Helyi Hírek - Független folyóirat   2017.08.19. szombat
Huba
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 8575853
   « Vissza

Gourmand szülinapi zsúrok a mátyásföldi Mandula Cukrászdával

 « Cikkek és hírek 
2017. január 17.
 

kepfile

  Mátyásföldön, a Veres Péter út szervizútja mellett található a Mandula cukrászda, melynek egyik különlegessége, hogy egyedi szülinapi gyermekzsúrok szervezésében segédkezik.
  A cukrászda szervesen egybeépült a Gourmand iskolával, ahol köztudottan cukrászokat is képeznek, de a Mandula ettől függetlenül önálló cukrászdaként működik. Hétvégente pedig gyerekzsúrokat rendeznek itt, kihasználva a hely adottságait.
Körülbelül 15 főig alkalmas a díszterem a gyermekek fogadására. A szülinapi program sokrétű, 3 órás foglalkozást jelent: főzőprogramot és opcióként különböző választható kézműves foglalkozást. tartalmaz. 
  Külön felszolgáló személyzet látja el a gyerekeket a szépen berendezett helyiségben. Az érkezést követően a vendégek lemehetnek a konyhára és elkészítik – felügyelet mellett – az ételeket, melyeket azután meg fognak enni. Például pizzát süthetnek és süteményt díszíthetnek.
  A főzőprogram másfél órás időtartamú. Az alapanyagok elő vannak készítve, de a pizzatésztát már a gyerekek gyúrják be, a feltétet ők szórják rá a tésztára és ők díszítik a sütiket is kedvük szerint.
 A közös főzés után következik a szülinapi köszöntés, ajándékok átadása és tortaevés, majd választott foglalkozással zárul a zsúr.

kepfile

kepfile

  A cukrászda a tradicionális süteményeken kívül különleges édességeket is készít. Kizárólag minőségi alapanyagokat használnak fel a sütéshez. Az árak visszafogottak, az ár-értékarányra nagy hangsúlyt helyeznek: magas minőséget kínálnak, elfogadható áron, tudatformáló szándékkal. A sütik mellett hidegtálakat és salátákat is készítenek különféle alkalmakra.
    Kerületi rendezvényeken, kitelepüléseken is találkozhattak termékeikkel. Kóstoljátok meg, nem fogtok csalódni!

kepfile

     Fánk recept Kovács Zoltántól, a mátyásföldi Mandula Cukrászda      mestercukrászától            

kepfile

   Hozzávalók: liszt 500 g, élesztő 25 g, tej 250-300 ml, tojássárgája 2 db, porcukor 50 g, vanília 1/2 rúd , vaj 75g, só 8 g, rum 25 ml.

  Az alapanyagok összegyúrásával képlékeny tésztát gyúrunk. Pihentetés után, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és letakarva kelesztjük a fánkokat. Felhevített olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Sütés után porcukrozva, lekvárral kínáljuk.
 


 



Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Apro-link.jpg
preload preload
Ide kattintva megtekinthető
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
Legutóbbi lapszámunk - 2017. július 19.
Kerületi festőművészek virtuális galériája
Megtekinthetik hivatalos példányszám-igazolásunkat
A fogyás lélektana
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Credo Együttes
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez