Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602216
   « Vissza

Belügyi szakirány a mátyásföldi Gourmand Középiskola gimnáziumában

 « Cikkek és hírek 
2017. január 17.
 

A legutóbbi számunkban a Gourmand Középiskola 4-6 osztályos gimnáziumi képzésében választható vendéglátás szakiránnyal ismerkedhettek meg az olvasók, érdeklődők. Ebben a számban a gimnáziumi képzés belügyi szakirányával ismerkedhetnek meg Önök.

kepfile

     – Iskolánkban a 2014 – 2015-ös tanévtől kezdődően kísérleti jelleggel megkezdtük egy új tantárgy bevezetését: a belügyi ismereteket – mondta az igazgatónő.
    Célkitűzésünk az volt, hogy a tantárgy keretein belül oktatott jogi-, rendészeti-, illetve büntetőjogi ismeretekkel szélesebb körű tájékoztatást nyújtsunk diákjainknak. A kísérleti időszak eredményesen zárult. A képzésben részt vett diákok komoly érdeklődést tanúsítottak.     A tanév befejeztével többen sikeres középfokú érettségi vizsgát tettek az új tárgyból. Mivel egyre több tanuló érdeklődött a tantárgy iránt, ezért a 2016 – 2017 –es tanévtől a gimnáziumi képzés keretében a közismereti tantárgyak mellett már fakultációs rendszerben oktatjuk a belügyi rendészeti ismereteket. Az érdeklődésre való tekintettel a 2017-2018-as tanévben is indítjuk ezt a fakultációt.
    – Milyen tananyag tartalmat fed a tantárgy? Mivel ismerkedhetnek meg a diákok a tantárgy keretében?
    Jogrendszerünkkel, a jogrend felépítésével. Ismereteket szerezhetnek a tanulók a közigazgatás rendszeréről, ezen belül részletesebben a rendészet szakterületéről. Hasznos információkat kapnak a rendészeti, rendvédelmi szervek felépítéséről, a tevékenységükkel szemben támasztott követelményekről és a rendészeti filozófiáról.
    Az általános rendészeti ismereteken belül részletes képet kapnak a rendőri munkáról, azok jogi szabályozásáról és tájékozódnak a magyar katasztrófavédelmi rendszerről.
   Külön figyelmet érdemelnek a tantárgy büntetőjogi, illetve kriminalisztikai témakörei, amelyben megismerhetik Magyarország büntetőjogi rendszerét. Ismeretekkel bővülnek a jogellenes cselekményekről, azok büntetőjogi következményeiről és a bűnügyi felderítő munka sokrétűségéről.
    A tantárgy a pedagógiai programunknak megfelelően hozzájárul ahhoz, hogy sokoldalúan felkészült, a szakmai képzettség mellett általános állampolgári ismeretekkel kiegészített képzettséget kapjanak a tanulók.
    A belügyi rendészeti ismeretek amellett, hogy segít kialakítani a felelős állampolgári gondolkodást, nem utolsó sorban lehetőséget biztosít arra, hogy egy új területét ismerhessük meg a közszolgálatnak. Az érdeklődés kialakulásával, választott tantárgyként, sikeresen letett közép-, vagy emelt szintű érettségi vizsga után kedvező feltételeket biztosít szakirányú felsőfokú képzés választásakor. Hosszabb távon kiválthatja a magyar, vagy a történelem érettségi eredményeket.

                                                                                                                www.gourmand-iskola.hu                                                                                                                                   XVI. Veres Péter út 102.

kepfile

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez