Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28600868
   « Vissza

Ingyenes ételosztás

 « Cikkek és hírek 
2017. január 17.
 

kepfile

    Daróczi Zoltán, szentmihályi postás már sokadik éve szervez ételosztást a kerületben. Persze az, hogy egy postás ilyenekkel is foglalkozik, csak azok számára furcsa, akik nem ismerik az említett kertvárosi kézbesítőt. Zoli ugyanis sokkal több egyszerű levélhordónál. Ha kell, akkor ezer fős EDDA-koncerteket szervez, amit közel tíz éven át az Erzsébetligeti Színházban is bizonyított, máskor fogja magát, illetve néhány kollégáját, és munkaidő után rendet rak a piszkosnak vélt közterületeken. Az ételosztás ötlete is az ő fejéből pattant ki.
    – A körzetemben több jómódú ember is él – mesélte korábban –, és őket próbáltam meg megszólítani, illetve az ügy mellé állítani.
    Ahhoz, hogy a szándékból ne csak terv, hanem gyakorlat – sőt, ma már hagyomány – legyen, egyrészt a megszólítottak empátiája, másrészt Zoli postás személyisége és rámenőssége is kellett. A kettő eredménye lett, hogy immár harmadik éve a két ünnep között sor kerülhetett ilyen nagyszabású és alulról szervezett ételosztásra a kerületben.
    Az első két esemény helyszíne a Szlovák úti Legenda Söröző volt, melynek tulajdonosa, Kovács József Olasz is Zoli postás körzetében lakik. A kerületi vállalkozó az első pillanattól kezdve támogatója lett a programnak, ráadásul nemcsak a helyet biztosította a rendezvénynek, hanem a rászorulókat és a nagycsaládosokat minden évben egy-egy korsó finom kézműves sörrel is megkínálta. Idén mégis új helyszínt kellett keresniük a szervezőknek, a legendás kocsmát ugyanis néhány hónappal ezelőtt új tulajdonosok vették birtokukba.
   – Kovács József Olasz már tavaly is felajánlotta, hogy a sashalmi Legenda Sörfőzde Centerben tartsuk a rendezvényt – mondta Daróczi Zoltán –, ahol egyrészt a hely is nagyobb, másrészt melegkonyha is rendelkezésre áll. Akkor a szervezés gördülékenysége miatt nem kívántunk változtatni a korábbi helyszínen, idén azonban rá lettünk kényszerítve a cserére.
   Szerencsére a változtatás nem hogy kárt nem okozott, hanem inkább a program előnyére vált. A kerületi ételosztás híre ugyanis még soha ennyi emberhez nem jutott el, mint 2016. december 28-án. Aznap annyian voltak a Legenda Sörfőzde Centerben, hogy a szervezők akár a telt ház táblát is kitehették volna.
    – A vendégek csülkös bablevest kaptak, melyből 230 adag fogyott el a helyszínen – mondta Zoli postás. – Ezen kívül mindenkit pizzával, süteménnyel, illetve a háziak jóvoltából egy-egy korsó sörrel kínáltunk. Az adakozók jóvoltából minden rászorulót egy 1000-1500 forint értékű tartósélelmiszer-csomaggal is segíteni tudtunk, illetve a centerben a felajánlott ruhákból, könyvekből és játékokból is válogatni tudtak.
    A fokozott érdeklődés azt is bizonyította, hogy a rendezvény három év alatt elérte a célját: a szervezőknek volt kit támogatniuk, és a támogatóknak köszönhetően, volt mivel segíteniük a rászoruló embereken. R.T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez