Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.28. csütörtök
Gedeon, Johanna
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28659321
   « Vissza

Tűzoltósági hírek

 « Tűzoltósági hírek 
2017. február 17.
 

 XIV. kerület

Közlekedési mentések

Opel Astra és egy Mercedes 124-es ütköztek az Egressy út 106. előtt január 11-én késő délután. Egy személyt fejsérüléssel vitt el a mentő. Áramtalanítás után a forgalmi akadályt kézi erővel szüntették meg.
Január 16-án 14 óra 20 perckor Toyota Yaris karambolozott egy Ford Mondeoval az Ungvár köz 2-nél. A Toyota kidöntött egy villanyoszlopot, amely rázuhant egy házra, öt méteren megrongálva a falazatot.
Január 19-én 22 óra 30 perckor egy Suzuki kidöntött egy közvilágítási oszlopot a Fogarasi út és Gvadányi utca sarkánál, a sofőr könnyebben megsérült.
A zuglói vasútállomáson a vonat halálra gázolt egy embert január 23-án 13 órakor.
Február 1-jén délután egy személyautó alatt beszakadt a két sínpálya közti aknafedél az Erzsébet királyné útja 11. előtt. Egy súlyos sérültet kórházba szállított a mentő, a raj bevárta a BKV embereit.
A Kacsóh Pongrác úti felüljáró alatt Ford Mondeo ütközött egy Ford Transittal február 1-jén délelőtt. Egy súlyos sérült volt.

Lakásfelnyitások

Rendőrségi hívásra egy Kaffka Margit utcai, első emeleti lakásba hatolt be a raj a teraszon keresztül január 12-én. A lakásban egy elhunyt személyt találtak.
Egy Amerikai úti, második emeleti lakos hosszabb ideje nem mutatkozott. Hozzátartozói kérésre január 19-én délután törték rá az ajtót, a zavart állapotú beteget a mentők kórházba vitték. A tűzoltók átadták a helyszínt a rendőrségnek.
Január 21-én egy Telepes utcai, földszinti lakásba mentek be a tűzoltók, mert idős lakója nem nyitott ajtót. Erre az illető felébredt álmából, látható sérülése nem volt. A mentőket a rendőrök várták meg.
Mogyoródi úti lakásában egy idős hölgy elesett, a bejárati ajtó mögött feküdt. Január 23-án 10 órakor egy rokona hívta a tűzoltókat, mivel nem tudott bemenni. Az ablakon át hatoltak be, és utat engedtek a segítségnek.
Január 28-án késő este egy idős ember hívott segítséget Nagy Lajos király úti lakásából, mert sérülése miatt nem tudott eljutni az ajtóig. A raj dugólétra használatával, az ablakon át jutott be és átadta a beteget a mentőknek.
Nagy Lajos király úti lakásába nem engedte be a hatóságot egy pszichiátriai beteg február 3-án. A tűzoltók rendőrségi kérésre erővel hatoltak be, az illetőt kórházba vitték.
Február 6-án a Sárrét parkba szólt a hívás, mert egy idős beteg nem tudta kinyitni az ajtót a mentőknek. A tűzoltók az ablakon keresztül hatoltak be.

Fakárok

A Hungária körúti Közlekedési rendőrség területén kerítésre dőltek, hasadtak egy fa ágai, veszélyeztetve az ott parkoló autókat. A tűzoltók január 18-án délután fűrészeltek.
Január 26-án az Ond vezér parki iskola udvarán a kerítés menti elrepedt fa jelentett veszélyt a járókelőkre.
A Szentmihályi út 23. előtt egy ötméteres fa kidőlve a szomszédos fára támaszkodott, veszélyeztetve a közlekedőket. A rajt február 4-én 22 óra 22 perckor riasztották.

Elázott vezetékek

Egy Balázs utcai négyszintes társasház tetőtéri lakásából nagy mennyiségű víz ömlött le az alsóbb szintekre, eláztatva a vezetékeket. A tűzoltókat január 14-én hívták, az Elmű életveszélyesnek ítélte az egész ház elektromos hálózatát.

Téli zárlat

Február 2-án délelőtt egy Őrnagy utcai melléképület utcai falába épített biztosítéktábla égett. A zárlatot valószínűleg az olvadékvíz okozta.

Kitört villanyoszlop

A Gyarmat utca 70. alatti építkezésről az utcára kiforduló betonkeverő gépkocsi kitört egy villanyoszlopot február 6-án, 17 óra körül. Senki nem sérült meg.

Hősugárzó

A Milleneumi Földalatti Mexikói úti járműtelepének 20 négyzetméteres férfi öltözőjében kigyulladt egy elektromos hősugárzó február 4-én délben. Az öltöző és a mellette lévő zuhanyzó falazata bekormozódott, senki nem sérült meg.

Földgáz

Február 6-án este a Telepes utca 17. előtti közterületen gázszivárgást észleltek, ami a talajból áramlott. A tűzoltókat 19 óra 35 perckor riasztották, a Gázművek kiérkezéséig biztosították a helyszínt. Civil aktivisták dohányzásellenes szórólapokat osztogattak a szivárgás közelében, szerencsére senki nem is akart rágyújtani.

