász vagy szakács OKJ-s szakképesítést is megszerezhet itt a hallgató.
   – Ennél a formánál a négy éves képzést megelőzi egy nyelvi előkészítő évfolyam, melyben emelt óraszámban idegen nyelvet és informatikát, valamint a szintfenntartó tárgyakat (mate-matika, magyar, stb.) tanulnak. A 4+1 évre elosztva ugyanakkor lehetőséget kapnak a diákok arra, hogy a gimnáziumi érettségi megszerzése mellett elsajátíthassanak egy-egy hozzájuk közelálló vendéglátóipari szakmát (cukrász, szakács).


    A felvételi eljárásban azok a 6. és 8. osztályos tanulók vehetnek részt, akik 2017. január 21-én (szombaton) megírták a központi felvételi írásbeli magyar nyelv és matematika dolgozatát.
    A Gourmand Középiskola szóbeli beszélgetésre elfogad közvetlen jelentkezést is, amennyiben a jelentkező rendelkezik érvényes írásbeli vizsga eredménnyel, aminek az értékelő lapját a szóbelin bemutatja. Az iskolába csak azok vehetők fel tandíjmentesen, akik részt vesznek a szóbeli elbeszélgetésen is.
    Szóbeli elbeszélgetés időpontjai: 2017 február 20. hétfő 14.00; 2017 február 23. csütörtök 14.00; 2017 március 2. csütörtök 14.00
    Helyszín az iskola központi épülete: Bp. XVI. Veres Péter u.102.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez