Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28597981
   « Vissza

Mátyásföldi buszok a Volánnak

 « Cikkek és hírek 
2017. február 17.
 

kepfile

     A BKV részére épített 20 kompozit vázas elektromos midibusz legyártását követően, a 3-as metró pótlására szánt járművek szállítására megkötött, de hatályba nem lépett megállapodás folytán 2016 nyárára ismét leállt az új buszok gyártása az EVOPRO-csoport Újszász utcai telepén.
    A műszaki fejlesztés azonban nem állhatott le. Ennek keretében elkészült a BKV-nál szolgáló egyetlen új csuklós Ikarus még magasabb környezetvédelmi besorolású, Euro 6-os dízelmotorral szerelt Modulo csuklós változata, minthogy az 50 darab Újszász utcában szerkezet készre szerelt, majd a kelenföldi garázsban felöltöztetett szóló buszok is több átigazítást kaptak az alapul szolgáló V126-os Ikarusokhoz képest.

     Szíjjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter iráni kollégájával tartott sajtótájékoztatón egy hete bejelentette, hogy az Ikarus autóbuszokat szállíthat Teheránba. Mint megtudtuk, az Ikarus márkanevet tulajdonló, Széles Gábor nagyvállalkozó irányította vállalkozás szerzett exportjogot a BKV mellett a Borsod és a Hajdú Volánok állományában jól teljesítő buszokkal. Széles Gábor még az ősszel közölte, hogy ismét felszerszámozták az Ikarus székesfehérvári gyártócsarnokát. Ebből következően a mai állás szerint az iráni buszok nem a XVI. kerületben fognak készülni.
    Az Újszász utcai volt NABI-telep és a törzsgyár présüzemét használó Lanta Consulting dolgozóinak több hónapos bizonytalanság után 2017-re a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. által a Volán vállalatok részére adott tőkeemelés ad munkát, amely fedezetet adott 180 új csuklós jármű gyártását kiíró tenderre. A pályázatot az EVOPRO-csoport a Modulo D típussal nyerte.
Jelenleg intenzív gyártás előkészítés és az első darabok vázállítása folyik, mert egy adott típusból 180 darab az Ikarus fénykorában is tétel volt. A 80-as évekhez képest a folyamatot segíti a hazai autógyári beszállító ipar megerősödése.

      Ugyanakkor a gyártás megszervezésével együtt újra kell építeni a buszgyártás munkavállalói bizalmi indexét is, hogy az egykori egyedi gyáregység univerzális szakmunkásai ismét hosszú távú perspektívát lássanak a Modulók építésében. -izs-or

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez