Helyi Hírek - Független folyóirat   2024.03.19. kedd
József, Bánk, Józsa
E-mail cím:

Jelszó:

CÍMLAP
Cikkek és hírek
Portaszolgálat
Balesetek
Tűzoltósági hírek
Rendőrségi hírek
Polgármesteri interjú
Természetgyógyászat, szépség és egészség
Horoszkóp, asztrológia
Receptek
Videók
Olvasóinktól: körbeküldős üzenetek
Archívum
Archívum
Képgalériák
Helyi Hírek laphálózat
Legutóbbi számaink
Archívum - HH XVI.
Archívum - HH XVII.
2004 előtti számaink
Megjelenési időpontok
Hirdetési áraink
Lakossági aprók
Hirdetésfeladás
Szakmai adattár

Látogatók: 28602232
   « Vissza

Éremmel vigasztalódott

 « Cikkek és hírek 
2017. január 17.
 

kepfile

     A magyar birkózósportban példa nélküli módon a hazai szövetség egy évvel ezelőtt úgynevezett szétbirkózással döntötte el, hogy női birkózóink közül ki indulhasson az értékesnek mondható 58 kg-ban a riói olimpia kvalifikációs versenyein. A verseny a két legmagasabban jegyzett magyar női birkózó, a világbajnok Sastin Marianna és a vébébronzérmes, Európa-játékokgyőztes Barka Emese között dőlt el. A párharcot végül nagy csatában 2-1-re a mi (kerületünkben lakó) Emesénk nyerte, ám ezt az eredményességet nem sikerült átmentenie a kvalifikációs versenyekre, melynek eredménye, hogy lemaradt a riói olimpiáról. Csak mellékesen megjegyeznénk, hogy az általa legyőzött világbajnok egy súlycsoporttal feljebb, a 63 kg-ban kvalifikálta magát, igaz, Rióban ő is várakozáson alul szerepelt.
    Ilyen előzmények után egy sportolónak nagyon nehéz felállnia. Emesét azonban nem olyan fából faragták, hogy ilyen könnyen feladná az álmait. A 27 esztendős sportoló összeszorított fogakkal ismét edzésbe állt. A kitartásának és az elhívatottságának hamar meglett az eredménye. A Nemzetközi Birkózó Szövetség ugyanis első ízben megrendezte a nem olimpiai súlycsoportok világbajnokságát, mely versenynek a helyszíne az elmúlt év végén a budapesti SYMA (ma már BOK) csarnok volt. Barka Emese ezúttal 60 kg-ban próbált szerencsét.
     A Vasas versenyzője a nyolcaddöntőben egy azeri hölgyet vert tussal, a négy közé jutásért azonban vereséget szenvedett attól a kínai birkózótól, aki később a világbajnoki címet is megszerezte. Emese aztán a vígaszágon vígasztalódott. A bronzéremért folyó harcban előbb egy svédet győzött le szintén tussal, majd egy japán birkózónál is jobbnak bizonyult. Elszántságát bizonyítja, hogy ez utóbbi mérkőzését hátrányból fordította meg. Ha az elmaradt olimpiáért nem is vígasztalja, azért a sebekre némi gyógyírt jelenthetett, hogy Emese immár második világbajnoki bronzérmét szerezte meg. Ez remélhetőleg újabb lökést ad majd neki ahhoz, hogy a tokiói részvételért folyó harcban is részt vegyen majd. R. T.

 


Ferenci Kiadó Bt.  •  1162 Budapest, Hermina út 16.  •  Tel.: [1] 405-5919  •  E-mail cím: hh@hh16.hu
Ugrás a Szakmai Adattárhoz
preload preload
Legutóbbi lapszámunk - 2024. február 05.
2024. évi naptár nyomtatható formátumban letölthető
Hogyan legyünk egészségesebbek, szebbek, vékonyabbak
Ide kattintva megtekinthető
Kerületi festőművészek virtuális galériája
A fogyás lélektana
A XVI. kerületi uszodák honlapja
Bővebben az önismeretről és a Bach-virágterápiáról
Ide kattintva megtekinthető
Lao Ce ősi bölcselete e-book formátumban
Hazai és nemzetközi időjárás

Kattintson ide az előrejelzéshez