XVI. kerület

Lángoló szemétdomb

A Sarjú utca 1-nél, a földút melletti 20 négyzetméteres szemétdomb kapott lángra-füstre január 10-én, amit két gyorsbeavatkozóval és kéziszerszámokkal oltottak el.

Fakárok

A Baross utca 91. előtt egy nagy faág letörve elfoglalta az egyik útsávot. A fát január 12-én távolították el a tűzoltók.
A rajt január 27-én délután hívták a Csömöri út 186-hoz, mert kigyulladt egy fa egy fészer előtt, melyben kazán üzemelt.
Február 1-jén délután a Lombos utca 28. előtt kézi erővel távolítottak el egy 5 méteres faágat, ami távközlési kábelre hasadt.

Betegmentés

Újszász utcai, földszinti lakásában elesett egy idős ember és sérülései miatt nem tudta beengedni a mentőket. A tűzoltók január 12-én feszítették fel a bejárati ajtó rácsát.

Közlekedési balesetek

A Rákosi út és Mátyás király utca sarkán Chevrolet és Citroën személyautók ütköztek össze január 16-án 9 óra után, személyi sérülés nem történt.
Január 24-én délelőtt Toyota és Ford Escort típusú gépkocsik ütköztek egymással a Rákosi út 208. előtt, egy sérültet kórházba vitt a mentő. A tűzoltók áramtalanítottak, és a rendőrségi helyszínelés után megszüntették a forgalmi akadályt.
A Szolnoki út és Remény utca térségében a 270-es számú nemzetközi gyors halálra gázolt egy embert február 2-án 17 óra után.
Február 7-én éjjel a tűzoltók húztak ki egy mentőautót a sárból, melyben elakadt a Sasvár utca és Olga utca sarkánál.

Olaj a tűzre

Utólagosan jelezték a tűzoltóknak, hogy január 18-án délután konyhatűz volt egy Sándor utcai családi ház konyhájában. Az elektromos főzőlapon olajat hevítettek, ami felforrva kigyulladt. A lángok nem terjedtek túl az edényen, de így is károsodott a főzőlap, konyhaszekrények, a páraelszívó, a falak kormozódtak. A tüzet a háziak oltották el, senki nem sérült meg.
Január 21-én délután 15 órakor a Szénás utcába szólt a riasztás. Egy családi ház emeleti konyhájában a tűzhelyen felejtett konyharuha kapott lángra; megolvadt egy lámpatest, károsodott a konyhaszekrény, munkapad, csempe, a falak kormozódtak.

Egy méteres víz

Január 29-én reggel a Margit utca 45. alatti Telekom alépületében és a Fehérsas utcai kereszteződésben egy méter magasan állt a víz. A rajt 8 óra 23 perckor riasztották.

Égő bojler

Február 1-én értesítették a tűzoltókat, hogy január 9-én kigyulladt egy fürdőszobai bojler alsó elektromos része egy Sasvár utcai családi házban. A háziak áramtalanították a bojlert, a tüzet vízzel eloltották.

Égő kocsi az udvarban

Február 2-án egy Szérű utcai családi ház udvarában álló személyautó motortere kigyulladt, a raj kiérkezésekor már magától kialudtak a lángok.

Durrant a trafó

Az Ikarus telephelyén álló trafóházból robbanás hallatszott és füst ömlött ki február 2-án este. A tűzoltók az Arany János utca felől mentek a helyszínre, addigra a tűz, füst megszűnt, a trafóház 80 százalékban kiszellőzött. Megtaláltak egy elégett kábeldarabot, a helyszínt átadták az Elmű embereinek.

Kábeltűz

Február 2-án délután egy Lajos utcai családi ház oldalfalán kigyulladt és elolvadt a bekötő légvezeték kötődoboza, amit a tulajdonos eloltott. Az ok: nagy átmeneti ellenállás.

Bolyongott a füstben

Tűzoltás után újabb bejelentés érkezett a tűzoltósághoz. A bejelentő rokona él abban az Aulich utcai házban, ahol február 2-án tűz ütött ki. A tüzet eloltották, majd a tűzoltók dolguk végeztével elmentek, ezt követően a füsttel teli házba a hozzátartozó visszament és nem mutatkozott. A tűzoltókat 20 óra 5 perckor hívták ki, gyorsan kijöttek, és kihozták az illetőt, aki füstmérgezést szenvedett. (Füstmérgezésnek nevezik, ha valaki olyan levegőt szív be, amelyben kevesebb az oxigén, és viszonylag sok a szénmonoxid, ami a tökéletlen égés során keletkezik. A szénmonoxid sokkal erősebben kötődik a vérhez, mint az oxigén, viszont nem élteti a sejteket. Azok tehát oxigénhiányos állapotba kerülnek, a vérből a szénmonoxidot viszont csak kórházi körülmények között lehet eltávolítani – helyet csinálva a sejteket éltető oxigénnek –, addig folyamatos az életveszély és a sejtpusztulás. Aki ezt a helyzetet el szeretné kerülni, ne szívjon be a tüdejébe levegő helyett füstöt – és ez csekélyebb mértékben ugyan, de a dohányosokra is vonatkozik.)

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. március 20.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez